Η στροφή στο χωριό Τζίβα άνοιξε «μέτωπα» στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας (vid)

Η στροφή στο χωριό Τζίβα άνοιξε «μέτωπα» στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας (vid)

Νοέμβριος 07, 2019 - 14:30
0 σχόλια

Συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στην έδρα της περιφέρειας στην Τρίπολη.

Για την Αρκαδία συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν  τη «Βελτίωση – συντήρηση του δρόμου εντός οικισμού Καρύταινας – Συμβολή με περιφερειακό δρόμο», την «Βελτίωση – συντήρηση του επαρχιακού δρόμου Άστρους –Λεωνιδίου ΠΕ Αρκαδίας, τις «Υπολειπόμενες εργασίες αναδασμού Κανδήλας» και τέλος τις  «Εργασίες βελτίωσης οριζοντιογραφίας στη θέση Τζίβα της Ε.Ο. Τρίπολης – Σπάρτης”.

Το θέμα  που απασχόλησε επί το πλείστων τα μέλη, είχε να κάνει με το 30ο  θέμα της ημερησίας διάταξης με τίτλο «Λήψη απόφασης επί της γνωμοδότησης του Τεχνικού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων επί της από 28/8/2019 ένστασης για το έργο: «Εργασίες βελτίωσης οριζοντιογραφίας στη θέση Τζίβα της Ε.Ο. Τρίπολης – Σπάρτης ”αναδόχου Β.ΤΑΤΟΥΛΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ π/υ200.000 ευρώ.

Όπως ακούστηκε από τον πρόεδρο κ. Χρήστο Λαμπρόπουλο, υπάρχει απόφαση εκπτώσεις, επί της οποίας έχει γίνει ένσταση, καθώς υπάρχει και ένα εξώδικό από ένα ιδιοκτήτη ο οποίος δεν «βγαίνει έξω».

Το τεχνικό συμβούλιο γνωμοδοτεί ομόφωνα για την μερική αποδοχή της ένστασης

Για το θέμα μίλησε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τεχνικών έργων Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Γιώργος Κωστόγιαννης, αναλύοντας τους λόγους που το έργο έχει καθυστερήσει σημαντικά αναφέροντας ότι ύστερα από κακή συνεννόηση το έργο 1,5 χρόνο είναι ανολοκλήρωτο.

Για να προχωρήσει το έργο δεν αρκεί μία παράταση, αλλά πρέπει να γίνει μια τεχνική μελέτη

Ο κ. Γόντικας αν και δεν είναι μέλος της επιτροπής, παρακολουθεί τακτικά ως πολίτης και τοποθετείται και όπως ήταν αναμενόμενο η ανάδοχος εταιρία σχολιάστηκε έντονα από τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Από την πλευρά της η κ. Ντίνα Νικολάκου από την μείζονα μειοψηφία μίλησε για το έργο και τις καθυστερήσεις πολλών έργων, επιρρίπτοντας ευθύνες στον επιβλέπον του έργου.

Η κυρία Νικολάκου μεταξύ άλλων μίλησε για την προσωπική συκοφαντία που είχε δεχτεί ως πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής για την συγκεκριμένη εταιρεία και συγκεκριμένα για τις παρατάσεις που λάμβανε.

Έχουμε ένα έργο, μία μόνο στροφή και μας απασχολεί χρόνια, κάτι πρέπει να γίνει «Ωπα»

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Πελοποννήσου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.