Η πολυχρηστική τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου

Η πολυχρηστική τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου

Μάιος 26, 2015 - 21:03
0 σχόλια

O Τσακώνικος Συνεταιρισμός Γυναικών Λεωνιδίου σε δημοσίευση του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ανέβασε φωτογραφίες από την μοναδική τσακώνικη μελιτζάνα ενόψει του φεστιβάλ Μελιτζάzz το οποίο θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου.

Όπως αναφέρουν είναι η μόνη μελιτζάνα με γλυκιά γεύση που τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τοπικού εδάφους και το μικροκλίμα της περιοχής προφανώς ευθύνονται γι’ αυτό.
Συγκαταλέγεται από το 1996 μεταξύ των ευρωπαϊκών προϊόντων με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π.), κατοχυρώνοντας στους παραγωγούς του Λεωνιδίου την αποκλειστικότητα καλλιέργειας της συγκεκριμένης ποικιλίας μελιτζάνας υπό την τήρηση αυστηρών προδιαγραφών παραγωγής.
Πέραν των δεκάδων συνταγών στις οποίες συμμετέχει, απαντάται και ως γλυκό κουταλιού τσακώνικο μελιτζανάκι, ως παγωτό, ως λικέρ αλλά και ως κόσμημα.

Στο Μελιτζάzz 2014 έγινε και cocktail

Η πολυχρηστική και ταξιδιάρικη τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου μας ταξιδεύει χρόνια τώρα, μέσα από ένα φευγάτο και αφιερωμένο φεστιβάλ. Μελιτζάzz Λεωνιδίου.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.