Η Τελετή του Νιπτήρος στις Βάρσες (pics,vid)

Η Τελετή του Νιπτήρος στις Βάρσες (pics,vid)

Απρίλιος 04, 2018 - 17:35
0 σχόλια

Η τελετή του Νιπτήρος  η οποία κάθε χρόνο γίνεται στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών  Μαντινείας πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου.

Πρόκειται για ένα πανέμορφο μοναστήρι καθώς επικρατεί μια εκπληκτική διαμόρφωση πλακόστρωτων και χρωματιστών πλαισίων από διακοσμητικά φυτά, που απολαμβάνει ο επισκέπτης καθώς περιέρχεται τους διαμορφωμένους με τόση τάξη χώρους.

Η αναπαράσταση της τελετής του Νιπτήρος πραγματοποιείται στην Ιερά Μονή Βαρσών πάνω 20 χρόνια και είναι μια ιδιαίτερα συγκινητική τελετή, που διδάσκει ταπεινότητα.

 Στην ακολουθία του Νιπτήρος, η πομπή με τον Αρχιερέα, τους Ιερείς και τους πιστούς, ξεκινάει από το καθολικό της Μονής των Βαρσών  με ψαλμωδίες και φτάνει στο κέντρο  της αυλής.

 Εκεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, σε μία ταπεινή και συμβολική τελετή, πλένει τα πόδια  12 Ιερέων, όπως έκανε ο Χριστός στον Μυστικό Δείπνο με τους μαθητές Του.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών Μαντινείας για να παρακολουθήσει από κοντά την τελετή του Νιπτήρος, αφού ο καιρός φέτος ήταν σύμμαχος.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Η Τελετή του Νιπτήρος στις Βάρσες


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.