Η συγχρονισμένη επιθετική «μελωδία» της ΑΕΚ Τρίπολης

Η συγχρονισμένη επιθετική «μελωδία» της ΑΕΚ Τρίπολης

Φεβρουάριος 12, 2019 - 11:27
0 σχόλια

Η νέα και απρόσμενη ίσως γκέλα του Λεωνιδίου με τον Μαντινειακό ανοίγει την ψαλίδα της διαφοράς με την ΑΕΚ Τρίπολης η οποία βρίσκεται μόνη πρώτη στο +4 από τον έτερο ανταγωνιστή του εφετινού τίτλου της Α' Αρκαδίας.

Η ομάδα του Κώστα Καλογιαννίδη κατά γενική ομολογία παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην μεγάλη κατηγορία του νομού μας κάτι που περιγράφουν με σαφήνεια και οι αριθμοί μετουσιώνοντας το σε νίκες που αυτή την στιγμή δίνουν στην ΑΕΚ ένα μικρό αλλά ουσιαστικό βαθμολογικό πλεονέκτημα.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της ΑΕΚ Τρίπολης είναι η επιθετική της παραγωγικότητα, ο πλουραλισμός της στο σκοράρισμα αλλά και λειτουργία της στον τρόπο ανάπτυξης της παίζοντας σε πλάτος όλο το γήπεδο χτυπώντας είτε με παιχνίδι από το πλάι είτε με κάθετο τρόπο από τον άξονα.

Η καλοδουλεμένη ΑΕΚ Τρίπολης αποτελεί και την ομάδα που παίρνει τα περισσότερα γκολ από στημένες μπάλες δείχνοντας πολύ δυνατή και στις στατικές φάσεις που στο σύγχρονο ποδόσφαιρο έχουν την δική τους αξία και αποτελούν ένα πολύ καλό εργαλείο διάσπασης αντίπαλων αμυνών.

Κάπως έτσι λοιπόν και με δεδομένη την ποιότητα του ρόστερ της η ΑΕΚ Τρίπολης με 14 νίκες σε 15 αγωνιστικές έχει φθάσει τους 39 βαθμούς (4 περισσότερους από το δεύτερο Λεωνίδιο) έχοντας 44 γκολ ενεργητικό (μακράν η καλύτερη επίθεση της κατηγορίας) και 10 τέρματα παθητικό (δεύτερη καλύτερη άμυνα μαζί με την Δόξα Μεγαλόπολης).

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι η ΑΕΚ Τρίπολης διαθέτει με το τέλος της 15ης αγωνιστικής και τους δύο πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος τον κεντρικό μέσο Γιώργο Αρδάμη με 8 γκολ και τον περιφερειακό επιθετικό Κώστα Κολιόπουλο επίσης με 8 τέρματα με τον Δημοσθένη Δήμο να ακολουθεί με 6 και τον Φίλιππο Σαλαπάτα και τον Βασίλη Πρίφτη να ακολουθούν με 4.

Η πεντάδα Αρδάμης-Κολιόπουλος-Δήμος-Σαλαπάτας-Πρίφτης έχουν δώσει 30 γκολ από τα συνολικά 44 με τους κιτρινόμαυρους να βρίσκουν γκολ και μάλιστα σημαντικά τέρματα και βοήθειες στο σκοράρισμα και από το κεντρικό αμυντικό τους δίδυμο (Καψή-Λιακόπουλο) αλλά και από τους Ανδριανό, Ευγένιο και Ρένο Πετρόπουλο και Λιαρίκο.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.