Η σύνδεση της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση στο επίκεντρο της Περιφέρειας Πελοποννήσου (vid)

Η σύνδεση της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση στο επίκεντρο της Περιφέρειας Πελοποννήσου (vid)

Δεκέμβριος 10, 2016 - 11:15
0 σχόλια

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου συνεδρίασε η Επιτροπή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, στο κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη.

Στόχος της επιτροπής είναι η διατύπωση εισηγήσεων για θέματα επαγγελματικής κατάρτισης και σύνδεσής της με την αγορά εργασίας και ιδίως για τη διερεύνηση και εκτίμηση των ποσοτικών και ποιοτικών δεδομένων της αγοράς εργασίας της Περιφέρειας και την ιεράρχηση των επαγγελματικών ειδικοτήτων που πρέπει να λειτουργήσουν στα ΙΕΚ, και γενικότερα στις σχολές επαγγελματικής κατάρτισης.

Η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση στις σύγχρονες κοινωνίες καλείται να διαδραματίσει έναν πολυδιάστατο και ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο. Να προετοιμάσει με κατάλληλο τρόπο ένα μεγάλο τμήμα της νέας γενιάς για την άσκηση συγκεκριμένου επαγγέλματος, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα το μορφωτικό υπόβαθρο που είναι αναγκαίο για την αποτελεσματική συμμετοχή τους στα κοινωνικά δρώμενα.

Λίγο μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο περιφερειακός σύμβουλος  Παιδείας κ. Ιωάννη Κατσίρης, που προέδρευσε στη συνεδρίαση, ο κ. Πετρόπουλος ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ο εκπρόσωπος του ΓΕΩΤΕΕ Πελοποννήσου Σταύρος Ζερβός παραχώρησαν συνέντευξη στην οποία μίλησαν για την καλύτερη στόχευση και αξιοποίηση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων τα οποία πρέπει να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της Πελοποννήσου και στη  ζήτηση της αγοράς.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνεδρίασε η Επιτροπή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.