Η Λυρική στη Μεγάλη Οθόνη και στην Τρίπολη

Η Λυρική στη Μεγάλη Οθόνη και στην Τρίπολη

Οκτώβριος 25, 2016 - 09:20
0 σχόλια

Με την δημοφιλέστατη Τραβιάτα του Τζουζέππε Βέρντι ξεκινά το νέο πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών των παραστάσεων της ΕΛΣ, με τίτλο “Η Λυρική στη Μεγάλη Οθόνη”, στις 26 Νοεμβρίου 2016 σε δεκατρείς πόλεις της Ελλάδας.

Στην Τρίπολη κινηματογραφική προβολή θα γίνει στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο στις 8:00 το βράδυ

Η παράσταση της Τραβιάτας που θα προβληθεί στις δεκατρείς πόλεις, στο πλαίσιο του προγράμματος “Η Λυρική στη Μεγάλη Οθόνη”, μαγνητοσκοπήθηκε τον Μάιο του 2015 στο Θέατρο Ολύμπια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Πρόκειται για μια παράσταση υψηλού επιπέδου, στην οποία συνέβαλαν, εκτός από την δύναμη της μουσικής του σπουδαίου έργου του Βέρντι, η κλασική σκηνοθεσία με τα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια του Νίκου Πετρόπουλου, η εξαιρετική απόδοση της Ορχήστρας και της Χορωδίας της ΕΛΣ υπό τον Ηλία Βουδούρη, καθώς και οι έξοχοι πρωταγωνιστές.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Βιολέτας η διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου, η οποία έχει ερμηνεύσει τον ρόλο στα πέρατα του κόσμου με ιδιαίτερη επιτυχία. Μάλιστα, για την ερμηνεία της σε αυτόν τιμήθηκε το 2012 με το βραβείο «Μαρία Κάλλας» για τον καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη στην Όπερα του Ντάλλας. Η Παπαθανασίου σημείωσε μια σπουδαία ερμηνεία φωνητικά, αλλά και υποκριτικά. Μαζί της οι εξαιρετικοί πρωταγωνιστές της ΕΛΣ Αντώνης Κορωναίος και Δημήτρης Πλατανιάς, οι οποίοι χειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό για τις επιτυχημένες ερμηνείες τους. Το καστ συμπλήρωσαν νεότεροι και διακεκριμένοι Έλληνες Μονωδοί. Την Χορωδία της ΕΛΣ, διεύθυνε ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος, ενώ την χορογραφία υπέγραψε ο Πέτρος Γάλλιας.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.