Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της Αρκαδίας

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της Αρκαδίας

Αύγουστος 05, 2015 - 09:55
0 σχόλια

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται, έχουν ως στόχο την προβολή και τη διάδοση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της κάθε περιοχής.

Ο φυσικός πλούτος, η πληθώρα των τοπικών προϊόντων, αλλά και οι παραδόσεις και τα έθιμα του κάθε τόπου στην Αρκαδία είναι μερικοί από τους λόγους που διοργανώνονται εκδηλώσεις σε πόλεις και χωριά του νομού.

Το Περιφερειακό ΣυμβούλιοΠελοποννήσου σε συνεδρίασή του τη Δευτέρα 3 Αυγούστου κλήθηκε να αποφασίσει για τον αν θα στηρίξει οικονομικά τέτοιου είδους εκδηλώσεις που στόχο έχουν την προβολή προϊόντων του καλαθιού της Πελοποννήσου αλλά και των τοποθεσιών που πάντα κατείχαν ένα ξεχωριστό κομμάτι στην τουριστική κίνηση της Περιφέρειας.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία με τους κ. Πατσαρίνο, Γαβρήλο, Χρυσαδάκο, Γκανά, Σωφρονάνα υπερψηφίζουν και τον κ. Αλευρά να δηλώνει «λευκό»να εγκρίνει την προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας και ενός αναδόχου για τη στήριξη και την οικονομική ενίσχυση των εκδηλώσεων που ήταν προς ψήφιση.

Στη γενική περιγραφή της σύμβασης αναφέρεται ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο της ανάληψης αναπτυξιακών πρωτοβουλιών με κύριο στόχο την προβολή και διάδοση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της Πελοποννήσου, σχεδιάζει και υλοποιεί συνδυαστικές δράσεις προβολής του τουριστικού και πολιτιστικού προϊόντος της Περιφέρειας.

Η ανάδειξη και η προβολή του πρωτογενούς τομέα, του τουριστικού προϊόντος, καθώς επίσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από ένα δίκτυο συνεργασιών και συνεργειών όλων των επλεκομένων φορέων παραμένουν κύριοι πυλώνες Αειφορικής Ανάπτυξης στην Πελοπόννησο.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η κοινωνία και ο πολιτισμός της Πελοποννήσου παραμένουν συνοδοιπόροι σε αυτή την αειφόρο προσέγγιση.

Με στόχο τη συνδυαστική προβολή και προώθηση του προορισμού, η Περιφέρεια υποστηρίζει  εξειδικευμένες εκδηλώσεις που προβάλλουν την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας ως προορισμό, αλλά και ειδικότερα αναδεικνύουν τα διάσημα προϊόντα της και τον πολιτισμό της. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στοχεύοντας στην προβολή και διάδοση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της Πελοποννήσου, αποφάσισε την υλοποίηση του προγράμματος«ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ  ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ 2015».

Το έργο συνοπτικά περιλαμβάνει δέκα υποέργα:

1. Υποστήριξη της οργάνωσης της Γιορτής Κάστανου στην Καστάνιτσα (Υποέργο 1).

2. Υποστήριξη της οργάνωσης της Γιορτής Μελιτζάνας  στο Λεωνίδιο (Υποέργο 2).

3. Υποστήριξη της οργάνωσης της Γιορτής Ντομάτας στη Κανδήλα (Υποέργο 3).

4. Υποστήριξη της οργάνωσης της Γιορτής του Κρασιού στο Ζευγολατιό (Υποέργο 4).

5. Υποστήριξη της οργάνωσης της Γιορτής του Ψαρά, της Θάλασσας και των Ναυτικών στον Τυρό (Υποέργο 5).

6. Υποστήριξη της οργάνωσης της Γιορτής Τσίπουρου στο Παλαιοχώρι (Υποέργο 6).

7. Υποστήριξη της οργάνωσης της Γιορτής Βουνού στον Μαλεβό (Υποέργο7).

8. Υποστήριξη της οργάνωσης δρώμενων στο Αρχαίο Θέατρο της Μεγαλόπολης (Υποέργο 8).

9. Υποστήριξη της συμμετοχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην «45η Παμπελοποννησιακή Έκθεση Τεγέας» (Υποέργο 9).

10. Υποστήριξη της οργάνωσης τυχόν έκτακτων σημαντικών εκδηλώσεων (Υποέργο 10).

Το ποσό συμμετοχής της Περιφέρεια Πελοποννήσου ανέρχεται σε 110.000

ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) και θα καλυφθεί από τον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου έτους 2015.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.