Η «Πηνελόπη» φέρνει χιονόνερο και κρύο στην Αρκαδία

Η «Πηνελόπη» φέρνει χιονόνερο και κρύο στην Αρκαδία

Νοέμβριος 28, 2018 - 10:25
0 σχόλια

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Πηνελόπη», αλλάζοντας όμως μορφή από την Τετάρτη 28/11 το μεσημέρι και από τα βόρεια.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία από το meteo.gr, την Τετάρτη 28/11 βροχές και τοπικές καταιγίδες, θα εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Το κύριο χαρακτηριστικό όμως θα είναι η βαθμιαία στροφή των ανέμων σε βορειοανατολικούς από νωρίς το μεσημέρι και από τα βόρεια, με γρήγορη ενίσχυσή τους σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ στο Θρακικό και στο Βόρειο Αιγαίο και η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο.  Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα βόρεια τμήματα της χώρας και κυρίως στη Θράκη.

Η ψυχρή εισβολή θα επεκταθεί νοτιότερα την Πέμπτη 29/11, με χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και την επικράτηση πολύ θυελλωδών βοριάδων στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, όπου οι εντάσεις τους θα φτάνουν τα 9 μποφόρ, προκαλώντας προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ενώ εξαίρεση θα παρουσιάσει το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως 5 μποφόρ.

Στην Αρκαδία, αφενός θα έχει τσουχτερό κρύο, καθώς οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν μεταξύ 3-6 βαθμών Κελσίου, ενώ το Σάββατο 1 Δεκέμβρη το πρωί θα δείξει μόλις 1 βαθμό, αφετέρου αναμένονται βροχές και χιονόνερο.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.