Η κυβέρνηση επαναφέρει την ενός ανδρός αρχή στους ΟΤΑ, λέει ο Τσίπρας

Η κυβέρνηση επαναφέρει την ενός ανδρός αρχή στους ΟΤΑ, λέει ο Τσίπρας

Αύγουστος 08, 2019 - 19:23
0 σχόλια

Την άποψη ότι με τις διατάξεις για την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να φέρνει «από την πίσω πόρτα η ενός ανδρός αρχή», εξέφρασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Βουλή επί του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών.

Θα βρείτε απέναντί σας και δικούς σας δημάρχους…Θα κριθεί η συνταγματικότητα πολλών από τις διατάξεις που έχετε καταθέσει

είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Και πρόσθεσε: «Βάζετε ένα ψευτοδίλημμα: Κυβερνησιμότητα ή Δημοκρατία. Εμείς σας λέμε ότι η Δημοκρατία είναι το θέμα», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας κάνοντας λόγο για ιδεολογική εμμονή της ΝΔ απέναντι στην απλή αναλογική σε ένα νόμο που ακόμη δεν έχει εφαρμοστεί. «Έχετε δυσανεξία απέναντι σε μια προσπάθεια να αποτυπωθεί αυθεντικά η λαϊκή βούληση στην τοπική αυτοδιοίκηση. Πριν ακόμη εφαρμοστεί αυτή η μεγάλη μεταρρυθμιση την καταργείτε. Ακούω στα καφενεία καλά στην τοποική αυτοδιοίκηση δεν μπορείτε να βρείτε συναινέσειςΔεν έχει ξανασυμβεί να καταργείται ένα νόμος».


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.