Η σκληρή πλευρά του χιονιού

Η σκληρή πλευρά του χιονιού

Ιανουάριος 10, 2017 - 11:17
2 σχόλια

Πλημμύρισαν τα κοινωνικά δίκτυα από φωτογραφίες χιονισμένων τοπίων, τραβηγμένες από την ασφάλεια ενός κλειστού παραθύρου ή ενός ζεστού μπουφάν. Ο χιονιάς είναι όμορφος. Φέρνει μαζί του γαλήνη και ησυχία. Φέρνει μαζί του και κρύο. Παγώνει πεζοδρόμια, πλατείες, εισόδους πολυκατοικιών. Γιαπιά, ερειπωμένα σπίτια, παλιές αποθήκες. Παγώνει όλα αυτά τα μέρη όπου ένας άστεγος θα κοιμόταν για κάποιες ώρες αν ο καιρός ήταν κάπως καλύτερος. Βλέπετε, όταν ο καιρός είναι υποφερτός, το πρόβλημα των άστεγων καλύπτεται. Όταν χιονίζει, αποκαλύπτεται.

Η θλιβερή πραγματικότητα της άλλης πλευράς του χειμώνα, βρίσκει λίγο ή ελάχιστο χώρο στα μέσα δικτύωσης. Η σκληρή πλευρά του χιονιού και του χειμώνα αφήνει εντελώς ανήμπορους τους άπορους και τους άστεγους οι οποίοι δυσκολεύονται να βρουν φαγητό και μια ζεστή γωνιά να κοιμηθούν.

Ακόμα και χθες το βράδυ, που το χιόνι έπεφτε πυκνό, μια γυναίκα -και δεν ήταν η μόνη- ζητιάνευε έξω από το παλιό δημαρχείο της Τρίπολης. Στη Μόρια χίλιοι άνθρωποι ξεπαγιάζουν σε ακατάλληλες καλοκαιρινές σκηνές, και όλοι ακούσαμε τις δηλώσεις Κυρίτση ότι οι 9.000 βρίσκονται σε ζεστούς χώρους, τι να κάνουμε, έμειναν και χίλιοι μέσα στο κρύο. Στην Αθήνα ο χώρος φιλοξενίας αστέγων στην Πανόρμου έκλεισε στις 23:00 και έβγαλαν στους άστεγους στο κρύο, επειδή ο υπάλληλος «αρρώστησε» ξαφνικά στις 22:00 και δεν υπήρχε άνθρωπος για να τρέξει τη βάρδια. Το μοναδικό βράδυ που θα έπρεπε να λειτουργήσει ο χώρος, το ένα βράδυ που χιόνισε στην Αθήνα, ο χώρος δεν λειτούργησε επειδή ένας υπάλληλος δεν πήγε στη δουλειά του.

Ο χιονιάς είναι όμορφος, αλλά φέρνει και τις παθογένειες της κοινωνίας μας στο φως. Ένα ζεστό πιάτο φαγητό, μια κουβέρτα και ένα ζευγάρι γάντια, η ενίσχυση των κοινωνικών δράσεων των ενοριών, της Μητρόπολης, κάθε φορέα και οργανισμού μπορούν να κάνουν τη διαφορά αυτές τις ημέρες.

Ο πολιτισμός της κοινωνίας μας κρίνεται μόνο από το πώς αντιμετωπίζουμε τους αδύναμους.

Αν αυτές τις ημέρες δείτε άνθρωπο μόνο στο κρύο, ενημερώστε τον ότι στον Δήμο Τρίπολης λειτουργούν:

Από 08:00 έως 20:00:
Η αίθουσα του ΚΑΠΗ: Ρήγα Φεραίου και Παπαρηγοπούλου.
Η αίθουσα του ΚΑΠΗ: Πλατεία Βαλτετσίου 4.

Ανοιχτό θα παραμείνει όλο το 24ωρο το ισόγειο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης η Πολιτική Προστασία του Δήμου Τρίπολης θα βρίσκεται στην διάθεση των δημοτών όλο το 24ωρο.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2713-600407

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 
Tags: 

2 Σχόλια

H αίθουσα του Εργατικού Κεντρου που περιθάλπει περιπτώσεις περιπτώσεων all weather δεν λειτουργεί εκεί που χρειάζεται

O δημοτικός υπάλληλος επικαλέσθηκε λήξη του ωραρίου του, κλείδωσε κι έφυγε. Ετσι απλά και δημοσιουπαλληλικά!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.