Η Παγγορτυνιακή Ένωση έκοψε την πίτα της (photos)

Η Παγγορτυνιακή Ένωση έκοψε την πίτα της (photos)

Μάρτιος 02, 2015 - 17:07
0 σχόλια

Με μεγάλη επιτυχία και σε φιλικό κλίμα η Παγγορτυνιακή Ένωση πραγματοποίησε την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πίττας, το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου το απόγευμα.

Στην αρχή η Γεν. Γραμματέας Πέννυ Καλύβα καλωσόρισε τους παρευρισκομένους στην ιδιόκτητη αίθουσα της Ένωσης, σ’ένα γορτυνιακό χώρο στην καρδιά της Αθήνας, που ονομάζεται «Πνευματικό Κέντρο Γορτυνίων».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Παγγορτυνιακής Ένωσης Παναγιώτης Πλέσσιας, που μεταξύ άλλων τόνισε ότι η Ένωση φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας και το νεοκλεγέν Δ.Σ. πιστό στις αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης και συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων Δ.Σ., φιλοδοξεί να βοηθήσει με όποια μέσα διαθέτει, στην ανάπτυξη της Γορτυνίας. Ακόμα ανακοίνωσε την λειτουργία της νέας ιστοσελίδας της Ένωσης (www.pangortyniaki.org) καθώς και τη δημιουργία χορευτικού τμήματος.

Στο τέλος της ομιλίας του ο Πρόεδρος απέδωσε εύφημο μνεία στην οικογένεια του αποβιώσαντος και επί πολλά χρόνια δραστήριου μέλους του Δ.Σ. της Ένωσης Γεωργίου Αδαμόπουλου, την οποία παρέλαβε η κόρη του Μαρία.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας και ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ιωάννης Γιαννόπουλος.

Την πίττα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ.Ιερεμίας, πλαισιωμένος από Γορτύνιους ιερείς. Στο σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη την Παγγορτυνιακή Ένωση για τη δράση της και ιδιαίτερα για τη δημιουργία χορευτικού τμήματος. Το φλουρί της πίττας έτυχε στον Πρόεδρο της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων και είχε ως δώρο ένα καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα από το ζαχαροπλαστείο «Μαέστρο» στη Βυτίνα.

Στην εκδήλωση ακόμα παρευρέθηκαν η Βουλευτής Σοφία Βούλτεψη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας Δημήτρης Παπασπηλίου, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Μαρίνα Διαμαντοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Πάνος Μητρόπουλος, ο Δημ. Σύμβουλος Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, εκ μέρους του Δημάρχου Ιλίου ο τ.Αντιδήμαρχος Ιωάννης Γκιώνης, οι επίτιμοι Πρόεδροι της Παγγορτυνιακής Ένωσης Κώστας Καλύβας, Χρήστος Δημητρόπουλος και Ηλίας Γιαννικόπουλος, οι πολιτευτές Εύη Τατούλη και Παναγιώτης Καρβελάς, από την Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων ο Πρόεδρος Γεώργιος Ζαραφέτας με το Γεν. Γραμματέα Πάνο Αναγνωστόπουλο, οι Πρόεδροι των Αρκάδων Χαλανδρίου Άννα Βυτινάρου και Ηρακλείου Φωτεινή Δαλιάνη, οι εκδότες των εφημερίδων «Αρκαδικοί Ορίζοντες» Δημήτρης Γιαννακούρας (Δημ. Σύμβουλος Δάφνης – Υμηττού), «Αρκαδικός Κήρυκας» Σπύρος Τσαρμπόπουλος και «Γορτυνία» Κώστας & Πέννυ Καλύβα, όπως επίσης οι γνωστοί Γορτύνιοι δημοσιογράφοι Πηνελόπη Γαβρά και Γιάννης Κανελλάκης.

Ξεχωριστή όμως ήταν η παρουσία πολλών Προέδρων και μελών Διοικητικών Συμβουλίων Γορτυνιακών Συλλόγων.

Η όμορφη αυτή εκδήλωση έκλεισε με έναν μικρό μπουφέ από παραδοσιακά εδέσματα που είχαν ετοιμάσει οι γυναίκες του Δ.Σ. της Ένωσης.

PHOTO: Βασίλης Κουτρουμάνος

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.