Η πανευρωπαϊκή ημέρα της μουσικής στο προαύλιο του Μαλλιαροπούλειου (photos&video)

Η πανευρωπαϊκή ημέρα της μουσικής στο προαύλιο του Μαλλιαροπούλειου (photos&video)

Ιούνιος 23, 2013 - 01:38
8 σχόλια

Συναυλία Φιλαρμονικής Τρίπολης

Με όλες τις τιμές γιορτάστηκε η πανευρωπαϊκή μέρα της μουσικής στην Τρίπολη, στον προαύλιο χώρο του Μαλλιαροπούλειου Θέατρου με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης, τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας και το Ρεμπέτικο σύνολο του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης.

Ένα ταξίδι με μουσικές και μελωδίες απο την κλασική μουσική, τον Μάνο Χατζιδάκι μέχρι το αφιέρωμα στον Τσιτσάνη περιελάμβανε η γιορτή που διοργανώθηκε με επιτυχία, κυρίως επειδή ανέλαβαν την οργάνωσή της μουσικοί.

Δείτε και ακούστε στα βίντεο που ακολουθούν τις δύο Φιλαρμονικές και τα νέα ταλέντα του ρεμπέτικου συνόλου που γέμισαν την πλατεία Πετρινού νότες και μελωδίες, με σεβασμό στην παγκόσμια ημέρα της μουσικής.

Την μουσική διεύθυνση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας έχει ο Κος Κώστας Νικολέας και τραγούδησαν η Μαρία Κρασοπούλου και ο Δημήτρης Χαρλέπας.

Την Μουσική Διεύθυνση της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης έχει ο Κος Σωτήριος Κωστούρος και αυτήν του ρεμπέτικου συνόλου ο καθηγητής του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης Κος Ζάχαρης.

X.M.

Video: 

youtube://v/HFpi1cZnU1U

youtube://v/VlSPDm0k4lU


8 Σχόλια

Ζητήθηκε άδεια απ'τους καφετζήδες ή ήταν αυθαίρετη η εκδήλωση;

Πολλά συγχαρητήρια για την εκδήλωση. Ωραία ήταν η φιλαρμονική μας (αν και...αποδεκατισμένη; μόνο τόσοι είναι;) αλλά της Καλαμάτας ήταν ένα επίπεδο επάνω. Εξαιρετικοί! Πολύ καλή εντύπωση έκαναν και τα παιδιά του μουσικού συνόλου που φαίνονται ταλεντάκια. Και εις ανώτερα.

Η εκδήλωση ήταν αυθαίρετη.Πληροφορίες αναφέρουν ότι για να εξιλεωθούν οι παρανομήσαντες,την επόμενη φορά θα σερβιριστούν υποχρεωτικά στις καρέκλες της εκδήλωσης καφέδες από τις παρακείμενες καφετέριες.

Γιατί η φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης είχε τόσες απουσίες μουσικών στην κορυφαία αυτή εκδήλωση; Ποιοί δίνουν τις άδειες στούς μουσικούς να λείπουν από τέτοιες σημαντικές εμφανίσεις της Φιλαρμονικής μας; Οι κ.κ μουσικοί που προφανώς ζήτησαν άδεια για να κάνουν κάτι άλλο την ημέρα που γιορτάζεται η μουσική νομίζω ότι πληρώνονται από τους δημότες για παρευρίσκονται στις δημόσιες εμφανίσεις της. Tι θα κάνει ο κ.Δήμαρχος για να μη ξαναεμφανιστεί η Φιλαρμονική (...αποδεκατισμένη ;).(Σχόλιο ανώνυμο 23/06/2013 12:37) Αξίζουν συγχαρητήρια στους μουσικούς της Φιλαρμονικής Τρίπολης και στα παιδιά της σχολής μαθητείας που παρόλα αυτά παρουσίασαν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα.

