Η μάχη των εκλογών

Η μάχη των εκλογών

Ιανουάριος 13, 2015 - 13:03
0 σχόλια

Καθώς πλησιάζει η 25η Ιανουαρίου, τα κόμματα με όλο τους το επιτελείο ρίχνονται στη μάχη της κάλπης. Οι αρχηγοί των παρατάξεων βρίσκονται σε διαρκή περιοδεία, ενώ οι εκπρόσωποι των κομμάτων και υποψήφιοι βουλευτές μονοπωλούν τις τηλεοπτικές συζητήσεις. Παράλληλα, έχουν κυκλοφορήσει τα πρώτα τηλεοπτικά σποτ της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, τα οποία έχουν προκαλέσει ποικίλα σχόλια και, ως είθισται στους ηλεκτρονικούς καιρούς που ζούμε, κυριαρχούν στο Διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ως αντικείμενα σχολιασμού και …τρολαρίσματος.

Με εκπλήξεις το Επικρατείας της ΝΔ

Κυριολεκτικά στο παρά πέντε ανακοινώθηκαν τα ονόματα του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, αργά χθες 12/1. Πολλές οι εκπλήξεις, καθώς σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται υποψήφιοι από το περιβάλλον του Πρωθυπουργού. Χαρακτηριστικά, μόνον ο κ. Δημήτρης Σταμάτης βρίσκεται στο Επικρατείας από το στενό περιβάλλον του κ. Σαμαρά. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου ετέθη ο πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης, ενώ συμμετέχουν η κυρία Νίκη Κεραμέως και ο κ. Β. Οικονόμου, από τη ΔΗΜΑΡ.

Από τη λίστα λείπουν οι Χρ. Λαζαρίδης και Στ. Παπασταύρου, αλλά και ο γραμματέας Ανδ. Παπαμιμίκος.

 

ΣΑΜΑΡΑΣ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετατρέψει την Ελλάδα σε ανοχύρωτη χώρα»

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε χθες την Ηγουμενίτσα και τα Ιωάννινα, ενώ σήμερα θα βρεθεί στην Άρτα και στο Αγρίνιο, ενώ το επιτελείο του προετοιμάζει παράλληλα τις μεγάλες συγκεντρώσεις του κόμματος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Όπως φαίνεται, η ρητορεία του λόγου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έχει αλλάξει, και από τη συνεχή αναφορά στον φόβο της πιθανής εξόδου της χώρας από το κοινό νόμισμα, ο Αντ. Σαμαράς έχει περάσει στην έκφραση της ελπίδας για την επόμενη μέρα που θα φέρει η επανεκλογή της. Παράλληλα, προβάλλεται εντόνως το πρόγραμμα φοροελαφρύνσεων για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και η οικονομική σταθερότητα την οποία έχει επιτύχει η χώρα και η οποία πρέπει να διατηρηθεί, προκειμένου να περάσει στην ανάπτυξη.

Από την άλλη πλευρά, επιτίθεται σφόδρα στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στο ζήτημα της μετανάστευσης και στα θέματα εσωτερικής ασφάλειας. Χαρακτηριστικά, ο Πρωθυπουργός δήλωσε: «Θέλουν Αστυνομία χωρίς όπλα, θα ζητήσουν δικαστήρια χωρίς εισαγγελείς, και φυλακές χωρίς κάγκελα». Και τόνισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ατύχημα που δεν πρόκειται να συμβεί». Και προχώρησε παραπέρα, λέγοντας ότι «τα θρησκευτικά σύμβολα δεν θα κατεβούν ποτέ από τα δημόσια κτίρια».

 

ΤΣΙΠΡΑΣ: «Το μνημόνιο καταργείται στις 25 Γενάρη»

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας παραχώρησε χθες συνέντευξη στην εκπομπή «Στον ενικό» του Νίκου Χατζηνικολάου, όπου αναφέρθηκε πολύ προσεκτικά σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στη μετεκλογική πορεία της Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα.

