Η Τουρκία κατέθεσε στον ΟΗΕ συντεταγμένες της συμφωνίας με τη Λιβύη

Η Τουρκία κατέθεσε στον ΟΗΕ συντεταγμένες της συμφωνίας με τη Λιβύη

Δεκέμβριος 12, 2019 - 13:46
0 σχόλια

Παρά τις διεθνείς αντιδράσεις και την καταδίκη επιμένει η Τουρκία στη συμφωνία της με τη Λιβύη. Λίγες ώρες πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών η Αγκυρα κατέθεσε στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών τις συντεταγμένες των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, στο πλαίσιο της πρόσφατης συμφωνίας. Στο επίσημο έγγραφο περιγράφονται τα θαλάσσια σημεία, εντός των οποίων καθορίζονται οι θαλάσσιες ζώνες Τουρκίας και Λιβύης.

«Οι συντεταγμένες της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης βρίσκονται στην κατοχή των Ηνωμένων Εθνών» αναφέρει στο Twitter το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σύμφωνα με το προσχέδιο του ανακοινωθέντος της Συνόδου Κορυφής που περιήλθε στη γνώση του Reuters, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα δηλώσουν σήμερα- στηρίζοντας την Ελλάδα – πως το σύμφωνο που υπέγραψαν Λιβύη και Τουρκία για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών στην Μεσόγειο αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου. «Το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο συνεννόησης για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών δικαιοδοσίας στη Μεσόγειο παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων χωρών (και) δεν είναι σε συμφωνία με το Δίκαιο της Θάλασσας (του ΟΗΕ)», τονίζεται στο ανακοινωθέν που προετοιμάζεται για τη διήμερη σύνοδο κορυφής που ξεκινά αύριο, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιβεβαιώνει κατά τρόπο αναμφισβήτητο την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα και την Κύπρο αναφορικά με αυτές τις ενέργειες της Τουρκίας», υπογραμμίζεται στο προσχέδιο.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.