Η συνάντηση Σκουρλέτη με τους δημάρχους της Αρκαδίας (vid)

Η συνάντηση Σκουρλέτη με τους δημάρχους της Αρκαδίας (vid)

Σεπτέμβριος 23, 2017 - 22:25
3 σχόλια

Διήμερη επίσκεψη του υπουργού Εσωτερικών στην Τρίπολη

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 196η Επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην πόλη της Τρίπολης.

Ο υπουργός έφθασε στο Δημαρχείο Τρίπολης στις 17:00 το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Δημήτρη Παυλή. Ακολούθησε σύσκεψη η οποία κράτησε περίπου δύο ώρες με τους δημάρχους Μεγαλόπολης κ. Δ. Παπαδόπουλο, Ν. Κυνουρίας κ. Χ. Λυσίκατο και Γορτυνίας κ. Γ. Γιαννόπουλο και εκπροσώπους τοπικής αυτοδιοίκησης της Αρκαδίας.

Ο κ. Σκουρλέτης μετά το πέρας των συναντήσεων, είπε στους δημοσιογράφους ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει εγκαινιάσει την απευθείας επικοινωνία με την τοπική αυτοδιοίκηση, προκειμένου να γίνονται στοχευμένες παρεμβάσεις όπου είναι δυνατόν.

 Η συνεργασία είναι ο μόνος δρόμος για να έχουμε την καλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα.

Ο υπουργός, αφού εξήρε τη συνεργασία ανάμεσα στην τοπική αυτοδιοίκηση και στην κυβέρνηση αλλά και εκείνη ανάμεσα στους δύο βαθμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, αναφέρθηκε στις κυοφορούμενες θεσμικές αλλαγές που μέσα στους επόμενους μήνες θα γίνουν νόμος του κράτους για το εκλογικό σύστημα, για τις αρμοδιότητες της Αυτοδιοίκησης και για τη σχέση της με την κεντρική εξουσία.

Στο τέλος της θητείας οι αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Ως σκέψη, έχουμε να αποσυνδέσουμε τις αυτοδιοικητικές εκλογές από τις ευρωεκλογές.»

Ακόμη, ως προς την καθιέρωση της απλής αναλογικής, ο υπουργός επανέλαβε τη θέση του κόμματος και της κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά στα απορρίμματα, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι το θέμα ετέθη στη σύσκεψη με τους δημάρχους, αλλά ότι δεν αποτέλεσαν τον κορμό της. Πάντως, ο κ. Σκουρλέτης κανε λόγο για τροποποιήσεις στη ΣΔΙΤ:

 Η κυβέρνηση έχει προσπαθήσει να ενσωματώσει στην επικείμενη υπογραφή σύμβασης κάποιες τροποποιήσεις που είναι αναγκαίες για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.\

Έφη Καστραντά

Aκολουθεί βίντεο

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συναντήσεις Σκουρλέτη με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης


3 Σχόλια

Ειναι ντροπή να συναντιούνται και να νομιμοποιούν εθνοπροδότες ανήμερα κιόλας της άλωσης της Τρίπολης

Η κυνική απάντηση για το ΣΔΙΤ από τον άνθρωπο που κραύγαζε ως υπουργός τον Δεκέμβρη του 2015 οτι το έργο είναι παράνομο, φαραωνικό και ασύμφορο για τους πολίτες και θα ακυρωθεί. Ο άνθρωπος που ζητούσε συμβουλές για να το "μπουμπουνίσει" όπως έλεγε. Μια ακόμα σιχαμένη και ξεδιάντροπη κωλοτούμπα και αυτών και των κυρίων Παπαζαχαρία και Πατσαρίνου που τους στήριξαν και τους στηρίζουν μέχρι το τελευταίο λεπτό. Κατα τ' άλλα η κυβέρνηση ήταν κατά του ΣΔΙΤ, κατά των Σκουριών, κατά του Ελληνικού, κατά του ξεπουλήματος του ΟΛΠ, της ΔΕΗ... δεν έχουν ξαναπεράσει τέτοιοι ψεύτες από αυτόν τον τόπο.

Τι έγινε ρε παιδιά; είπε για ΣΔΙΤ ή μου φάνηκε; πάμε για νέα κωλοτουμπα; και οι εδώ κομισάριοι;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.