Η μεταμόρφωση του Αστέρα

Η μεταμόρφωση του Αστέρα

Σεπτέμβριος 20, 2017 - 10:30
5 σχόλια

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Ο Αστέρας Τρίπολης σε διάστημα τριών ημερών κατάφερε να πραγματοποιήσει μια δεύτερη εξαιρετική εμφάνιση στην έδρα του πιο δύσκολου αντιπάλου στην Ελλάδα.

Οι κιτρινομπλέ στα δύο παιχνίδια απέναντι στους ερυθρόλευκους πήραν έναν βαθμό στο πρωτάθλημα, ωστόσο η γενική τους εικόνα και η αγωνιστική τους παρουσία μέσα στο γήπεδο σκορπάει χαμόγελα και ανεβάζει ξανά την αισιοδοξία όλων για μια ανάλογη συνέχεια.

Η έλευση του Σάββα Παντελίδη στον πάγκο της αρκαδικής ομάδας είναι δεδομένο ότι έχει αλλάξει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών που θέλουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του νέου προπονητή τους και αυτό έχει φανεί και στα δύο πρώτα παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο Έλληνας τεχνικός προσπαθεί και φαίνεται πως βάζει σιγά-σιγά τα δικά του πράγματα στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του, επιχειρώντας βήμα-βήμα να περάσει τη δική του αγωνιστική φιλοσοφία στους ποδοσφαιριστές.

Η συγκέντρωση στο πλάνο, η σωστή και σφιχτή αμυντική λειτουργία και η ταχύτητα με την οποία επιχειρεί η ομάδα να βγει στην επίθεση είναι μερικά από τα πρώτα στοιχεία, με τον Σάββα Παντελίδη να δοκιμάζει κόντρα στον Ολυμπιακό την ομάδα του και με 3 κεντρικούς αμυντικούς (5-4-1) βγάζοντας τα δικά του χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει της συνέχειας σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Στα πολύ θετικά του αγώνα είναι και η αντίδραση που έβγαλε ο Αστέρας. Η ομάδα δίχως να απειλείται, βρέθηκε με δύο γκολ πίσω σε διάστημα 8 λεπτών από ένα επιπόλαιο πέναλτι ωστόσο έδειξε αποθέματα, δεν έχασε τη συγκέντρωσή της και δεν βγήκε ποτέ από το πλάνο της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του σκορ με υποδειγματική αντεπίθεση και εξαιρετικό τελείωμα του Τσουκαλά, με τον Αστέρα να διεκδικεί μέχρι το φινάλε ακόμα και την ισοφάριση.

Στα κέρδη για τον Αστέρα και η εμφάνιση του Σταύρου Τσουκαλά και βέβαια το εξαιρετικό του τέρμα. Ο έμπειρος κεντρικός μέσος με το περιβραχιόνιο του αρχηγού μάλιστα έδειξε πόσο πολύτιμος είναι για την ομάδα του, όντας ο κορυφαίος για τους κιτρινομπλέ στον αγώνα.

Ο Αστέρας όμως είναι αναγκασμένος να κοιτάξει μπροστά καθώς η συνέχεια στα παιχνίδια για την Super League είναι ιδιαίτερα δύσκολη, αρχής γενομένης από την εκτός έδρας μάχη που ακολουθεί στα Πηγάδια με την Ξάνθη για την 5η αγωνιστική της Super League.

Ειδήσεις: 

5 Σχόλια

14:31...ενω το δικο σας, που νομιζετε οτι θα περασετε απο το ΟΑΚΑ με ηττα μικροτερη απο 3 γκολ;

μετα την ξανθη θα αρχισει παλι η κατηφορα γιατι αλλο να παιζεις με ολυμπιακο και που να χασεις ειναι στο προγραμμα ,απλα παιζεις να μην ρεζιλευτεις και αν κατσι κατι εκατσε ,αλλα τωρα που θα πρεπει να κερδισεις θα δουμε την ομαδουλα να ξαναεπιστρεφει

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.