Η μαθησιακή ετοιμότητα παιδιών στο επίκεντρο ομιλίας στην Τρίπολη (pics,vid)

Η μαθησιακή ετοιμότητα παιδιών στο επίκεντρο ομιλίας στην Τρίπολη (pics,vid)

Μάρτιος 29, 2017 - 20:25
0 σχόλια

Το Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης, Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.)  Αρκαδίας πραγματοποίησε ομιλία με θέμα την «Ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και Μαθησιακή - Σχολική Ετοιμότητα παιδιών προσχολικής ηλικίας» την Τετάρτη 29 Μαρτίου Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Τα θέματα τα οποία αναπτύχθηκαν είχαν να κάνουν με την σημασία της πρώιμης ανίχνευσης αναπτυξιακών δυσκολιών ως παράγοντας πρόληψης σχολικής αποτυχίας, το οποίο ανέπτυξε η κα Κουρέτα Αναπληρώτρια Προϊσταμένη ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Αρκαδίας, Δρ. Ψυχολογίας.

Να αναφέρουμε ότι στον όρο «μαθησιακές δυσκολίες» συνήθως συμπεριλαμβάνονται δυσλειτουργίες  κυρίως στην εκφορά, οργάνωση, προσέγγιση και κατανόηση του γραπτού λόγου και  λιγότερο ανάλογες στα μαθηματικά.

Επίσης η κα Μαρκόγιαννη Λογοθεραπεύτρια του  ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Αρκαδίας μίλησε για την  ανάπτυξη του λόγου και της ομιλίας.

Η αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών είναι ένα μεγάλο και ιδιαίτερα σημαντικό θέμα, γιατί, ακόμα και στις περιπτώσεις που μια που μια μαθησιακή δυσκολία δεν εξαφανίζεται, έχει αποδειχθεί ότι αν δοθούν οι κατάλληλες εκπαιδευτικές εμπειρίες και ευκαιρίες, μειώνονται οι αρνητικές επιπτώσεις του προβλήματος στην ακαδημαϊκή και γενικότερη εξέλιξη του ατόμου.

Η απόδοση του μαθητή στο σχολείο εξαρτάται  από τις ικανότητές του στην γλώσσα, στην μνήμη, στην αντίληψη του χώρου, τον ψυχισμό. Οι μαθησιακές δυσκολίες εκφράζονται με χαμηλή σχολική επίδοση ή σχολική  αποτυχία, φαινόμενο πολυσύνθετο και πολυπαραγοντικό τόσο στην αιτιολόγησή του,  όσο και στην αντιμετώπιση.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν και η κ. Νάστου Α., Εκπαιδευτικός Προσχολικής Αγωγής, MSc Ειδικής Αγωγής, ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Αρκαδίας ο  κ. Βασιλόπουλος Γ., Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, MSc Ειδικής Αγωγής, ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Αρκαδίας, η κ. Καψιμάλη Ε., Παιδοψυχίατρος, Επιμ. Α΄, Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια» και η Ανδριανάκου Κ., Κοινωνική Λειτουργός, ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Αρκαδίας.

Έφ.Κ

Video: 

ArcadiaPortal.gr Εκδήλωση για τις μαθησιακές δυσκολίες στην Τρίπολη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.