Η ΣΔΙΤ και το «δούλεμα»

Η ΣΔΙΤ και το «δούλεμα»

Νοέμβριος 05, 2019 - 09:50
1 σχόλια

Στην Ελλάδα οι πολίτες έχουμε κοντή μνήμη. Και γι' αυτό ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, όποτε θέλει και κατά πώς τον βολεύει.

Πριν από μερικές ημέρες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε και μάλιστα εσπευσμένα σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αρκαδίας του Κινήματος Αλλαγής Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» για τη ΣΔΙΤ των απορριμμάτων της Πελοποννήσου. Πρέπει να υπογραμμίσουμε, όμως, ότι το ζήτημα είχε ήδη λυθεί την προηγούμενη ημέρα, με την τροπολογία που ψηφίστηκε ώστε να παρακαμφθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο ως όργανο αρμόδιο για τις απαλλοτριώσεις και να τεθεί το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου όπου θα περάσει με την πλειοψηφία των μελών.

Ο κ. Μητσοτάκης στη μακροσκελέστατη απάντησή του -η οποία είχε και «λαθάκια», όπως ότι το έργο δεν έχει ακόμα συμβασιοποιηθεί- αφού πρώτα επεσήμανε την κάκιστη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας και ειδικά η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε σχέση με τα απορρίμματα, αφού απαρίθμησε τις χωματερές που εξακολουθούν να λειτουργούν, αλλά και τα πρόστιμα τα οποία πληρώνουν οι πολίτες, εξήρε το έργο και δήλωσε απερίφραστα ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να υλοποιηθεί. «Δεν μπορεί το Περιφερειακό Συμβούλιο να μπλοκάρει αυτές τις απαλλοτριώσεις. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη εργασιών στη ΣΔΙΤ Πελοποννήσου. Από ό,τι γνωρίζω η Οικονομική Επιτροπή θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα. Θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις για τις απαλλοτριώσεις και θα αντιμετωπίσουμε το πιο μεγάλο εμπόδιο το οποίο υπήρχε μέχρι σήμερα στην υλοποίηση αυτής της επένδυσης».

Λεπτομέρεια: Το Κίνημα Αλλαγής την προηγούμενη ακριβώς ημέρα είχ ψηφίσει την τροπολογία για τις απαλλοτριώσεις. Επομένως... «γόρδιος δεσμός» (έτσι χαρακτηρίζει ο κ. Μητσοτάκης το θέμα της ΣΔΙΤ) λυμένος.

Από την άλλη πλευρά, η παράταξη Τατούλη στη συνεδρίαση του ΠεΣυ για τις απαλλοτριώσεις δεν ψήφισε το δικό της εμβληματικό έργο, όπως το χαρακτηρίζει σε κάθε ευκαιρία. Κι ας υποστήριζε τόσα χρόνια την αναγκαιότητα του έργου, κι ας το είχε σχεδιάσει, κι ας είχε ρίξει εκεί το βάρος της περιβαλλοντικής της πολιτικής. Για τους πολίτες, που δεν ενδιαφέρονται για τα κίνητρα αυτής της απόφασης εκ μέρους της «Νέας Πελοποννήσου», όλα τούτα αποτελούν αδικαιολόγητη υπαναχώρηση από τις θέσεις που με τόσο κόπο και κόντρα σε τόσες αντιξοότητες κρατούσε η περιφερειακή αρχή Τατούλη υποστηρίζοντας τη ΣΔΙΤ.

Επίσης, έχει «πλάκα» να βλέπεις την παράταξη Δέδε να καταψηφίζει τις απαλλοτριώσεις που ως κυβέρνηση με προεδρικό διάταγμα που φέρει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα και του Υπουργικού Συμβουλίου είχε «ξεμπλικάρει».

Για να μην πούμε ότι ο ίδιος ο περιφερειάρχης σήμερα, πρόεδρος της ΠΕΔ τότε, ήταν κατά του έργου που σήμερα θέλει διακαώς να τελειώσει.

Γενικώς, αν δεν πρόκειται για... αλαλούμ, λέξη που χαρακτηρίζει τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, πρόκειται για δούλεμα. Διότι, ανάλογα με τη θέση που βρίσκονται κάθε φορά, οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις πράττουν αναλόγως.

Αυτό που αντιλαμβανόμαστε εμείς, είναι ότι ο κ. Κωνσταντινόπουλος έδωσε μια ωραιότατη «πάσα» στον κ. Μητσοτάκη για να φλυαρίσει επί μακρόν για τα απορρίμματα και την περιβαλλοντική πολιτική που θα ακολουθήσει το κόμμα του. Έστω και με... λάθη.

Γαλανιάδη Εύα

Επόμενο άρθρο
Όνειρο ήτανε...

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΑΤΟΥΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΤΡΑΝΩΝΑΝ ΟΤΙ Η ΤΕΡΝΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΠΛΑΣΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ? ΕΧΕΙ ΠΛΑΣΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ? ΜΑΝΤΑΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ / ΧΡΟΝΑΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ. Ο ΜΠΕΖΟΣ ΠΑΛΙ ΓΛΕΙΦΕΙ ΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ. ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΑ ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΟΧΟΥΝΗ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.