Η «μάχη» του τίτλου για ΑΕΚ και Λεωνίδιο μέσα από τους αριθμούς

Η «μάχη» του τίτλου για ΑΕΚ και Λεωνίδιο μέσα από τους αριθμούς

Απρίλιος 10, 2019 - 20:14
0 σχόλια

Απομένουν ακόμα τέσσερις αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί το εφετινό πρωτάθλημα της Α' Αρκαδίας με τους δύο μονομάχους του τίτλου την ΑΕΚ Τρίπολης και το Λεωνίδιο να καταθέτουν τα δικά τους χαρακτηριστικά σε αυτή την μάχη.

Οι κιτρινόμαυροι κρατούν και έχουν μπει στην τελική ευθεία με το μαξιλαράκι των 4 βαθμών της διαφοράς ενώ φαντάζει πολύ πιθανό το μεταξύ τους ντέρμπι την 26η και πρότελευταία αγωνιστική στην Τρίπολη να κρίνει τον εφετινό πρωταθλητή.

Βάση των αριθμών τους οι δύο ομάδες έχουν τα δικά τους στοιχεία και την δική τους αγωνιστική φιλοσοφία με την ΑΕΚ Τρίπολης να είναι η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος και το Λεωνίδιο να είναι η καλύτερη άμυνα της Α' Αρκαδίας.

Πιο συγκεκριμένα η ΑΕΚ Τρίπολης στους 20 αγώνες που έχει δώσει (19 νίκες, 1 ισοπαλία) έχει σκοράρει 63 γκολ βρίσκοντας τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα 3, 15 φορές μέσο όρο ανά παιχνίδι ενώ είναι και η δεύτερη καλύτερη άμυνα με 11 τέρματα παθητικό.

Από την άλλη το Λεωνίδιο μετράει σε 20 αγώνες που έχει δώσει ( 17 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα) 47 τέρματα στο ενεργητικό του πετυχαίνοντας 2, 35 κατά μέσο όρο γκολ ανά παιχνίδι  όντας από την άλλη η καλύτερη άμυνα έχοντας παραβιαστεί η εστία του 10 φορές.

Άξιο αναφοράς για την ΑΕΚ Τρίπολης είναι ο επιθετικός της πλουραλισμός παίρνοντας με συνέπεια γκολ από ποδοσφαιριστές από όλες τις γραμμές της με τον Κώστα Κολιόπουλο να οδηγεί την κούρσα των σκόρερ με 13 τέρματα με τον Γιώργο Αρδάμη να ακολουθεί από την δεύτερη θέση του πίνακα με 10.

Αναφορικά με το Λεωνίδιο οι ερυθρόλευκοι με τον Γιώργο Κολιατσόπουλο στον πάγκο τους μετρούν μόνο νίκες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο έχοντας ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση τους στα τελευταία παιχνίδια έχοντας πρώτο σκόρερ τον Χρήστο Κατσικαδά με 8 γκολ και τον Σπύρο Βερβεσό με 7.

Το Λεωνίδιο στις δύο αναμετρήσεις του με την ΑΕΚ Τρίπολης την έχει κερδίσει και τις δύο φορές 2-1 στην Νότια Κυνουρία για το πρωτάθλημα και 2-0 στον τελικό του Κυπέλλου Αρκαδίας όπου και κατέκτησε μερικές εβδομάδες πριν το τρόπαιο.

Πάμε να δούμε το πρόγραμμα των 4ων τελευταίων αγωνιστικών της ΑΕΚ Τρίπολης και του Λεωνιδίου μέχρι και το φινάλε της Α' Αρκαδίας:

 

ΑΕΚ Τρίπολης

ΑΕΚ Τρίπολης-Τεγέα

Ερμής Μελιγούς-ΑΕΚ Τρίπολης

ΑΕΚ Τρίπολης-Λεωνίδιο

Βρασιές-ΑΕΚ Τρίπολης

 

Λεωνίδιο

Δόξα Μεγαλόπολης-Λεωνίδιο

Λεωνίδιο-Ολυμπιακός Λεωνιδίου

ΑΕΚ Τρίπολης-Λεωνίδιο

Λεωνίδιο-Πανθυρεατικός

 

Βαθμολογία

1. ΑΕΚ Τρίπολης 57

2. Λεωνίδιο 53

3. Δόξα Μεγαλόπολης 31

4. Ερμής Μελιγούς 30

5. Τεγέα 28

6. Πανθυρεατικός 27

7. Ολυμπιακός Λεωνιδίου 27

8. Ορχομενός 26

9. Μαντινειακός 22

10. Κορακοβούνι 21

11. Απόλλωνας Τυρού 21

12. Βρασιές 19

13. Νικηταράς -

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.