Η Ντόρα για Κυρανάκη - Πλεύρη: Δεν υπάρχει νόμος που να σε κάνει άνθρωπο

Η Ντόρα για Κυρανάκη - Πλεύρη: Δεν υπάρχει νόμος που να σε κάνει άνθρωπο

Νοέμβριος 06, 2019 - 16:45
8 σχόλια

Δημόσια παρέμβαση έκανε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη για την πρωτοβουλία οργάνωσης να καλέσει τους πολίτες σε μπάρμπεκιου έξω από τη δομή μεταναστών και προσφύγων στα Διαβατά. Πρωτοβουλία, η οποία προκάλεσε οξεία αντιπαράθεση ανάμεσα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Γιαννούλη από τη μια, και των βουλευτών της ΝΔ Κυρανάκη και Πλεύρη από την άλλη.

Η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι πρόκειται για ζήτημα ανθρωπιάς, λεβεντιάς και αλληλεγγύης, σημειώνοντας ότι η ίδια πιστεύει πως οι νεοδημοκράτες βουλευτές δεν κατάλαβαν το θέμα για το οποίο μιλούσαν.

«Μια ανύπαρκτη οργάνωση, η οποία ζητά 5 λεπτά δημοσιότητας, δημιουργεί μείζον θέμα, το οποίο δεν έχει διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στα κόμματα αλλά ανάμεσα στους ανθρώπους. Η ανθρωπιά, η λεβεντιά, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός στον αδύνατο δεν νομοθετούνται. Δεν υπάρχει νόμος που να σε κάνει άνθρωπο. Αυτό το μαθαίνεις ή στα πρώτα έξι χρόνια της ζωής σου ή δεν το μαθαίνεις ποτέ. Με ενόχλησε αυτό το θέμα, όχι γιατί υπάρχει περίπτωση να πει κάποιος ότι δεν θα τρώμε χοιρινό ή δεν θα πίνουμε αλκοόλ, αλλά επειδή προκαλείς τον εξαθλιωμένο άνθρωπος και τον πατάς στο θρησκευτικό του συναίσθημα. Αυτό δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψεις», δήλωσε στον Alpha.

«Έγινε μια κομματική αντιπαράθεση. Εγώ λέω ότι κάποιοι δικοί μας νέοι βουλευτές, πιστεύω ότι δεν κατάλαβαν για τι μιλούσαν. Ο κ. Γιαννούλης το έφερε στη Βουλή με άκομψο τρόπο, οπότε παρεξηγήθηκε αυτό που είπε και βγήκαν οι βουλευτές να αντικρούσουν κομματικά. Δεν υπάρχει βουλευτής της ΝΔ με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα υποστηρίξει την έλλειψη ανθρωπιάς», είπε η ίδια.

Ειδήσεις: 

8 Σχόλια

ωπ τι έγινε νουδουλακια; οταν τα λεει δικός σας το βουλώνεται και όταν τα λεει συριζαιος ειναι λαθος; μπεεεε στο μαντρί γρηγορα όλοι σας

Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όσους ξύνισαν που ο Κυριάκος κυβερνάει με Ποτάμι, Δράση, εκσυγχρονιστές Σημίτη και ό,τι επιτρέπουν οι ισορροπίες στο γηραλέο κόμμα του.

Για μένα 2 είναι τα αδιάσειστα δεδομένα: 1) Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφραστεί όπως θέλει στη χώρα αυτή βάσει του δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης ΚΑΙ εφόσον δεν εμποδίζει/βλάπτει συνταγματικό δικαίωμα άλλου. Εδώ δεν φαίνεται να θίγεται κάποιο συνταγματικό/ανθρώπινο δικαίωμα. 2) Όποιος προβαίνει σε τέτοιες εκδηλώσεις (μπάρμπεκιου) με αυτό τον τρόπο, μπορεί μεν να είναι νόμιμος ΑΛΛΑ σίγουρα είναι τεράστιος μ@λ@κας και θέλει να προκαλέσει και να θίξει τους συνανθρώπους του. Και μάλιστα συνανθρώπους του που ήδη έχουν χίλια μύρια άλλα βάσανα στο κεφάλι τους. Αγγλιστί είναι assh0le.

@17:12 - Η ΝΔ είναι φιλελεύθερο δεξιό κόμμα και οι διαφορετικές απόψεις μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα. Δεν είναι ούτε χρυσή αυγή η ΝΔ, ούτε ΣΥΡΙΖΑ που να το βουλώνουν όλοι μπροστά στον αρχηγό. Η δημοκρατία έχει πλουραλισμό. Η άκρα δεξιά και η αριστερά έχουν μόνο την άποψη του ενός.

@19:27 σαν τον Τούρκο στο ξενοδοχείο Μαίναλο που άπλωσε την τουρκική σημαία στο μπαλκόνι πριν από μερικά χρόνια και σαν τον λαθρομετανάστη που κατέβασε την ελληνική σημαία στην πλατεία Άρεως το καλοκάιρι

@19:27 - Έτσι όπως το λες είναι αλλά από την άλλη είναι γελοίο να το λες και κτηνωδία. Και την Μεγάλη Παρασκευή κάποιοι κάνουν κρεατοφαγία για σπάσιμο. Ποιος ασχολείται; Κανείς. Κακά τα ψέματα όμως, η θρησκεία τους είναι τόσους αιώνες πίσω πολιτισμικά, που αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για την ενσωμάτωσή τους σε οποιονδήποτε δυτικό πολιτισμό. Θεωρητικά δύο λύσεις υπάρχουν. Ή κάνεις την Ευρώπη φρούριο (πράγμα ανέφικτο) ή προσπαθείς να βοηθήσεις τις χώρες προέλευσης να εξελιχθούν (σχετικά ανέφικτο και αυτό). Άλυτο το πρόβλημα, το έκανε ακόμα χειρότερο η στάση του Σύριζα, δηλαδή το τίποτα.

@21:15 Για τον Τούρκο ναι, καθώς δεν είναι παράνομο αλλά σίγουρα είναι μ@λ@κισμένο. Για τον πρόσφυγα(ή μετανάστη) όχι, γιατί η πράξη αυτή είναι παράνομη και στρέφεται ξεκάθαρα ενάντια στην κυριαρχία του κράτους.

@23:14 Κοίτα αν την Μεγάλη Παρασκευή πάνε έξω από εκκλησίες και κάνουν μπάρμπεκιου τότε είναι εξίσου μ@λ@κισμένη συμπεριφορά. Το ότι το κάνουν σε μαγαζιά και απλά το διαφημίζουν (για να προκαλέσουν) είναι ήσσονος σημασίας γιατί έτσι σχεδόν κανέναν δεν ενοχλούν πραγματικά, μόνο τους υπερευαίσθητους θρησκόληπτους οι οποίοι μπορεί να ενοχλούνται με το οτιδήποτε (πχ ό,τι η άλλη φοράει κοντή φούστα και κολάζει). Ειδικά στην σημερινή ελληνική κοινωνία θα έλεγα η ενόχληση ουσιαστικά είναι ανύπαρκτη, διαφορετικά θα καταλήγαμε να μην μπορεί να φάει κανείς κρέας και πουθενά την Μ.Παρασκευή.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.