Η Τρίπολη αγκάλιασε την 4η αιμοδοσία του Συλλόγου «Άξιον Εστί» (pics,vid)

Η Τρίπολη αγκάλιασε την 4η αιμοδοσία του Συλλόγου «Άξιον Εστί» (pics,vid)

Οκτώβριος 24, 2016 - 17:38
0 σχόλια

Η προσφορά αίματος είναι στάση ζωής και οι Τριπολίτες το αποδεικνύουν κάθε φορά που καλούνται από τον σύλλογο «Άξιον Εστί» να ανταποκριθούν στις ανάγκες για αίμα του ογκολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Στις 23 και 24 Οκτωβρίου, Κυριακή και Δευτέρα, η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Τρίπολη, από κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» από τις 11:00 έως τις 17:00 και οι ευαισθητοποιημένοι κάτοικοι της Τρίπολης προσέτρεξαν στον κοινό σκοπό. Σημειωτέον ότι είχε προηγηθεί η αιμοδοσία στο Άστρος, με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Οι υπεύθυνοι της δράσης υπογράμμισαν ότι η 4η αιμοδοσία ξεκίνησε πάρα πολύ καλά με αφετηρία το Άστρος. «Η Τρίπολη έχει αγκαλιάσει το εγχείρημα και παρακαλούμε όλους τους ανθρώπους που μπορούν να αιμοδοτήσουν από 18 έως 62 ετών να προσέλθουν. Μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε για τα παιδιά».

ΠΩΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Ο ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ;

Ο αιμοδότης δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία. Πρέπει:

  • Να είναι ξεκούραστος
  • Να έχει φάει ένα καλό πρωινό
  • Να μην έχει ασθενήσει αυτές τις ημέρες
  • Να έχουν περάσει τρεις μήνες από την τελευταία τους αιμοδοσία.

Οι υπεύθυνοι ευχαρίστησαν την Εκκλησία που παραχώρησε για τέταρτη φορά τον χώρο, όλους τους φορείς που έχουν έρθει από τον Στρατό, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική.

ΜΙΑ ΦΙΑΛΗ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ

Οι υπεύθυνοι τόνισαν ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να δίνουμε αίμα για αυτά τα παιδιά με ογκολογικά προβλήματα στο «Παίδων» που χρειάζονται περίπου 200-300 φιάλες την ημέρα. Η μία φιάλη, 400-500 ml, αιμοδοτεί τρία παιδάκια...

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Πέντε λεπτά σώζουν μία ζωή - 4η εθελοντική αιμοδοσία του «Άξιον Εστί»


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.