Η Κύπρος υποδέχθηκε την Παναγία Μαλεβή (pics)

Η Κύπρος υποδέχθηκε την Παναγία Μαλεβή (pics)

Φεβρουάριος 14, 2017 - 08:58
0 σχόλια

Με διάχυτη την χαρά και τη συγκίνηση εμφανώς ζωγραφισμένη στα πρόσωπα του πλήθους των πιστών, η ενορία του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου Αρχαγγέλου στον Στρόβολο υποδέχθηκε, το απόγευμα του Σαββάτου, 11 Φεβρουαρίου 2017, τη μυροβλύζουσα Εικόνα της Παναγίας της Μαλεβής από την φερώνυμη Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κυνουρίας.

Τη θαυματουργό εικόνα μετέφερε στην Κύπρο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, συνοδευόμενος από ομάδα κληρικών και μοναζουσών και την υποδέκτηκε, εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρσινόης Νεκτάριος.

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στην οδό Πατριάρχου Πέτρου Ζ΄ και από εκεί εν πομπή πορεύθηκαν προς τον ναό, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Λακατάμιας. Στα προπύλαια της εκκλησίας απεδόθησαν οι δέουσες τιμές, ενώ νέες της ενορίας ντυμένες με τις παραδοσιακές στολές της Κύπρου έραιναν με ροδοπέταλα το ιερό θησαύρισμα.

Η εικόνα τοποθετήθηκε σε ειδικό βάθρο στο κέντρο του ναού για την προσκύνηση των πιστών, οι οποίοι προσήλθαν για να τιμήσουν την Παναγία, να αποθέσουν τα αιτήματα και τις προσευχές τους στην Ιερή της Εικόνα. Ανάμεσα στο πλήθος των ανθρώπων που προσέτρεξαν για να υποδεχθούν ευλαβικά και να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα της Παναγίας της Μαλεβή ήταν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, οι Δήμαρχοι Στροβόλου και Λακατάμιας, ο βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων της Αστυνομίας Κύπρου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας κ.ά.

Αμέσως μετά την υποδοχή, τελέστηκε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου.

Προ του τέλους της εσπερινής ακολουθίας, ο Προϊστάμενος του Ναού Πρωτοπρεσβύτερος Παρασκευάς Παπαμιχαήλ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρσινόης ευχαρίστησαν εγκαρδίως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και την Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Μαλεβή για την εξαιρετική ευλογία της μεταφοράς του χαριτοβρύτου εικονίσματος στην Κύπρο προς στηριγμό και ενίσχυση του πονεμένου λαού μας, «ο οποίος για 43 τώρα χρόνια βρίσκεται κάτω από την μπότα του βάρβαρου εισβολέα». 

«Σας παρακαλούμε, Σεβασμιώτατε, να θυμάστε πάντοτε στις προσευχές σας το νησί μας και την Εκκλησία μας και να εύχεστε να απαλλαγούμε και από τα πάθη μας, αλλά και από τον Τούρκο τύραννο εισβολέα που καταπατά την γη των προγόνων μας», τόνισε ο Θεοφιλέστατος. 

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος, στο κήρυγμά του έκανε μια σύντομη ξενάγηση στην Αρκαδία και την Μονή της Παναγιάς της Μαλεβή και επεσήμανε ότι «η Παναγία μας θέλησε να τοποθετήσει σε συγκεκριμένους τόπους ιερά και θαυματουργά εικονίσματά της, για να μπορούμε οι πιστοί να καταφεύγουμε στη χάρη Της και να ζητούμε την βοήθειά Της, την προστασία και την σκέπη Της, γιατί την νιώθουμε Μητέρα μας». 

Ευχήθηκε, τέλος, «η Παναγία Μαλεβή να βοηθήσει σύντομα να ελευθερωθεί το νησί από τον ξένο δυνάστη, αλλά και να σκέπει, να προστατεύει και να παρηγορεί τον λαό της Κύπρου μας»

Γράφει ο Λουκάς Α. Παναγιώτου

Aπό το romfea.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.