Η ΝΔ του Γεωργιάδη, η ΝΔ του Μητσοτάκη και δύο βασιλόπιτες

Η ΝΔ του Γεωργιάδη, η ΝΔ του Μητσοτάκη και δύο βασιλόπιτες

Φεβρουάριος 14, 2019 - 12:57
8 σχόλια

Η κοπή της βασιλόπιτας του Αδ. Γεωργιάδη την προηγούμενη Κυριακή ήταν ένα «γκράντε» γεγονός και μάλιστα δύο όψεων. Αφενός επειδή αποτέλεσε στην ουσία την πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του προερχόμενου από τον ΛΑΟΣ αντιπροέδρου της ΝΔ, αφετέρου επειδή σε αυτό το event ο ίδιος (aka η σαμαρική πτέρυγα) «ξεσάλωσε», προβαίνοντας μάλιστα σε υπερφίαλες δηλώσεις οι οποίες ενόχλησαν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και πολλά στελέχη και μέλη του κόμματος.

Ο κ. Γεωργιάδης δεν φημίζεται για την αυτοσυγκράτησή του μπροστά στις κάμερες και μπροστά στο πλήθος. Μόνο που αυτή τη φορά, έφτασε στο σημείο να παρουσιάσει μόνος του και αυθαίρετα κάποιους από τους παρευρισκόμενους ενθουσιασμένους υποστηρικτές του ως υποψηφίους με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το γεγονός, μέσα στην πολύ πλούσια πολιτική επικαιρότητα, δεν αναλύθηκε όσο θα έπρεπε, ίσως. Πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε την απάντησή του στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας μέσω της εκπροσώπου του κόμματος Μαρίας Σπυράκη.

Κατά την εκδήλωση, λοιπόν, ο κ. Γεωργιάδης, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και όλης της «φατρίας» του, αποθέωσε τον Μεσσήνιο πολιτικό, κάλεσε με ύφος αρχηγού κόμματος να ανεβούν στην εξέδρα «υποψήφιοι» του κόμματος για τους οποίους, όπως αποδείχθηκε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε πει ποτέ το «ναι», ανάμεσά τους και τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο οποίος ήταν κατενθουσιασμένος ώσπου του έκοψε τη χαρά η Σπυράκη, και, τέλος, επιτέθηκε εναντίον της καραμανλικής πτέρυγας και προσωπικά εναντίον του κ. Δένδια, κηρύσσοντας πόλεμο εναντίον του, αφού ο τελευταίος είχε μιλήσει για την ακροδεξιά και το 18% του Αντώνη Σαμαρά το 2012. «Να είστε περήφανοι που ανήκετε στη ΝΔ. Η παράταξη αυτή κράτησε όρθια την Ελλάδα σε όλες τις κρίσιμες στιγμές», υπογράμμισε  ο προερχόμενος από τον ΛΑΟΣ αντιπρόεδρος του κόμματος στους παρευρισκόμενους και πρόσθεσε με νόημα: «Εγώ θέλω να παίρνω το χειροκρότημά σας, το χειροκρότημα αυτής της παρατάξεως. Δεν με ενδιαφέρει το χειροκρότημα κανενός άλλου. Άλλοι μπορεί να χαίρονται με τα χειροκροτήματα του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς χαιρόμαστε με τα χειροκροτήματα των νεοδημοκρατών».

«Καρφί» αυτό το τελευταίο για τον Νίκο Δένδια, ο οποίος με εκείνη του την αναφορά είχε χειροκροτηθεί και από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

(Το χειροκρότημα του πλήθους, που τον ενδιαφέρει περισσότερο και από την πικρή αλήθεια που εξέφρασε ο Δένδιας, το πήρε ο κ. Γεωργιάδης, πάντως.)

Πολλά ακόμα έγιναν σε εκείνη την εκδήλωση. Ο κ. Γεωργιάδης δεν σταμάτησε σε τίποτα. Μέχρι που τραγούδησαν όλοι μαζί εν χορώ οι υποψήφιοι -αληθινοί και γιαλαντζί- στην εξέδρα το «Μακεδονία ξακουστή» που ακουγόταν από τα μεγάφωνα. Ο ίδιος ο Γεωργιάδης έχει δηλώσει ότι ποτέ δεν θα πει «Βόρεια Μακεδονία», επιμένοντας σε έναν άγονο αρνητισμό, για να το θέσουμε κομψά, ψαρεύοντας ψήφους σε θολά νερά και επιμένοντας εναντίον της πραγματικότητας την οποία χθες εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, λέγοντας το προφανές,  ότι δηλαδή η Συμφωνία των Πρεσπών «έχει παράξει αποτελέσματα» και ως εκ τούτου ισχύει ως έχει, λες και πρέπει να εξηγήσει τα πράγματα σε μαθητές.

(Η πραγματικότητα για άλλη μία φορά, όμως, δεν ενδιαφέρει τον κ. Γεωργιάδη. Σημείωση: ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως, αποδείχθηκε ότι είναι και ο ίδιος κομμάτι αποδιοργανωμένος με το όλο θέμα, αφού από την Κοζάνη δήλωσε ότι «το ''Βόρεια'' θα ξεχαστεί και θα μείνει μόνο το ''Μακεδονία''» εντελώς αβασάνιστα και αυθαίρετα.)