Έχω την εντύπωση ότι ο ντελιβερας έκανε την φιλαρμονική σε κομπανια της γειτονιάς!!! Το να βάζεις γλάστρες μουσικους είναι ένα φαινόμενο μοναδικό τουλάχιστον να κάνουν ότι παίζουν!!! Μεγάλη διάφορα μπάντα με μπάντα!!! Το να καταλαβαίνεις λίγο απο τα γεγονότα νομίζω ότι κάποιοι σνομπάρουν την φιλαρμονικη!!! Δεν είναι τυχαιο που έλειπαν δέκα βασικά στελέχη της!!!! Είναι σαν να παίζει ο Αστέρας τελικό και να μην παίξουν πέντε παίκτες εντεκαδατοι!!! Η κυρία ζαμπαθα να ανοίξεις τα ματιά της και να πράξει όπως πρέπει να σπάσει το τσιφλίκι κάποιων!!!

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες και ειδικά με το μουσικόφιλο: ποια ομάδα θα κράταγε στην 11αδα της παιχτες που στον τελικό κυπέλλου ή στα μεγάλα μάτς θα επελεγαν να απουσιάσουν? Συγχαρητήρια στους μουσικούς και ειδικά στα παιδιά της φιλαρμονικής.

συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την καταπληκτική εμφάνιση,φιλαρμονικής Τρίπολης και Καλαμάτας και μουσικού σχολείου,ξυδάκι στους οσονούπω μαέστρους κ στους καβαλημένους προφεσόρους για τη συνεχή άνοδο της φιλαρμονικής μας.Έτσι είναι δυστυχώς γιαυτούς ,είτε τους αρέσει είτε όχι.Κ για ποιά βασικά στελέχη μιλάμε ότι λείπανε εσεις κε μουσικόφιλε που προφανώς τα ξέρετε όλα??Για αυτούς που σνομπάρουνε κ εμπαίζουν συναδέλφους?για τους ξερόλες?για αυτούς που κρεμάνε συνεχώς το μαέστρο κ σκαβουνε λάκους(αλλά συνήθως πέφτουν οι ίδιοι μέσα)?και ποιός από τους μουσικούς ήταν γλάστρα??Μήπως αυτοί που έλειπαν,οι "πτυχιούχοι" κ δεν ξέρουν το πιο απλό,το μέτρημα?Η άνοδος φαίνεται χρόνια τώρα και θα συνεχίσει να φαίνεται όσο κ αν δεν αρέσει σε κάποιους..Ξυδάκι λοιπόν κ υπάρχουν κ αλλού κομπανίες σε όποιον δεν αρέσει κ σε όποιον θέλει κ μπορεί εννοείται..Περισσότερες διευκρινήσεις στο Δήμαρχο για την κομπανία του..αυτουνού τσιφλίκι είναι πιστεύω

και ο αστερας που λες ρε μεγαλε μουσικοφιλε επαιξε με βασικη ενδεκαδα στον τελικο κυπελλου κ εφαγε τρια μπαλακια,μη λεμε οτι θελουμε...οι "παγκιτες" παιχτες αν εμπαιναν θα ειχαν περισσοτερη διψα για διακριση κ καθιερωση κ θα επαιζαν καλυτερα κ δεν θα το επαιζαν ξερολες και σνομπ οπως λες.τι σνομπαρουν δηλαδη??την προοδο της φιλαρμονικης και της καθε φιλαρμονικης?αυτοι δυστυχως καλε μου μουσικοφιλε,ουτε απεξω απο την πορτα δεν πρεπει να περνανε..!!με κατι τετιους δεν παμε μπροστα γενικως και δυστυχως και με μυαλα σαν και τα δικα σου..σάρεσε ομως η εκδηλωσουλα απότι καταλαβα κ σε ενοχλει οτι δεν εισαι μελος τετοιου ιστορικου φορεα..συνεχισε εσυ και οι φιλοι σου οι "μουσικοφιλοι" να γραφετε τις κακιες σας(ξερεις εσυ).ξυδακι υπαρχει αφθονο στην αγορα