Η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε δοκιμή βόμβας υδρογόνου

Η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε δοκιμή βόμβας υδρογόνου

Σεπτέμβριος 03, 2017 - 14:23
0 σχόλια

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε δοκιμή βόμβας υδρογόνου, όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας.

Αξιωματούχοι των μετεωρολογικών υπηρεσιών της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν ότι η σεισμική δόνηση που καταγράφηκε κοντά στο σημείο όπου η Βόρεια Κορέα πραγματοποιεί πυρηνικές δοκιμές, μεγέθους 6,3 βαθμών σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), ήταν περίπου 10 φορές πιο ισχυρή από τις προηγούμενες.

Η κίνηση αυτή αποτελεί ευθεία πρόκληση προς τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε λίγες ώρες νωρίτερα για την «κλιμακούμενη» πυρηνική κρίση στην περιοχή.

Η Ιαπωνία αμέσως αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων εις βάρος της Βόρειας Κορέας, με τον γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Γιοσιχίντε Σούγκα να κάνει λόγο για περιορισμό στο εμπόριο πετρελαϊκών ειδών.

«Η ισχύς είναι 10 ή 20 φορές ή ακόμη μεγαλύτερη από τις προηγούμενες», σημείωσε ο Κούνε Ι. Σουχ καθηγητής πυρηνικής μηχανικής στο πανεπιστήμιο της Σεούλ. «Η αναλογία αυτή είναι στο επίπεδο που μπορεί κανείς να κάνει λόγο για δοκιμή βόμβας υδρογόνου», τόνισε.

Οι σεισμοί στη Βόρεια Κορέα που προκαλούνται από πυρηνικές δοκιμές αυξάνουν σε ισχύ σταδιακά από το 2006, γεγονός που υποδηλώνει ότι η χώρα σταθερά βελτιώνει την πυρηνική της τεχνολογία.

Μετά την πέμπτη πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Πιονγκγιάνγκ τον Σεπτέμβριο του 2016, το USGS κατέγραψε σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.