Η Μεγαλόπολη στο προσκήνιο του 10ου Περιφερειακού συνεδρίου στην Τρίπολη (pics,vid)

Η Μεγαλόπολη στο προσκήνιο του 10ου Περιφερειακού συνεδρίου στην Τρίπολη (pics,vid)

Φεβρουάριος 28, 2018 - 09:03
1 σχόλια

Η Μεγαλόπολη βρέθηκε στο επίκεντρο του 10ου Περιφερειακού συνεδρίου στην Τρίπολη, στην ειδική συνεδρία για τα ενεργειακά θέματα που έγινε σήμερα Τρίτη το μεσημέρι.

Αρχαίο Θέατρο, Τηλεθέρμανση, επαναπόδοση εδαφών και μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος είναι κάποιες από τις εξαγγελίες που ακούσαμε από τα στόματα Υπουργών αλλά και του Πρωθυπουργού. Η υπουργός Πολιτισμού επισκέφτηκε το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης και δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσει όλες τις διαδικασίες για να ξεκινήσουν πάλι οι εργασίες ακι να βρεθί και επιπλέον χρηματοδότηση.

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης έβαλε όλα τα αιτήματα ενώπιον του Υπουργού κ. Σταθάκη , δήλωσε την κάθετη αντίθεση όλης της κοινωνίας στην πώληση μονάδων, ζήτησε την μετεγκατάσταση του Τριποτάμου και έκανε σαφές ότι η Μεγαλόπολη δεν μπορεί να δεχθεί να γίνει τόπος επενδύσεων που είναι αντικοινωνικές και αντιπεριβαλοντικές.Συγκεκριμένα ανέφερε:

Ο Δήμος Μεγαλόπολης θέλει ο χώρος του Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης να αναδειχθεί σε ένα χώρο επωφελών για την οικονομία την τοπική και για την τοπική κοινωνία δράσεων και δραστηριοτήτων, και όχι να καταντήσει ένα πεδίο εύκολων «λύσεων» αντικοινωνικών, αντιπεριβαλοντικών και αντιπαραγωγικών.

Η απάντηση του κ. Σταθάκη για το θέμα του Τριποτάμου ήταν από τα αρνητικά σημεία της ημέρας. Μετά από 3 μήνες και την στιγμή που οι κάτοικοι ανα πάσα στιγμή θα κληθούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ο υπουργός και οι υπηρεσίες του ακόμα εξετάζουν το θέμα. Δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις μας ότι δεν θα δοθεί λύση στο θέμα.

Δείτε τα σχετικά βίντεο με όσα ειπώθηκαν από τον Υπουργό κ. Σταθάκη , τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τον πρόεδρο της ΔΕΗ και τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ , σχετικά με την μεγαλόπολη , τις πωλήσεις μονάδων , την μετεγκατάση Τριποτάμου, την χρηματοδότηση  της Τηλεθέρμανσης και άλλα.

 

 

Από το Καφενείο Μεγαλόπολης


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.