Η Σουηδία νικήτρια της Eurovision

Η Σουηδία νικήτρια της Eurovision

Μάιος 24, 2015 - 10:14
0 σχόλια

Η Σουηδία και ο Μανς Ζελμερλέ με το τραγούδι «Heroes» αναδείχθηκαν νικητές του 60ού διαγωνισμού της Eurovision που πραγματοποιήθηκε στην Αυστρία.
Η Ελλάδα πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση με την Μαρία Έλενα Κυριάκου, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει παραπάνω από τη 19η θέση.

Η Κύπρος με τον Γιάννη Καραγιάννη και το «One thing I should have done» έμεινε στην 22η θέση.

Μετά τη νίκη του, ο νεαρός τραγουδιστής δήλωσε: «Δεν έχει σημασία ποιον αγαπάμε ή σε τι πιστεύουμε, είμαστε όλοι ήρωες».

Η πρώτη δεκάδα

1. Σουηδία (συγκέντρωσε 365 βαθμούς)
2. Ρωσία (δεύτερη με 303 βαθμούς)
3. Ιταλία (τρίτη με 292 βαθμούς)
4. Βέλγιο
5. Αυστραλία (τιμητική συμμετοχή για τα 60 χρόνια του διαγωνισμού)
6. Λετονία
7. Εσθονία
8. Νορβηγία
9. Ισραήλ
10. Σερβία

Ο τελικός ξεκίνησε με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης, ενώ, σύμφωνα με τα λεγόμενα συμμετεχόντων και επισκεπτών, οι Αυστριακοί διοργάνωσαν έναν άψογο διαγωνισμό. 

Στον τελικό έλαβαν μέρος συνολικά 27 χώρες. Οι 20 αναδείχθηκαν από τους δύο ημιτελικούς, ενώ οι υπόλοιπες επτά (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Βρετανία, η διοργανώτρια Αυστρία, καθώς και η Αυστραλία που εφέτος συμμετέχει τιμητικά) πέρασαν απευθείας στον τελικό.

Η Ελλάδα έδωσε το 10άρι της στην Κύπρο, ενώ 12 βαθμούς έδωσε η Ελλάδα στην Ιταλία. Δέκα βαθμούς έδωσε η Αλβανία στην Ελλάδα, ενώ η Κύπρος της έδωσε 8. 

Video: 

Måns Zelmerlöw - Heroes (Sweden) - LIVE at Eurovision 2015: Semi-Final 2


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.