Η «Λαϊκή Ενότητα» λέει «όχι» στο ξεπούλημα και τη διάλυση της ΔΕΗ

Η «Λαϊκή Ενότητα» λέει «όχι» στο ξεπούλημα και τη διάλυση της ΔΕΗ

Δεκέμβριος 04, 2017 - 09:06
1 σχόλια

Η «ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» χαιρετίζει και στηρίζει την συγκέντρωση των εργαζομένων και των τοπικών κοινωνιών στην  Μεγαλόπολη την Τετάρτη 6/12/2017 στις 12 το μεσημέρι  ενάντια στο ξεπούλημα και  τη  διάλυση της ΔΕΗ.

Καλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στην  συγκέντρωση  και να καταστήσουν σαφές στη μνημονιακή κυβέρνηση και τη τρόικα ότι «η ΔΕΗ δεν  πωλείται».            

Η «ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» τονίζει ότι η απόφαση της κυβέρνησης να συμφωνήσει με την καταστροφική και παράνομη απαίτηση της Κομισιόν να πουλήσει το 40% των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής της Δ.Ε.Η μαζί με τα ορυχεία της και συγκεκριμένα την Μεγαλόπολη 3 & 4 τη  Μελίτη Ι  και την άδεια της Μελίτη ΙΙ, αλλά και το 17% της  συμμετοχής του δημόσιου συνιστά μείζων πολιτικό ζήτημα.

Η κυβέρνηση ψεύδεται. Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν την  υποχρεώνει να πουλήσει το 40% της λιγνιτικής παραγωγής.

Για την Μεγαλόπολη και την Φλώρινα η πώληση σε ιδιωτικά συμφέροντα των ορυχείων και των Μονάδων της ΔΕΗ αποτελεί εγκληματική πράξη που θα οδηγήσει σε μαρασμό και ερημοποίηση των περιοχών αυτών.

Κανένα αντισταθμιστικό  μέτρο  δεν υπάρχει  ούτε μπορεί  να  υπάρξει.

Αν πουληθεί το 40% της λιγνιτικής παραγωγής και το 17% των μετοχών της, που είναι στο ΤΑΙΠΕΔ, η ΔΕΗ συρρικνώνεται και ιδιωτικοποιείται περαιτέρω. Στο δημόσιο θα απομείνει μόνο το 34% των μετοχών μιας μικρότερης ΔΕΗ και αυτό μόνο τυπικά διότι και αυτό είναι πλέον στο Υπερταμείο του Σόιμπλε.

Με την κατάργηση ουσιαστικά του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ, δεν θα υπάρχει «εργαλείο» για να ασκηθεί αναπτυξιακή και κοινωνική πολιτική και το ηλεκτρικό ρεύμα μετατρέπεται από κοινωνικό αγαθό σε αγοραίο εμπόρευμα και είδος πολυτελείας.

Για όλους αυτούς τους λόγους ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να επιτρέψει αυτό το μέγα κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα. Πρέπει να υπάρξει παλλαϊκός ξεσηκωμός για να αποτρέψει αυτά τα καταστροφικά σχέδια. Είναι η ώρα να υπάρξει σε πολιτικό επίπεδο ένα πλατύ μέτωπο όλων των αριστερών, προοδευτικών και πατριωτικών δυνάμεων ενάντια στο ξεπούλημα και τη χρεοκοπία της ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ δεν ανήκει ούτε στον κ. Τσίπρα ούτε στον κ. Μητσοτάκη ούτε στους υπόλοιπους μνημονιακούς υποτακτικούς της τρόικας. Την έχτισαν με τον ιδρώτα και το αίμα τους οι εργαζόμενοι και όλος ο ελληνικός λαός. Η ΔΕΗ είναι και πρέπει να παραμείνει περιουσία του Ελληνικού λαού και το «εργαλείο» για να ασκηθεί αναπτυξιακή και κοινωνική πολιτική.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑ ΑΥΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

 

Το Γραφείο Τύπου


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Eάν πραγματικά σας ενδιέφερε τα δικαιώματα των εργαζομένων δεν θα ακολουθούσατε διασπαστικές πολιτικές στα συνδικάτα με ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες με ξεχωριστά ψηφοδέλτια με διασπαστικά σωματεία κ.λ.π το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι το μαγαζάκι σας και η πολιτική σας ματαιοδοξία.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.