Η λίστα του ΚΚΕ στην Αρκαδία

Η λίστα του ΚΚΕ στην Αρκαδία

Σεπτέμβριος 04, 2015 - 13:13
4 σχόλια

Η Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ Αρκαδίας ανακοίνωσε τα μέλη του κόμματος που θα είναι υποψήφια στην Αρκαδία στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.
Υποψήφιοι  θα είναι οι:

Γόντικας Νίκος, 58 χρόνων, οικονομολόγος, εφοριακός, παντρεμένος πατέρας μιας κόρης μαθήτριας. Είναι μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ με πλούσια πολιτική και συνδικαλιστική δραστηριότητα. Έχει διατελέσει μέλος της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ, της Ομοσπονδίας εφοριακών υπαλλήλων, του Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). Είναι περιφερειακός Σύμβουλος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου των εφοριακών υπαλλήλων στους νομούς Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας.

Πανούση Παναγιώτα, 40 ετών, παντρεμένη μητέρα τριών παιδιών, Μηχανολόγος Μηχανικός, εργαζόμενη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ) παράρτημα Τρίπολης. Είναι Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Αρκαδίας του ΚΚΕ και αναπληρωτής Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας.

Κολοβός Δημήτρης, 48 χρόνων, αγρότης από το Άστρος. Παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Είναι γνωστός από τις κινητοποιήσεις και τα μπλόκα των αγροτών και κτηνοτρόφων. Μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ).

Λαμπρόπουλος Παναγιώτης, 54 χρόνων, συνταξιούχος εργαζόμενος στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη. Παντρεμένος πατέρας δύο παιδιών. Είναι μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ με πολύχρονη πολιτική και συνδικαλιστική δράση, ιδιαίτερα στο χώρο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη. Έχει διατελέσει μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων Ορυχείων Σταθμών (ΣΟΣ) στη ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, και πρόεδρος του κλαδικού συνδικάτου ενέργειας Πελοποννήσου. Είναι Δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Μεγαλόπολης.

Ραδαίου Σμαρώ, από την Τρίπολη, 28 χρόνων, Πολιτικός Μηχανικός. Είχε έντονη πολιτική και συνδικαλιστική δράση στο Πανεπιστήμιο Πατρών από το οποίο αποφοίτησε.

Εργατοϋπάλληλοι, άνεργοι, αγρότες, επαγγελματίες, έμποροι, βιοτέχνες, επιστήμονες αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, νέες και νέοι, γυναίκες των λαϊκών νοικοκυριών, όλοι εσείς που φορτώνεστε τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα του τρίτου μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, τα οποία παραμένουν σε ισχύ.

Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς που τα τελευταία χρόνια εμπιστευτήκατε διάφορες κυβερνήσεις διαχείρισης, αυτοδύναμες και συνεργασίας, «κεντροδεξιές», «κεντροαριστερές», «αριστερές», και είδατε το ένα μνημόνιο να διαδέχεται το άλλο. Σε αυτές τις εκλογές, μη δώσετε το δικαίωμα, στα κόμματα που έβαλαν την υπογραφή τους σε μειώσεις μισθών και συντάξεων, ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, στη φοροκαταιγίδα, στη μείωση των παροχών Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας, στις ιδιωτικοποιήσεις, στη χρεοκοπία των φτωχών αγροτών και επαγγελματιών, να πουν ότι με την ψήφο του ο λαός συναινεί στο σφαγιασμό του, ότι τα μνημόνια διαρκείας είναι μονόδρομος.

Απευθυνόμαστε στον αριστερό ριζοσπαστικό κόσμο, σε αγωνιστές, πρωτοπόρους ανθρώπους, που δραστηριοποιούνται στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, σ' εσάς που πιστέψατε στον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα νιώθετε προδομένοι.

Απευθυνόμαστε σ' εσάς που τα προηγούμενα χρόνια παλέψατε ενάντια στα μνημόνια, που πιστεύατε ότι τα καταδικάζετε ψηφίζοντας ΟΧΙ στο πρόσφατο δημοψήφισμα και σήμερα βλέπετε τον ΣΥΡΙΖΑ να φέρνει το χειρότερο τρίτο μνημόνιο.

