Η σημασία και τα αποτελέσματα της 24ωρης γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης, συμβουλευτικής και ενημέρωσης (vid)

Η σημασία και τα αποτελέσματα της 24ωρης γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης, συμβουλευτικής και ενημέρωσης (vid)

Μάρτιος 16, 2019 - 18:13
0 σχόλια

Εκδήλωση με θέμα τη σημασία και τα αποτελέσματα της 24ωρης ψυχολογικής υποστήριξης, συμβουλευτικής και ενημέρωσης, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019, στην αίθουσα Παύλος Μπακογιάννης του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με προβολή βίντεο σχετικά με την λειτουργία της γραμμής και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τ ην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, την Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη και τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Σταμάτη Βαρδαρό.

Ακολούθησε η παρουσίαση της θεματικής ενότητας από τον Διευθυντή ΕΣΥ, Ψυχίατρο, Επιστημονικά και Διοικητικά υπεύθυνο του ΚΚΨΥ Παγκρατίου και του Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός», Dr. Γεώργιο M. Παπαγεωργίου, το Διευθυντή της Διεύθυνσης Υγειονομικού της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγο (ΥΓ) Ηλία Μαλεβίτη και τον επιστημονικά υπεύθυνο της 24ωρης γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης, συμβουλευτικής και ενημέρωσης, Αστυνομικό Διευθυντή (Υ.Γ.) Εμμανουήλ Κουφάκη.

Οι παρουσιάσεις εστίασαν στο επιστημονικό πεδίο των ζητημάτων που διαχειρίζεται η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης, συμβουλευτικής και ενημέρωσης και στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκαν και αναλύθηκαν τα ποιοτικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη σημασία της πρωτοβουλίας αυτής καθώς και τα αποτελέσματα από την λειτουργία της.

Συνοπτικά από το Μάρτιο του 2017 που καθιερώθηκε η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης, συμβουλευτικής και ενημέρωσης έχει ανταποκριθεί σε συνολικά (1.652) περιστατικά.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Β' Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αθανάσιος Ντούνης, Ο Υπαρχηγός Υποστήριξης του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Π.Σ. Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, η Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης και ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου, Αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης.

Παρέστησαν ακόμα ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Υποπτέραρχος (ΥΙ) Γεώργιος Τολούμης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Προϊστάμενοι των Κλάδων του Αρχηγείου, Διευθυντές Διευθύνσεων και Αυτοτελών Κεντρικών Υπηρεσιών του Σώματος, Διευθυντές Διευθύνσεων της Αττικής, εκπρόσωποι του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων, Αξιωματικοί και αστυνομικό προσωπικό.

Σημειώνεται ότι η λειτουργία της γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης έχει σκοπό την παροχή επιστημονικής υποστήριξης και συμβουλευτικής ενημέρωσης, που βοηθάει τους ενδιαφερόμενους να διαχειριστούν και να αντιμετωπίσουν διάφορα ζητήματα που τους απασχολούν σε επαγγελματικό, ατομικό, και οικογενειακό επίπεδο.

Η τηλεφωνική γραμμή κλήσης 210-34.10.900 είναι διαθέσιμη σε 24ωρη βάση για όλο το προσωπικό (αστυνομικό ή πολιτικό, εν ενεργεία ή σε αποστρατεία) καθώς και για τα μέλη των οικογενειών της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ βασικά χαρακτηριστικά της αποτελούν η διασφάλιση της ανωνυμίας και η πλήρης εχεμύθεια.

Ειδήσεις: 
Video: 

Η σημασία & τα αποτελέσματα της 24ωρης γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης, συμβουλευτικής & ενημέρωσης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.