Δίχως περιστροφές, ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν έχει αλλάξει η θέση του απέναντι στο κοινό νόμισμα, επικαλούμενος τη δήλωση του ιδίου πριν από τρία χρόνια «το ευρώ δεν είναι φετίχ». Ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί την παραμονή στο ευρώ, αλλά χωρίς άλλες θυσίες για τους Έλληνες πολίτες. «Φτάνουν τόσες θυσίες. Ευρώ με δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και δημοκρατία. Αυτό δικαιούμαστε και αυτό θα διεκδικήσουμε. Και χρέη όχι ανεξέλεγκτα, αλλά βιώσιμα. Ευρώ χωρίς άλλες θυσίες που δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να πληρώσει χωρίς αντίκρισμα. Δεν υπάρχει δεύτερος δρόμος», είπε χαρακτηριστικά.

Ως προς το Grexit, δήλωσε ότι δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα, διότι κάτι τέτοιο θα προσβάλλει συνολικά το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. «Το Grexit είναι ξαναζεσταμένο φαγητό, που χρησιμοποιείται για να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό, και έχει πεθάνει. Ορισμένοι προσπαθούν να το αναστήσουν χωρίς επιτυχία. Και δεν τα καταφέρνουν, γιατί οι εταίροι μας το διαψεύδουν. Δεν είναι ούτε δική μας επιθυμία, ούτε της κυρίας Μέρκελ, ούτε κανενός», ξεκαθάρισε.

Ως προς την επόμενη μέρα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τηρήσει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα όπως κάθε κράτος-μέλος είναι υποχρεωμένο να πράξει, αλλά το πρόγραμμα αυτό δεν θα περιέχει λιτότητα. Ανέφερε ότι έχει συζητήσει αρκετά με τον Μάριο Ντράγκι, ο οποίος δεν προσδιόρισε το μνημόνιο ως προαπαιτούμενο, αλλά πρόκρινε την ύπαρξη ενός ευρωπαϊκού προγράμματος. Παράλληλα, εξήγγειλε σκληρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας και τους δανειστές και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει μια συμφωνία «win win», στην οποία όλοι, ακόμα και η Μέρκελ θα συμφωνήσει. Και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επιτυχία της Ελλάδας θα είναι και επιτυχία της Ευρώπης.

«Εμείς από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι η κρίση δεν είναι ελληνικό πρόβλημα, αλλά ευρωπαϊκό, και απαιτείται μια ευρωπαϊκή λύση», τόνισε.

Ως προς τις δανειακές ανάγκες και για το με ποιον τρόπο θα καλυφθούν δεν άνοιξε όλα τα χαρτιά του, και αρκέσθηκε να επισημάνει ότι «δεν θα χρεοκοπήσει η χώρα ούτε θα γκρεμιστούν τα πάντα για 1,5 δισεκ. ευρώ», αναφερόμενος στα ομόλογα του Μαρτίου, ενώ για το πρόβλημα που ενδεχομένως προκύψει τον Ιούλιο είπε ότι έως τότε «θα έχει κυλήσει νερό στο αυλάκι». Για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα εξέφρασε την πεποίθηση ότι «είναι πολύ καλά θωρακισμένο» και ότι «οι καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών είναι εγγυημένες».

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ξεχωριστό χαρτοφυλάκιο για τη μετανάστευση, λέγοντας παράλληλα ότι πρέπει να υπάρξει μια «πολιτική συνεργασία με την Ευρώπη και ανάλογη χρηματοδότηση», προκειμένου να αντιμετωπιστεί συνολικά το μεταναστευτικό».

Προς το τέλος της συζήτησης, ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ αυτοδυναμία: «Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός δεν θα μας δώσει μια μισή και κουτσουρεμένη ευκαιρία, αλλά ολόκληρη». Ακόμη, δήλωσε ευτυχής που έχει την εσωκομματική αντιπολίτευση του κ. Λαφαζάνη και κάλεσε όλους τους νέους να προσέλθουν στις κάλπες, «για λογαριασμό εκείνων που αποκλείονται εξαιτίας της κυβερνητικής αδυναμίας να δώσει λύση στο πρόβλημα του εκλογικού δικαιώματος των 18άρηδων».

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.