Ψηλά το κεφάλι, πάρτε την τύχη σας στα δικά σας χέρια, γυρίστε την πλάτη στα ψεύτικα διλήμματα - παγίδες που στήνονται!

Σήμερα σας καλούμε να σκεφτείτε και να επιλέξετε εκλογικά, με βάση και την πρόσφατη πείρα σας.

Σας καλούμε να τοποθετηθείτε μαχητικά και τέτοια τοποθέτηση στις εκλογές είναι μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ, η ψήφος που θα δυναμώσει τη λαϊκή αντίσταση σε κάθε αντιλαϊκή συμφωνία και νόμο, σε κάθε αντιλαϊκό μονοκομματικό ή πολυκομματικό κυβερνητικό συνασπισμό, σε κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία κρατών.

Απορρίψτε τα νέα απατηλά διλήμματα, την απατηλή αντιμνημονιακή διαχωριστική γραμμή, την ψευδεπίγραφη ρήξη με την Ευρωζώνη που δεν αμφισβητεί την καπιταλιστική ιδιοκτησία κι εξουσία που προβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ Νο 2, η Λαϊκή Ενότητα του Λαφαζάνη.

Απομονώστε τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή που δεν απορρίπτει την ΕΕ, αλλά επιζητεί «βελτίωση» της θέσης του ελληνικού κεφαλαίου σε αυτήν.

Δυνατό ΚΚΕ, γιατί ποτέ δεν κορόιδεψε το λαό για να ψαρέψει κάποιες ψήφους. Είπε την αλήθεια, έγκαιρα προειδοποίησε για την πορεία των εξελίξεων.

Δυνατό ΚΚΕ, γιατί λέει το πραγματικό, γνήσιο κι ανυποχώρητο ΟΧΙ στα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα και ταυτόχρονα προτείνει το δρόμο ανάπτυξης που συμφέρει και ανήκει αποκλειστικά στο λαό. Αντιπαλεύει τις πραγματικές αιτίες των μνημονίων που είναι η ίδια η στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου, για να ξεπεραστεί η καπιταλιστική οικονομική κρίση με νέα πεδία κερδοφορίας για το κεφάλαιο, με ακόμη πιο φτηνή εργατική δύναμη.

Δυνατό ΚΚΕ, γιατί και αύριο πιο αποφασιστικά θα είναι το στήριγμα του λαού στην αναμέτρηση με τη «χορωδία των εκβιαστών», που αποτελείται απ' όλα τα άλλα κόμματα και έχει μαέστρους την ΕΕ, την Κομισιόν, το ΔΝΤ, την άρχουσα τάξη της χώρας. Θα εκφράσει τη λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην όποια κυβέρνηση, με την όποια σύνθεση έχει.

Η πρόταση του ΚΚΕ για τη ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ - ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ - ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ είναι η μοναδική ρεαλιστική κι ελπιδοφόρα πρόταση που μπορεί να βάλει οριστικό τέλος στα μνημόνια και τις θυσίες όπου υποβάλλεται ο λαός στο βωμό του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Η πραγματοποίηση αυτού του δρόμου εξαρτάται από τη λαϊκή θέληση. Ο δρόμος της ρήξης με την ΕΕ και το ΔΝΤ, το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, περνά απαραίτητα από τη συσπείρωση με το ΚΚΕ.

Δελτίο Τύπου


4 Σχόλια

ΠΟΤΕ ΤΟ ΚΚΕ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ;; ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΙ;; ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΚΑΠΕΛΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ Κ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΕΠΑΝΣΤΑΤΗΣ,30 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!ΡΕΖΙΛΙΑ

Καλως τους δημοσιους υπαλληλους, συγνωμη τους αγωνιστες του ΚΚΕ ηθελα να πω....

Ο συνταξιουχος δεητζης ποσες μερες ρχει δουλεψει ακριβως? Εαν βγαλει δημοσιως αναλυτικα κατα μηνα τις μερες εργασιας του θα ψηφισω ΚΚΕ και θα το καμω και δημοσια!

Πάντως ο Γόντικας έχει σκοτωθεί στη δουλειά. Όποιος τον έχει δει ποτέ στη Εφορία (εκτός από καταλήψεις) να το πεί και κερδίζει .....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.