«Η Ολυμπιακή Φλόγα δεν πέρασε από την Αρκαδία! Ντροπή!»

«Η Ολυμπιακή Φλόγα δεν πέρασε από την Αρκαδία! Ντροπή!»

Μάιος 04, 2016 - 10:50
0 σχόλια

Αγαπητοί Σύνεδροι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, με πικρία θα ήθελα να σας καταγγείλω το γεγονός της παράληψης της Τεγέας από τους σταθμούς της Λαμπαδηδρομίας του Απολλώνιου Φωτός.

Σας θυμίζω ότι στον Ιερό χώρο της Παλαιάς Επισκοπής για πρώτη φορά ενεπνεύσθη η ιδέα της οργάνωσης Λαμπαδηδρομίας από την αρχαία Ολυμπία την εποχή του Αδόλφου Χίτλερ στο Βερολίνο το 1936, γεγονός που τότε συγκίνησε ολόκληρη την ανθρωπότητα καθώς πραγματοποίησε το περιεχόμενο του «Ολυμπιακού Ιδεώδους» που διδάσκει ειρήνη και παγκόσμια συνεργασία για την υλοποίηση των αρετών της τέχνης, της επιστήμης, της παγκόσμιας ευημερίας και προόδου.

Ως εκ τούτου συναισθάνομαι ότι ζούμε σε εποχές άκρως ανταγωνιστικές που ενισχύουν πρακτικές αντίθετες με αυτές του Ολυμπιακού Πνεύματος και ζώντας σε Εθνικό και Διεθνή επίπεδο ένα κλίμα που χαρακτηρίζεται από αμοραλισμό και έντονο ατομικισμό, που και αυτή ακόμα η αθλητική ιδέα μεταφράζεται σε οικονομικά μεγέθη και πραγματώνεται με ανήθικα μέσα, θεωρούμε ελάχιστο δείγμα ένδειξής σεβασμού την αναβίωση της ιστορικής μνήμης, που παραπέμπει στον τόπο της Αρχαίας Τεγέας όπου εξυμνήθηκε το Ολυμπιακό Πνεύμα και η ευγενής άμιλλα, χωρίς να κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε πατριδοκάπηλοι ή τοπικιστές. 

Υ.Γ. Σας αποστέλλω ένα κείμενο που είχα αναρτήσει στο site Arcadia portal στην Τρίπολη πέρυσι το καλοκαίρι (19-8-2015) για να δείτε το ιστορικό της λαμπαδηδρομίας για κάποιους που δεν το ξέρουν ή δεν θυμούνται.

Στην Τεγέα γεννήθηκε η ιδέα της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Χρήστος Ηλία Μήτσιας

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.