Η σημασία της Αρκαδίας από την αρχαιότητα, ως σήμερα στο προσυνέδριο του ΟΤΕ στην Τρίπολη (pics,vid)

Η σημασία της Αρκαδίας από την αρχαιότητα, ως σήμερα στο προσυνέδριο του ΟΤΕ στην Τρίπολη (pics,vid)

Απρίλιος 01, 2017 - 15:07
0 σχόλια

Το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων και Συνταξιούχων ΟΤΕ Αρκαδίας, συνδιοργάνωσε από κοινού, με την  Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Τρίπολης, το 42ο Προσυνέδριο των Πολιτιστικών Κέντρων ΟΤΕ Νοτιοδυτικής Ελλάδας, στην Τρίπολη το διήμερο 31/3 με 1/4.

Θέμα του προσυνεδρίου ήταν ο  «Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός και Σύγχρονη Ελλάδα» το οποίο και πλαισιώθηκε με δράσεις οι οποίες είχαν στόχο την ανάδειξη της πολιτισμικής συνέχειας, από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας, στην περιοχή της Αρκαδίας.

Το  Σάββατο, 1 Απριλίου στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο,  ο ιδρυτής του Αρκαδικού Μουσείου Τέχνης και Ιστορίας ανέπτυξε το θέμα «Η σημασία της Αρκαδίας, από την αρχαιότητα, ως σήμερα», αφού προηγήθηκε σχετική προβολή ταινίας.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο οποίος στον χαιρετισμό του μίλησε για την Αρκαδία, η οποία όπως ανέφερε έχει συνενώσει το πολιτιστικό απόφθεγμα της χώρας.

Ο Αρκαδικός Μύθος είναι αυτή η προσπάθεια των ανθρώπων να βρουν το δικό τους αφήγημα απέναντι στα προβλήματα της κοινωνίας, η γένεσης και η πορεία της εξέλιξης

Ο Αρκαδισμός προσπαθεί να απαντήσει στα ερωτήματα που τίθενται στην ανθρωπινή ύπαρξη και έχει σαφώς βοηθήσει στην σύγχρονη κοινωνία πολλούς ανθρώπους  να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα προβλήματα με ένα διαφορετικό αφήγημα είπε ο περιφερειάρχης, δίνοντας ένα ακόμα πολιτικό μήνυμα σε όσα γίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Αρκαδία, αλλά και στην χώρα.

Ο συντονιστής αντιδήμαρχος Δημήτρης Βόσνος, βρέθηκε επίσης εκπροσωπώντας τον δήμο Τρίπολης, αναφέροντας ότι τέτοιες δράσεις  που προβάλλουν τον ευλογημένο τόπο της Αρκαδίας θα στηρίζονται από τον δήμο Τρίπολης.

Έπειτα ο Υποδιευθυντής του Οργανισμού στην Νότια Ελλάδα κ. Κονταξής, μίλησε για την δική του πορεία στην Αρκαδία και τόνισε ότι ο ΟΤΕ θα στηρίζει τον πολιτισμό, ακόμα και με τις όποιες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό του καθεστώς.

Μετά τους χαιρετισμούς έγινε προβολή του ντοκιμαντέρ. To έργο "Ευδαίμων Αρκαδία" που περικλείει τη συγκίνηση της ανίχνευσης μιας και μόνης ιδέας που συλλογίστηκε ο άνθρωπος κατά τη διάρκεια αιώνων. Για πρώτη φορά, ένα προσεγμένο έργο θέτει τη διπλή πρόκληση να σκιαγραφήσει με αφετηρία τα τοπία της σύγχρονης Αρκαδίας ένα τεκμηριωμένο και ζωντανό πορτρέτο της Αρκαδίας που φαντάστηκαν οι αρχαίοι και να ανιχνεύσει τη διαμόρφωση και την επιρροή αυτού του επιβλητικού μύθου από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας μέσω των έργων και των μαρτυριών πάνω από εκατό ιστορικών προσώπων.

Τέλος η εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του Ιδρυτή του Αρκαδικού Μουσείου Τέχνης και Ιστορίας κ. Γεώργιο Χριστοδουλόπουλο.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Η σημασία της Αρκαδίας από την αρχαιότητα, ως σήμερα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.