Η μελαγχολική μας πόλη-Η Τρίπολη του μνημονίου (video)

Η μελαγχολική μας πόλη-Η Τρίπολη του μνημονίου (video)

Απρίλιος 12, 2014 - 19:21
14 σχόλια

Στο Αττικό Ωδείο Τρίπολης δημιούργησαν ένα βίντεο που συνοδεύει το 1ο μέρος του έργου μουσικής δωματίου του Γιώργου Κατραλή, που έχει ως τίτλο: Η μελαγχολική μας πόλη (Η Τρίπολη του μνημονίου).

Η κάμερα του Γιώργου Μαντά περιδιαβαίνει τους άδειους δρόμους της πόλης και περιγράφει τη θλίψη και την έλλειψη δραστηριότητας από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Στη μουσική του Γιώργου Κατραλή αποτυπώνονται η κατήφεια, η παρακμή, ο φόβος και η «παράξενη ησυχία» της Τρίπολης. Το βίντεο έχει ως επίλογο την Πλατεία Άρεως με το άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη να μας παρακολουθεί αγέρωχος, συμβολισμός απαραίτητος για το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Θα ακολουθήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα το 2ο μέρος (Η πόλη τη νύχτα), και το 3ο μέρος (Η πόλη σε ώρες αιχμής).

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/qxm_LiM0dd0


14 Σχόλια

Ολες οι πολεις 6.30 τα ξημερωματα καπως ετσι ειναι νομιζω φιλε μου...εσεις οπως το περιγραφετε με την καμερα δειχνετε οτι η πολη εχει χολερα...!!!!

παιδιά συγγνώμη αλλά ποιος είναι ο σκοπός του?? μια άσχημη πλευρά της πόλης που κανείς μας τόσα χρόνια δεν έχει αντικρίσει... έλεος.... εντάξει δεν είναι τεράστια η Τρίπολη αλλά δεν είναι και έρημη όπως την παρουσιάζουν...υπερβολές και δυσφήμιση της πόλης!!!!

.....Είναι φανερό ότι οι άνθρωποι που δημιούργησαν και υπογράφουν αυτό το αποτέλεσμα έχουν πρόβλημα. Τι άλλο;

το βιντεο ειναι μια μπουρδα και μιση. Καλυτερα να καθεσαι σπιτακι σου πρωινιατικα

συμφωνω οτι δεν βρισκω νοημα στο πιο πανω βιντεο,η μουσικη ψιλοασχετη μου φαινεται.υπερβολη υπερβολη σε ολο της το μεγαλειο.θελετε να τα βλεπετε ολα μαυρα...

Για όνομα του θεού η πόλη μας όταν δεν είναι ώρα που ο κόσμος κοιμάται είναι γεμάτη ζωή , ειδικά τώρα με τις πεζοδρομήσεις. Γιατί τόση μελαγχολία κύριε Κατραλή?

Γελαώ με την ψυχή μου!!!!! Αν σηκωνοτάν αχάραγα να παει και στον οτε για δουλεία…..

μπορούμε λοιπόν να κάνουμε και κάτι παραπάνω από σκέτες σαχλαμάρες σε οπτικοακουστικό επίπεδο, πολύ αισιόδοξο αυτό γιατί είχα αρχίσει να κλωνίζομαι. Δεν θα το 'λεγε κανείς και άρτιο, αλλά είναι καλό, πραγματικά.

ΟΤΑΝ Η ΤΕΧΝΗ ΒΕΒΗΛΩΝΕΤΑΙ....ΣΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΗΣ ΘΟΛΟΥΡΑΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΊΝΑΙ ΟΤΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ. ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΜΕΡΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ Η ΑΠΟΕΝΟΧΟΠΟΊΗΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ. ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ;ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΗΡΑΤΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΎ ΣΑΣ. Η ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΣΑΣ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΣ, ΜΕ ΟΠΟΙΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝ "ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ" ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΎΣ. ΕΙΣΤΕ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΑΤΕ.

Δεν υπάρχει κάτι άσχημο ούτε στο βίντεο ούτε στη μουσικη,αρκεί οι προθέσεις του δημιουργού να ειναι αγνες και να μη γίνονται για συγκεκριμένο λόγο.Τι αξίζει να κρατήσουμε απο αυτο το βίντεο:Τους δυο πεζόδρομους και τις δυο πλατείες,την ομορφιά της πόλης μας καθώς ξεκινά η μέρα,πόσο χάλια ειναι η πλατεια Αγ.Βασιλειου με αυτοκινητα παρκαρισμενα(πάλι καλα που σε λίγο καιρο θα γινει ανάπλαση) και τα πολλα κλειστα μαγαζιά εκτός κέντρου.

Η μουσική υπέροχη, το βίντεο χωρίς νόημα, πλανολαγνεία χωρίς στόχο και αισθητική. Ένα πλάνο πίσω από το άλλο, έτσι,χωρίς παιδεία.Άδετο αποτέλεσμα.Θέλει κότσια και ταλέντο. Πιστευεται οτι υπάρχει;

Να κανονίσουμε μια μέρα, να αυτοκτονήσουμε όλοι μαζί :-P

τώρα γίνεται κατανοητό γιατί δεν έχει ανεβάσει κανένα έργο του με μεγάλη ορχήστρα (ΕΡΤ, ΚΟΑ κλπ) ψάχνει χορηγό ακόμη και τον Δήμο ΕΛΕΟΣ

Τι είναι αυτά που γράφεις μουσικόφιλε; Μουσική είναι μόνο τα τσιφτετέλια; Να σου αραδιάσω εκατοντάδες ονόματα συνθετών να τους απορρίψεις συλλήβδην (έτσι, για να μαθαίνουμε κι εμείς τι πρέπει να εκτελούν οι "μεγάλες ορχήστρες" και στη συνέχεια να απαγορεύεις στις "μεγάλες ορχήστρες" να ανεβάζουν Κερουμπίνι π.χ., ή το Ρέκβιεμ του Μότσαρτ);