Η πρώτη συγκομιδή κάνναβης είναι γεγονός στην Αρκαδία (pics,vid)

Η πρώτη συγκομιδή κάνναβης είναι γεγονός στην Αρκαδία (pics,vid)

Αύγουστος 20, 2017 - 10:11
4 σχόλια

Έφτασε η στιγμή για την συγκομιδή της πρώτη καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης στην Αρκαδία.

Η κάμερα του ArcadiaPortal.gr βρέθηκε για ακόμα μία φορά στο αγροκτήμα του κ. Προκόπη Γεωργακόπουλου, στον κάμπο της Αρχαίας Μαντινείας προκειμένου να παρακολουθήσει την διαδικασία της συγκομιδής, και να συνομιλήσει με τον καλλιεργητή και με την ομάδα εργασίας που τον στηρίζει.

Ο κ. Γεωργακόπουλος πρωτοτυπώντας, θα μπορούσαμε να πούμε, για τα Αρκαδικά δεδομένα, καλλιεργεί κάνναβη στο αγρόκτημά του σύμφωνα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες και με την ΚΥΑ του υπουργείου η οποία επιτρέπει την καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης, συγκεκριμένα της Cannabis Sativa L, η οποία είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) και συγκεκριμένα μέχρι 0,2%.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Γεωργακόπουλος είναι μέλος ενός συλλόγου ασθενών με σπάνιες νευρολογικές παθήσεις και με καρκίνο, ο οποίος δραστηριοποιείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ξεκίνησε  την  καλλιέργεια  λόγω της  πάθησης του , της αθροιστικής κεφαλαλγίας (cluster headache). Η πάθηση αυτή όπως μας έχει αποκαλύψει είναι πλέον παρελθόν για τον ίδιο καθώς σε πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό  χρησιμοποιώντας το λάδι που βγαίνει  από μια χαμηλής περιεκτικότητας  σε κανναβιδιόλη και Τετραϋδροκανναβινόλη έχει ξεπεράσει του έντονους πόνους.

H Κανναβιδιόλη (CBD), η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των ναρκωτικών ουσιών (ΝΟΜΟΣ 3459/2006 – ΦΕΚ Α'/103/25.5.2006) και δεν περιέχει την παράνομη ουσία Τετραϋδροκανναβινόλη (THC) σε ποσοστό άνω του νόμιμου 0,2% (Νόμος 4139/2013 (ΦΕΚ 74/τ. Α'/20-03-2013), είναι νόμιμη.

Ο κ. Γεωργακόπουλος μας υποδέχθηκε  στον χώρο που γίνεται η διαδικασία της συγκομιδής, και μας μίλησε για το φυτό το οποίο με τόση αγάπη καλλιέργησε και τώρα έφτασε η στιγμή της εκρίζωσης.

Η κάνναβη έχει ξεπεράσει τα 4 μέτρα, κάνοντας τον κ. Γεωργακόπουλο να αισιοδοξεί για το μέλλον και για την συνέχεια στην επένδυσης αυτής.

Σε λιγότερο από 10 μέρες οι διαδικασίες θα πρέπει να έχουν τελειώσει όπως ορίζει η νομοθεσία, έτσι οι εργασίες συνεχίζονται με γρήγορο ρυθμό.

Στο σημείο βρέθηκαν φίλοι, συγγενείς και γνωστοί του Προκόπη οι οποίοι θέλησαν να τον βοηθήσουν, να γνωρίσουν από κοντά την κάνναβη, αλλά να γνωρίσουν και τις διαδικασίες που έχει ακολουθήσει, κατά την καλλιέργεια με σκοπό την καλλιέργεια και από μέρος τους.

Ο κ. Γεωργακόπουλος και οι φίλοι του καλούν τον κόσμο να προσέλθει στο χωράφι του και να γνωρίσει από κοντά την διαδικασία και φυσικά να εργαστεί πάνω στην συγκομιδή.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συγκομιδή κάνναβης στην Αρκαδία


4 Σχόλια

Σε πολλά εργαστήρια σε όλον τον κόσμο γίνονται εντατικές έρευνες για να παραχθούν φάρμακα με βάση τα συστατικά της κάνναβης, που όμως δεν θα έχουν ψυχοτρόπες επιδράσεις, θα μένουν δηλαδή μακριά από την περιοχή του εγκεφάλου, όπου έχει καταστροφικά αποτελέσματα. Δηλαδή θα δρουν μόνο στον περιφερειακό υποδοχέα στον οποίο δείχνουν προτίμηση τα μη ψυχότροπα ανάλογα (δηλαδή τα τροποποιημένα από τους ερευνητές κανναβινομιμητικά μόρια) παρουσιάζοντας υψηλή αντιφλεγμονώδη δράση. Είδομεν...........

20/08/2017 - 11:04. ιατρικη κανναβη λεγεται αυτο που λες μη το παιδευεις μιλα απλα και οχι δηθεν με ερευνες και καλα ..

....ο άνθρωπος είναι σαφέστατος . Μήπως καπνίζεις κάναβη και έχεις κάψει τον εγκέφαλό σου ; Ti θα πει ιατρική κάνναβη ; Mia είναι η κάνναβη και την ψάχνουν για ιατρικούς σκοπούς σου λέει..................

"θα μένουν δηλαδή μακριά από την περιοχή του εγκεφάλου, όπου έχει καταστροφικά αποτελέσματα" ????? Έλεος κάπου , η περιοχή του εγκεφάλου μας κινδυνεύει από κάτι σχόλια σαν το παραπάνω, λυπηθείτε μας ...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.