Η παραλιακή Αρκαδία κέντρισε το ενδιαφέρον των φιλοξενούμενων δημοσιογράφων

Η παραλιακή Αρκαδία κέντρισε το ενδιαφέρον των φιλοξενούμενων δημοσιογράφων

Απρίλιος 11, 2019 - 17:00
0 σχόλια

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η Κυνουρία στους δημοσιογράφους που επισκέφθηκαν την Αρκαδία στο πλαίσιο του fan trip που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Την τελευταία μέρα του ταξιδιού οι επισκέπτες βρέθηκαν στη Βόρεια Κυνουρία και μίλησαν με έτους επαγγελματίες τουρισμού και τους «πυρπόλησαν» με ερωτήσεις σχετικά με τις υπηρεσίες τουρισμού που προσφέρει η παραλιακή Αρκαδία.

Την Κυριακή 7 Απριλίου οι δημοσιογράφοι συναντήθηκαν με την πολύ δραστήρια πρόεδρο των Ξενοδόχων Ανατολικής Αρκαδίας κυρία Βίβιαν Μανωλέσου η οποία τους ενημέρωσε για τις δράσεις του Συλλόγου και για τις προσπάθειες που γίνονται για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Να αναφέρουμε ότι οι δημοσιογράφοι έλαβαν δύο δώρα από τον σύλλογο. Το ένα περιελάμβανε ένα τριήμερο ταξίδι για τους ίδιους, και το δεύτερο ένα ακόμα ταξίδι για να κληρώσουν για τους αναγνώστες, τηλεθεατές και ακροατές τους σε κάποιο από τα χωριά της Βόρειας Κυνουρίας.

Η κυρία Μανωλέσου μίλησε στους δημοσιογράφους για τα fish trips, τα sailing trips και τα biking trips, για τις δράσεις που γίνονται σε συνεργασία με τον σπηλαιολόγους, τις πεζοπορικές διαδρομές και όλες τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού,  που προσφέρει στους «ψαγμένους» επισκέπτες η Βόρεια Κυνουρία.

Όπως μας δήλωσε η κυρία Μανωλέσου η παραλιακή Αρκαδία συνδυάζει βουνό και θάλασσα και έχει πλέον χαρακτηριστεί ως Αρκαδική Ριβιέρα.

Η Βόρεια Κυνουρία και οι επαγγελματίες τουρισμού έχοντας απόλυτη συνεργασία ετοιμάζουν πακέτα all inclusive, τα οποία φαίνεται να κέντρισαν το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων.

Πάνω από 1.000 κλίνες διαθέτει η Βόρεια Κυνουρία σύμφωνα με όσα έχουν δείξει οι πρώτες καταγραφές που βρίσκονται σε εξέλιξη

Έντονο ενδιαφέρον τους τελευταίους μήνες έχουν δείξει Κινέζοι και Ισραηλινοί, Ολλανδοί,Γερμανοί και Σκανδιναβοί επισκέπτες, τόνισε η κυρία Μανωλέσου.

Το ArcadiaPortal.gr συνομίλησε και με τον πρόοδο των Ξενοδόχων Νότιας Κυνουρίας κ. Βασιλειάδη, ο οποίος επίσης είχε μια σύντονη επαφή με τους φιλοξενούμενους δημοσιογράφους.

Τα θέματα τα οποία ζήτησαν να ενημερωθούν οι δημοσιογράφοι προκειμένου να ενημερώσουν σχετικά το κοινό τους είχαν να κάνουν με το αναρριχητικό πάρκο, με το καταδυτικό πάρκο, με τις Τrain Parnon, με το Φεστιβάλ Μελιτζάνας (Μelitzazz) και με τη Γιορτή Μελιτζάνας. Ο κ. Βασιλειάδης ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για το αναρριχητικό πάρκο το οποίο έχει περίπου 1.600 διαδρομές οι οποίες είναι προσβάσιμες όλο τον χρόνο για αναρριχητές ηλικίας από 8 έως 80 ετών.

Αναμένονται οι τελικές υπογραφές για το καταδυτικό πάκο και αναμένεται και η βύθιση ενός πλοίου ή αεροπλάνου στο σημείο των καταδύσεων

Τέλος, οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για τον αριθμό των επισκεπτών που βρίσκονται όλο τον χρόνο στην Νότια Κυνουρία, αλλά και για το Πάσχα στο Λεωνίδιο το οποίο προσελκύει περίπου 10.000 επισκέπτες.

Φωτογραφία από discoverkynouria.gr

Έφη Καστραντά


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.