Η μεγαλύτερη ολική έκλειψη Σελήνης στο Αστεροσκοπείο Ασέας

Η μεγαλύτερη ολική έκλειψη Σελήνης στο Αστεροσκοπείο Ασέας

Ιούλιος 11, 2018 - 21:15
0 σχόλια

Αγαπητοί φίλοι ανακοινώνουμε σήμερα δύο σπουδαίες εκδηλώσεις. Το Σάββατο 14 Ιουλίου το τηλεσκόπιο του αστεροσκοπείου θα σημαδέψει το κέντρο του γαλαξία στον αστερισμό του τοξότη, εκεί που κρύβεται η αινιγματική ραδιοπηγή Sagittarius A* που υπολογίζεται οτι είναι μία μαύρη τρύπα 4,3 εκατομμυρίων ηλιακών μαζών.

Αν και το ιδιο το κέντρο του γαλαξία δεν είναι ορατό λόγω νεφών αερίων και σκόνης, με το τηλεσκόπιο θα μπορέσουμε να δούμε μια περιοχή τεράστιας αστρικής πυκνότητας που συγκλονίζει. Θα προηγηθεί παρουσίαση εργαστηρίου υπολογισμού της μάζας της μαύρης τρύπας του Γαλαξία μας από αστρομετρικά δεδομένα κοντινών αστέρων. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Η επόμενη εκδήλωση που ανακοινώνουμε από σήμερα είναι η βραδιά της μεγαλύτερης ολικής έκλειψης Σελήνης του 21ου αιώνα στις 27 Ιουλίου. Η είσοδος σε αυτή την εκδήλωση θα γίνει με προπώληση περιορισμένου αριθμού εισιτηρίων αξίας 5 ευρώ. Η είσοδος σε παιδιά δημοτικού είναι δωρεάν αλλά δεν θα επιτραπεί η είσοδος τους στο αστεροσκοπείο για λόγους ασφαλείας. Τα παιδιά θα μπορούν να δουν την έκλειψη από τα 4 τηλεσκόπια που θα εγκατασταθούν έξω από το αστεροσκοπείο και θα είναι προσβάσιμα από όλους τους καλεσμένους με εισιτήριο. Τα συνεργαζόμενα μέλη του συλλόγου, δηλαδή οι δωρητές άνω των 20 ευρώ και όσοι βοήθησαν στην κατασκευή του αστεροσκοπείου θα έχουν δωρεάν είσοδο πάλι όμως με περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων.

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά από σήμερα και θα γίνει με επικοινωνία σας στο astroasea@protonmail.com και κατάθεση του ποσού στο λογαριασμό του συλλόγου. Επίσης εισιτήριο μπορείτε να προμηθευτείτε και όσοι έρθετε στις βραδιές κοινού με πρώτη την βραδιά στις 14 Ιουλίου.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.