Η ΝΔ «έπαθε ΣΥΡΙΖΑ», λέει ο Κωνσταντινόπουλος

Η ΝΔ «έπαθε ΣΥΡΙΖΑ», λέει ο Κωνσταντινόπουλος

Σεπτέμβριος 21, 2018 - 18:24
2 σχόλια

«Στις εκλογές το Κίνημα Αλλαγής θα έχει διψήφιο ποσοστό»

Βασικά σημεία συνέντευξης στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ» (Μ.Αναστασοπούλου-Δ.Οικονόμου):
 
Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις:

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, το τεχνητό «δίπολο» ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ δίνει μία μάχη με στόχο να «αλωθεί» ο πολιτικός μας χώρος. Αυτό φάνηκε και στις ομιλίες του κ.Τσίπρα και του κ.Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη. Παρά την εικόνα που παρουσιάζεται σήμερα, και παρά τη δυσκολία που περάσαμε και με την αποχώρηση του «Ποταμιού», η γνώμη μου είναι πως η εικόνα αυτή δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Υπενθυμίζω πως το 2012, τρεις και τέσσερις μήνες πριν από τις εκλογές, οι δημοσκοπήσεις «έδιναν» στο ΣΥΡΙΖΑ 6%, και τελικά στις εκλογές έλαβε 16%. Αυτό πρέπει να το έχουμε υπόψη και για τις επόμενες εκλογές.

Υπάρχουν πολλοί κύκλοι, «μιντιακοί», δημοσιογραφικοί, επιχειρηματικοί, που απαιτούν να δηλώσει το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής από τώρα ότι θα κάνει μετεκλογικές συνεργασίες, και να το κατευθύνουν προς το σκοπό αυτό, πιστεύοντας πως έτσι θα είναι «ελεγχόμενη» η κατάσταση.

Εφόσον τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων επιβεβαιωθούν, η ΝΔ θα πάρει αυτοδυναμία και εμείς θα είμαστε αντιπολίτευση. Εμείς το λέμε ξεκάθαρα, ας το αποδεχθεί και η ΝΔ και ας σταματήσει την πόλωση.

Σας βάζω στοίχημα πάντως, πως το Κίνημα Αλλαγής στις εκλογές θα πάρει διψήφιο ποσοστό.
 
Σχετικά με την τροπολογία για τον κατώτατο μισθό:

Χθες στη Βουλή, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ αρνήθηκαν να ψηφίσουν την τροπολογία που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής, που έδινε το δικαίωμα σε εργαζομένους και εργοδότες να μπορούν να διαπραγματευθούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Αυτό που ψήφισαν, είναι νόμος που είχαμε ψηφίσει το 2013, δεν είναι βήμα προόδου! Πρόοδος θα ήταν να υπάρχουν ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Σχετικά με το «εμπάργκο» της ΝΔ στην ΕΡΤ και του ΣΥΡΙΖΑ στο ΣΚΑΪ:

Το «εμπάργκο» είναι λάθος και αποτελεί θέμα δημοκρατίας. Και η ΝΔ  «έπαθε ΣΥΡΙΖΑ» και προσχώρησε στο «κίνημα δεν πληρώνω»:  όπως ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε «δεν πληρώνω τα διόδια», τώρα η ΝΔ λέει «δεν πληρώνω την ΕΡΤ».

Για τη συμφωνία των Πρεσπών:

Η θέση μας ήταν ξεκάθαρη από την αρχή: δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών.


2 Σχόλια

Βάλε στοίχημα αν θα είναι διψηφιος αριθμός ΠΑΣΟΚων στη φυλακή. Πήγαινε κανένα τσιγάρακι στον Τσοχαντζοπουλο και καρατησε ρεζερβα για Παπαντωνίου κλπ.

ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΚΑΜΟΥΡΙ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΑΘΕΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΦΥΓΑΝΕ ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ,ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΟΜΩΣ. ΓΙ'ΑΥΤΟ ΑΣ ΓΙΑΤΡΕΥΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.