Η Περιφέρεια και ο Δήμος Μεγαλόπολης δεν κατέθεσαν προτάσεις στη δημόσια διαβούλευση για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων

Η Περιφέρεια και ο Δήμος Μεγαλόπολης δεν κατέθεσαν προτάσεις στη δημόσια διαβούλευση για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων

Νοέμβριος 12, 2019 - 18:21
3 σχόλια

Ξεκίνησε στις 7 Νοεμβρίου και έληξε χθες το βράδυ 11 Νοεμβρίου η δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο νόμου με τίτλο: «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΠΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΠΕ».

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι αυτό που κλείνει τις λιγνιτικές μονάδες, που απορυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις, που βάζει ταφόπλακα κυριολεκτικά στις τοπικές κοινωνίες της Μεγαλόπολης και της Δυτικής Μακεδονίας.

Στην διαβούλευση δίνεται η ευκαιρία σε όποιον θέλει να σχολιάσει και να κάνει προτάσεις, να κάνει παρατηρήσεις. Στην συγκεκριμένη διαβούλευση έγιναν πάνω από 200 παρεμβάσεις πολιτών, φορέων, εκπροσώπων εργαζομένων , ακόμα και εταιρειών.

Ηχηρή απουσία από την συγκεκριμένη διαδικασία είχαν οι Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Μακεδονίας και όλοι οι ενεργειακοί Δήμοι, αυτό βέβαια που νοιάζει εμάς είναι η απουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ο Δήμος Μεγαλόπολης .

Προφανώς κάποιοι έκριναν ότι είναι περιττό να καταθέσουν οι αιρετοί μας τις διαφωνίες τους η τις παρατηρήσεις τους, εκτός εάν δεν είχαν κάτι να γράψουν, δεν είχαν κάτι να πουν. Και τώρα θα μπορεί η Κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι οι τοπικές κοινωνίες δεν έκαναν παρεμβάσεις.

Κατεβάστε και δείτε στο αρχείο excel που ακολουθεί όλες τις παρεμβάσεις που έγιναν.

ΠΗΓΗ: kafeneio-megalolpolis.gr


3 Σχόλια

Απο επαναστατική ρητορική και επαναστατική γυμναστική πάμε πολύ καλά όμως ........ Μήπως το πρωί είμαστε όλοι ΚΚΕ στην Ελλάδα και το βράδυ όλοι ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ αλλά δεν μπορούμε να παραδεχτούμε ότι είμαστε απλώς ΜΑΛΑΚΕΣ

Τι προτάσεις να κάνουν; Η περιφέρεια δια στόματος αντιπεριφεριάρχη Δ. Λαμπρόπουλου έχει ήδη δηλώσει δημόσια ότι πρέπει να ασχοληθούμε με τη μεταλιγνιτική εποχή για τη Μεγαλόπολη.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.