Η παράσταση «Ηρόδοτος Δραματικός: Θερμοπύλες» στο Στάδιο Τεγέας

Η παράσταση «Ηρόδοτος Δραματικός: Θερμοπύλες» στο Στάδιο Τεγέας

Ιανουάριος 24, 2019 - 14:30
0 σχόλια

Ο Δημήτρης Λιγνάδης και το Dramaticus, μετά τα «Μαθήματα Πολέμου» και τον Θουκυδίδη, συστήνουν θεατρικά τον «πατέρα της Ιστορίας» Ηρόδοτο.

Το νέο θεατρικό έργο του φιλόλογου Γιάννη Λιγνάδη με τίτλο «Θερμοπύλες» αποτελεί μια δραματοποιημένη εκδοχή της τραγικής σύγκρουσης Ελλήνων και Περσών στις Θερμοπύλες το 480 π.Χ., όπως αυτή περιγράφεται στο 7ο βιβλίο των Ιστοριών του Ηροδότου. Μέσω της θεατρικής προσέγγισης και της διάνθισης του κειμένου με αρχαιολογικές πηγές και τεκμήρια, καθώς και άλλα λογοτεχνικά κείμενα, επιχειρείται ο φωτισμός του ιστορικού περιεχομένου και η αμεσότερη πρόσληψη των διδακτικών και ψυχαγωγικών του αρετών.

Οι «Θερμοπύλες» είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με τον Καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας Paul Cartledge (Cambridge University) και εντάσσονται στον θεατρικό κύκλο του Ιδρύματος «Αρχαία Ιστορία επί Σκηνής».

Ηρόδοτος Δραματικός: Θερμοπύλες
25/01/2019 | 19:30 μμ
Σκηνοθεσία: Άρης Λάσκος
Δραματοποίηση: Γιάννης Λιγνάδης
Παράσταση ανοικτή για το κοινό

Κοινωφελές Ίδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος-ΒΙΟΧΑΛΚΟ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.