Η ΝΔ στηρίζει την υποχρεωτική στράτευση στα 18

Η ΝΔ στηρίζει την υποχρεωτική στράτευση στα 18

Νοέμβριος 23, 2016 - 11:18
0 σχόλια

H Nέα Δημοκρατία συμφωνεί και θα στηρίξει πλήρως την υποχρεωτική στράτευση στα 18, αν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος φέρει σχετική ρύθμιση, δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα προσέγγισης με τους ΑΝΕΛ, αλλά «οι εποχές είναι δύσκολες, σε πολλά επίπεδα, χρειάζεται μοντέλο Κύπρου» για την στρατιωτική θητεία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, το πρωί της Τετάρτης, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι και ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Δημήτρης Βίτσας που ήταν παρών στην ενημέρωση του προέδρου της ΝΔ στο Πεντάγωνο, έδειξε να συμφωνεί με τη θέση του υπουργού Άμυνας, και του ΑΓΕΕΘΑ, για τη στράτευση, γνέφοντας καταφατικά.

«Το απόγευμα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι δεν υπάρχει συζήτηση στο εσωτερικό της κυβέρνησης, και ότι δεν θεωρεί ότι πρέπει να ανοίξει θέμα υποχρεωτικής στράτευσης στο εξωτερικό» πρόσθεσε, κατηγορώντας τον κυβερνητικός εκπρόσωπο ότι δεν γνωρίζει τις θέσεις του υπουργού Άμυνας και του ΑΓΕΕΘΑ. 

«Υπάρχει πρόβλημα υποστελέχωσης των μονάδων, δημογραφικό, πολλά παιδιά έχουν φύγει στο εξωτερικό... Σε μια πρώτη άποψη το μοντέλο του Ισραήλ είναι επιτυχημένο, προσωπική μου άποψη, αλλά έχουν απειλές σαφώς μεγαλύτερες, και τους θαυμάζω στο θέμα της άμυνας» παρατήρησε.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.