Στη συνέχεια, τα πράγματα πήραν την τροπή που αναμενόταν να πάρουν, αν και οφείλουμε να πούμε ότι τα όσα ακολούθησαν, δεν έλαβαν την ανάλογη δημοσιότητα. Αφού ο Μπογδάνος έκανε κάποιες επαίσχυντες δηλώσεις για τανκς στην ΕΡΤ και αφού ο ίδιος έκανε μια ανάρτηση ότι δεν έχει αποκλειστεί από τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, μη ρωτώντας προφανώς τον «ξενοδόχο», ο «ξενοδόχος» με μια λιτή ανακοίνωση υπενθύμισε και στον Μπογδάνο και στον Γεωργιάδη ότι ο πρόεδρος του κόμματος αποφασίζει για το ποιος θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια και ουδείς άλλος.

Έτσι, ένα σόου, ένα πάρτι από αυτά που ξέρει να διοργανώνει ο κ. Γεωργιάδης, είναι πια παρελθόν, αφήνοντας όμως ανοιχτά ζητήματα. Καθώς θα κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία, ο κ. Γεωργιάδης θα αγωνίζεται για το κόμμα ή για τους «σαμαρικούς», εξαπολύοντας ευθείες επιθέσεις εναντίον των «καραμανλικών», προσβάλλοντας την παράταξη; Μήπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να τραβήξει πιο δυνατά το αφτί του αντιπροέδρου του ή θα τον αφήσει να το παίζει αρχηγός, ανεβάζοντας στις εξέδρες «υποψηφίους»;

Και ακόμα: Τι να περιμένουμε στην κοπή πίτας του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάση το Σάββατο, με καλεσμένο τον κ. Γεωργιάδη; Μια φιέστα που εκφράζει ένα μόνο κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας -και μάλιστα το παρωχημένο; Ακόμα μία επίδειξη δύναμης εναντίον όλων;

Πάντως, είπαμε: μπροστά σε κάμερες, μικρόφωνα και πλήθος, ο κ. Γεωργιάδης δεν φημίζεται για την αυτοσυγκράτησή του.

Γαλανιάδη Εύα

Φωτογραφία eurokinissi


8 Σχόλια

Μπράβο Εύα, από τα καλύτερα πολιτικά ρεπορτάζ των ημερών... Απόλυτα διασταυρωμένο και επιβεβαιωμένο.

Θα το εκτιμήσει και η Εύη και ο μπαμπάς της. Χαρά στο κουράγιο σας πάντως γιατί ενώ στον Τιτανικό η ορχήστρα έπαιζε ανυποψίαστη μέχρι τέλους, εσείς ξέρετε

Αφού υπάρχουν ακόμα άτομα που ασχολούνται με τέτοιους καραγκιόζηδες (δεν μου φταίει κι ο καργκιόζης σε τίποτα) και τους δίνουν αξία, καλά κάνουν ό,τι κάνουν, χωρίς να λογοδοτούν σετίποτα και σε κανέναν. Χωρίς βέβαια να παραγνωρίζεται και ο ρόλος των κομμάτων που δίνουν βήμα και λόγο σε τέτοιους καραγκιόζηδες. Όσο λοιπόν η κα Γαλανιάδου και η κάθε κα Γαλανιάδου ασχολούνται με τέτοιους φαιδρούς τύπους-μάγκες της φακής, τόσο αυτοί οι φαιδροί τύποι-μάγκες της φακής θα είναι στο προσκήνιο και θα πρωταγωνιστούν. Δόξα τω Θεώ, το ελληνικό λεξιλόγιο είναι πλούσιο και περιλαμβάνει και τη λέξη απαξίωση..

@17:39 - Ο Άδωνις έχει αποδομήσει όλες τις μπαρούφες της αριστεράς από την μεταπολίτευση και μετά και όχι μόνο. Για αυτό σας ενοχλεί τόσο πολύ. Είναι σκληρά εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα. Δεν είναι αργόμισθος, ούτε κομματόσκυλο που ζει από το κόμμα. Είναι αυτό που σιχαίνονται οι αριστεροί. ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ με δομημένα λογικά επιχειρήματα. Δεν είναι κομματόσκυλο μπαρουφολόγος. Η ΝΔ είναι ενωμένη και ενοχλεί πολύ. Λογικό. Η κυβέρνηση κουρελού, του κάθε μπαγκς μπανυ και του κάθε πολάκη, γίνεται ρεζίλι κάθε ημέρα όλο και περισσότερο. Αξίζουμε ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ από την Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

πολύ δυνατό πολιτικό ρεπορταζ που δυσκολα βρίσκεις ακόμα και στον αθηναικο τυπο. Συγχαρητήρια !!

Παύλο "η ΝΔ είναι ενωμένη" ???? Μήπως μολις γύρισες απτο εξωτερικό και δεν έχεις καθόλου εικόνα? Καλά τα λες για την κυβέρνηση αλλά οι παλαβομάρες περί "ενότητας" είναι περιττές. Υπάρχουν πολύ σοβαρα προβλήματα στο κόμμα, τρώει ο ένας τον άλλο...................

@22:35 - Απόλυτη κυριαρχία του Μητσοτάκη στο κόμμα. Όλοι ενωμένοι για να απαλλαγεί η χώρα από την χειρότερη κυβέρνηση μετά την μεταπολίτευση. Να απαλλαγούμε από αυτούς που έκαναν Μακεδόνες τους Σλάβους και τους Αλβανούς. Να απαλλαγούμε από αυτούς που φλόμωσαν τους πολίτες στα ψέματα και μας διέλυσαν στους φόρους. Κανείς δεν αμφισβητεί Μητσοτάκη και Άδωνι. Εκτός και αν είσαι ο Αντώναρος, δηλαδή Σύριζα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.