Η Νέα Δημοκρατία, ο Πέτρος Τατούλης και το... ινάτι

Η Νέα Δημοκρατία, ο Πέτρος Τατούλης και το... ινάτι

Ιούνιος 07, 2018 - 19:43
4 σχόλια

Πολύ μελάνι -ηλεκτρονικό κυρίως, αν μπορούμε να το πούμε έτσι- χύθηκε τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τις δηλώσεις Αυγενάκη για τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στο πρόσωπο του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Και ήταν αρκετή μία δήλωση «ήξεις αφήξεις» να προκαλέσει αναταραχή και σχολιασμό σε εκείνους που, έτσι κι αλλιώς, ανάλογες δηλώσεις, και οι συνακόλουθες στρεβλές αναγνώσεις τους, αποτελούν βούτυρο στο ψωμί τους.

Το ψωμί, πάντως, έμεινε αφάγωτο και το βούτυρο έλιωσε και χάθηκε. Διότι, αφενός ο κ. Αυγενάκης από την Τρίπολη όπου βρέθηκε δεν τοποθετήθηκε επισήμως ούτε ασφαλώς πήρε οριστική θέση -μια ανάγνωση της δήλωσής του χωρίς παρωπίδες θα αρκούσε ώστε να μην υπάρξει παρεξήγηση-, αφετέρου δε, και το 2014 υπήρχαν δηλώσεις και δημοσιεύματα που ήθελαν τη ΝΔ να μην στηρίζει τον Πέτρο Τατούλη αλλά τελικώς τον στήριξε συνειδητά, επειδή η παράταξη γνωρίζει ότι  ο νυν περιφερειάρχης ως πρόσωπο στέκεται με αξιοπιστία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έως σήμερα δε, είναι ο μόνος ο οποίος μπορεί να φέρει την πολυπόθητη νίκη στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Ενδεχομένως, ενοχλεί το γεγονός ότι ο κ. Τατούλης «προμοτάρει» τον εαυτό του ως υπερκομματικό πρόσωπο, κάτι που βεβαίως δεν απέχει από την πραγματικότητα αφού, αποδεδειγμένα, ο ίδιος δεν έχει διστάσει στο παρελθόν να συγκρουστεί ανοιχτά με το κόμμα που εκπροσωπεί. Συχνά, επίσης, τα «γαλάζια» στελέχη στην Πελοπόννησο φαίνεται να λησμονούν ότι άλλο η Νέα Δημοκρατία ως κόμμα και άλλο η αυτοδιοίκηση, τα πρόσωπα της οποίας ασφαλώς έχουν ιδεολογική κατεύθυνση και ερείσματα, ωστόσο οφείλουν λόγω της θεσμικής τους ιδιότητας να αποστασιοποιούνται από τους σκληρούς κομματικούς πυρήνες.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, πολύ κακό για το τίποτα και για... το ινάτι του Αντώνη Σαμαρά, που στην πράξη αποδυναμώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Πελοπόννησο, το δεύτερο μεγαλύτερο προπύργιό της στη χώρα. Όλοι όσοι έγραψαν ότι ο Τατούλης ενδεχομένως πορευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι ιδεολογικά δεν ανήκει στη ΝΔ, λησμονούν εντέχνως ότι ο ίδιος είχε πει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τη λήξη του Περιφερειακού Συνεδρίου «ανήκουμε σε διαφορετικούς κόσμους», με τον δεύτερο να απαντά ως προς την επιτυχία του συνεδρίου «φαντάσου να ήταν και δικός μας ο περιφερειάρχης!». Αυτή η παλαιοκομματική και μικροπολιτική αντίληψη «ή ΝΔ ή τίποτα» έτσι όπως εκφράστηκε -αν και όχι σωστά- από τον κ. Αυγενάκη και κυρίως όπως ερμηνεύτηκε, και στη συνέχεια οι «δηλώσεις μετανοίας» των Παναγιωτοπούλου (ύστερα από το τηλεφώνημα που φέρεται ότι δέχτηκε) και Κατσίρη, μόνο κακό κάνουν στην παράταξη.

Στην πράξη, οι δεξιοί περιφερειακοί σύμβουλοι προχθές υπερψήφισαν την υπογραφή της ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα που θα πραγματοποιηθεί σύντομα. Ακόμα και ο κ. Μαντάς, ο οποίος έχει συγκρουστεί ανοιχτά με τον περιφερειάρχη, ψήφισε «λευκό». Κατά τα λοιπά δε, η πρόκληση είναι να αποδείξουν τα στελέχη της «γαλάζιας» παράταξης ότι ανήκουν σε «μια σύγχρονη, ανανεωμένη, ανοιχτή, κεντροδεξιά παράταξη που συνομιλεί και πάλι με την κοινωνία», μακριά από... ινάτια, μικροπολιτικές κόντρες και παλαιοκομματικές πρακτικές.

(Η φράση σε εισαγωγικά, από το δελτίο Τύπου του κ. Κατσίρη.)

Γαλανιάδη Εύα


4 Σχόλια

Η οικογενειοκρατία του Τατούλη όμως στην Πελοπόννησο, πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει κυρία Γαλανιάδη. Διαφορετικά, θα του ανέβει πολύ ο αμανές του Πέτρου...... και δεν κάνει πλέον ! Σε λίγο θα δέσει πάνω του την καρέκλα.

Δεν συμφωνω με το άρθρο. 1ον ο Αυγενάκης δεν εκανε δήλωση "ηξεις αφήξεις" αλλά δήλωση "μπιστόλα". Δηλαδη ότι μαλλον ΔΕΝ θα εχει στηριξη ο Πέτρος εκτος κι αν προσκυνήσει Κούλη. Σκούρα τα πράγματα. 2ον το 2014 υπήρχαν φήμες & δημοσιεύματα και όχι επίσημη δήλωση του Γραμματέα της ΝΔ. 3ον η δήλωση ΜΗ στήριξης από τα πλέον επισημα χείλη της ΝΔ δεν είναι "πολυ κακό για το τίποτα" αλλά "πολύ κακό για τον Πέτρο" ΣΚΕΤΟ. 4ον οταν ο Πετρος δήλωνε στον Τσίπρα "ανήκουμε σε διαφορετικούς κόσμους", μπορεί να εννούσε το Μαοικό Κομμουνιστικό ΕΚΚΕ του οποίου ηταν μέλος. Σαν συνιστώσα ΣΥΡΙΖΑ ακούγεται...

Δεν μου αρέσει η παραπληροφόρηση κυρία μου. Ο Σαμαράς κατέθεσε πρώτος με άλλους 15 ερώτηση στην Βουλή για τα σκουπίδια, ο δε Βλάσσης πρόσφατα δήλωσε οτι η πιο βρώμικη περιφέρεια είναι της Πελοπονν/σου. Αρα τι δεν κατάλαβες;; Πιο ξεκάθαρες ενδείξεις για το διαζύγιο ΝΔ και Τατουλη δεν υπάρχουν, θέλοντας φυσικά να μην πικρανει και τα πιθανα ψηφακια της...Εύης. Σαφέστερα δεν γίνεται..

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.