Η μαγεία των escape rooms ζωντανεύει στο Μουσείο Τεγέας (pics,vid)

Η μαγεία των escape rooms ζωντανεύει στο Μουσείο Τεγέας (pics,vid)

Μάιος 18, 2017 - 14:42
0 σχόλια

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2017

Tο Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με ένα πλούσιο πρόγραμμα με πολλές εκπλήξεις το οποίο σας περιμένει να το ανακαλύψετε.

Το μουσείο βρίσκεται στον παραδοσιακό οικισμό της Αλέας του Δήμου Τρίπολης, στο κέντρο της Πελοποννήσου, 9 χλμ. περίπου νοτιοανατολικά της Τρίπολης.

Πρόκειται για ένα από τα πρώτα δημόσια μουσεία του ελεύθερου ελληνικού κράτους (ιδρύθηκε το 1907). Βρίσκεται στο χωριό Αλέα στην Τεγέα.
Μετά την κτιριολογική αναβάθμιση έγινε η  επανέκθεσή του βάσει μουσειολογικής - μουσειογραφικής μελέτης που έκανε η Εφορεία και ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.  

Όπως είναι ευρέως γνωστό, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Τεγέας απέσπασε Ειδικό Έπαινο («Special Commendation 2016») κατά τον διαγωνισμό για την ανάδειξη του Ευρωπαϊκού Μουσείου της Χρονιάς στην Tolosa και το San Sebastian της Ισπανίας.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο αφηγείται την ιστορία της γέννησης και εξέλιξης της ισχυρότερης πόλης της αρχαίας Αρκαδίας, της Τεγέας. Στο επίκεντρο βρίσκονται τα ιερά της και δη το ιερό της Αθηνάς Αλέας, ένα από τα πιο φημισμένα πελοποννησιακά ιερά. Υπάρχουν τέσσερις αίθουσες οι οποίες είναι χωρισμένες σε θεματικές ενότητες που παρουσιάζονται εκθέματα που χρονολογούνται από τους προϊστορικούς μέχρι και τους αρχαϊκούς χρόνους, επίσης υπάρχει και η υπαίθρια έκθεση.

H Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης συνδιοργάνωσαν με την εταιρία πολιτισμού πeripatos τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017 με θέμα «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: Τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται».

Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας Άννα Καραπαναγιώτου, μίλησε για το τετραήμερο το οποίο έχει ετοιμαστεί για μικρούς και μεγάλους, με ένα πλούσιο σε εκδηλώσεις πρόγραμμα (18-21 Μαΐου) στο οποίο θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις. Εδώ και αρκετό καιρό μια νέα μορφή διασκέδασης φαίνεται πως έχει κερδίσει μια μεγάλη μερίδα του κοινού: τα escape rooms, δηλαδή τα δωμάτια απόδρασης, που καλούν ομάδες να παίξουν όλες μια  για μια ώρα αναζητώντας τη λύση σε μυστήρια και γρίφους.

H παρέα σας θα πρέπει μέσα σε 1 ώρα, να λύσει ένα μυστήριο, συμμετέχοντας σε μια περιπέτεια εξυπνάδας και ταχύτητας.

Μη φοβάσαι τα ανείπωτα … Τα ανείπωτα είναι η απόδειξη ότι υπάρχει αλήθεια … Για να τη βρεις είτε την αντανακλάς είτε τη δημιουργείς …

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι είπαν οι κυρίες Ευαγγελία Πελεντρίδου, Βασιλική Παπαδοπούλου, Μυρεύη Νάσιου από την εταιρία πολιτισμού πeripatos.

Aκολουθεί βίντεο

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Η μαγεία των escape rooms ζωντανεύει στο Μουσείο Τεγέας


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.