Η Μεγαλόπολη αργοπεθαίνει και το Λιγνιτόσημο συνεχίζει να πηγαίνει σε έργα εκτός των στόχων

Η Μεγαλόπολη αργοπεθαίνει και το Λιγνιτόσημο συνεχίζει να πηγαίνει σε έργα εκτός των στόχων

Ιούλιος 21, 2017 - 20:06
0 σχόλια

Δημοσιεύσαμε σήμερα σε προηγούμενο άρθρο μας την απόφαση να γίνουν 4 μεγάλα έργα με χρήματα από το 4ο Ε.Α.Π. (Ειδικό Αναπτυξιακό Πόρο) , το γνωστό σε όλους μας λιγνιτόσημο.

Δεν χρειάζεται να  κάνω καμία απολύτως αναφορά για το τι εχει γίνει μέχρι σήμερα με τα 3 προηγούμενα ΕΑΠ και σε τι έργα δόθηκαν τα χρήματα, τα έχω πει και τα έχω γράψει πολλές φορές. Ακόμα περισσότερες έχω καταγγείλει όλους τους αιρετούς μας άρχοντες που κατα καιρούς αποφάσιζαν και μοίραζαν τα χρήματα του λιγνιτόσημου σε έργα αδιάφορα, σε συνέδρια και σε οτιδήποτε άλλο εκτός από εκεί που θα έπρεπε.

Τα προηγούμενα χρόνια μπορούμε να θεωρήσουμε ότι οι άρχοντες μας έκριναν ότι ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ , ας κάνουμε την δουλίτσα μας. Έτσι εκατομύρια ευρώ σκορπίστηκαν σε έργα διάφορα.

Αυτή λοιπόν η μοναδική πηγή χρημάτων για το λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης  , έχει καταντήσει να μοιράζεται σε οτιδήποτε άλλο εκτός από τον σκοπό που πρέπει.

Επικές και αξέχαστες είναι και οι μάχες μεταξύ Δήμων παλιότερα και μεταξύ Δήμου Μεγαλόπολης και Περιφέρειας πιο τελευταία, για το ποιός είναι ο καλύτερος να διαχειριστεί τα χρήματα.

Τα τελευταία χρόνια λοιπόν μειώθηκε η παραγωγή από λιγνίτη στην περιοχη και μοιραία μειώνεται και το ποσό του ΕΑΠ. Σε λίγα χρόνια τα χρήματα θα είναι ελάχιστα, ίσως και μηδενικά. Ταυτόχρονα η ΔΕΗ από το 2012 δεν έχει πιστώσει χρήματα , έτσι όσα έργα είχαν σχεδιαστεί έχουν μείνει πίσω.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ενώ η Μεγαλόπολη υποφέρει από την έναρξη της μεταλιγνιτικής περιόδου, ενώ είναι ορατός ο κίνδυνος να μας κουβαλήσουν όλα τα απόβλητα εδώ,  συνεχίζουν να σκορπάνε τα λιγοστά και αβέβαια αυτά χρήματα όπου τους καπνίσει.

Δεν έχει σημασία να αναφέρω συγκεκριμένα κάποιο έργο που νομίζω ότι είναι λάθος που χρηματοδοτείται από το λιγνιτόσημο. Δεν είμαι αντίθετος να αγοαστεί κάποιο μηχάνημα για το νοσοκομείο αλλά όχι από το ΕΑΠ, υπάρχεουν άλλοι δρόμοι χρηματοδότησης. Μπορώ για παράδειγμα επίσης να πω ότι σωστά δίνονται χρήματα για το Παλαιοντολογικό Μουσείο. Θέλω όμως και να  θα θυμίσω σε όλους αυτούς τους αιρετούς που αποφασίζουν για μας, ότι κάλιστα θα μπορούσαν να δώσουν ένα σεβαστό ποσό να φτιάξουν το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης. Να δώσουν χρήματα να γίνει κάτι με τα εδάφη της ΔΕΗ για να δημιουργηθούν δομές που θα αποτρέψουν την δημιουργία ΧΥΤΕΑ. Να δώσουν όλα τα χρήματα σε έργα που θα αποτελέσουν έναρξη της μετάβασης της περιοχής μας στην νέα εποχή και στην απαγκίστρωση από την ΔΕΗ που πολύ σύντομα τελειώνει.

Η Μεγαλόπολη κύριοι αργοπεθαίνει, το ξέρετε. Ξέρετε επίσης ποια είναι τα έργα που χρειάζονται.  Απαντήστε μας γιατί συνεχίζετε να χαλάτε τα χρήματα του ΕΑΠ σε έργα εκτός του σκοπού του πόρου; Απαντήστε μας γιατί δεν παίρνετε τις αποφάσεις που χρειάζονται για να υπάρξει μέλλον στην περιοχή;

Καληνύχτα σας κύριοι άρχοντές μας !!

δείτε σχετικές δημοσιεύσεις μας:

Πίνακας 1ου Ε.Α.Π.
Πίνακας 2ου Ε.Α.Π.
Πίνακας 3ου Ε.Α.Π.
Yποβολή πρότασης για την τροποποίηση του 3ου & 4ου ΕΑΠ Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης.
ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΟΣΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2013
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ: Το Ε.Α.Π. της Μεγαλόπολης δεν είναι δια πάσα νόσον …

Πηγή: kafeneio-megalopolis.gr

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.