Η Κυνουρία «φλέγεται» με Πανθυρεατικός - Λεωνίδιο (pics,vid)

Η Κυνουρία «φλέγεται» με Πανθυρεατικός - Λεωνίδιο (pics,vid)

Οκτώβριος 26, 2016 - 11:28
0 σχόλια

Ένα αφιέρωμα στο μεγάλο Αρκαδικό ντέρμπι της Κυνουρία

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι για την φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα της Α' Αρκαδίας είναι γεγονός με την αναμέτρηση του Πανθυρεατικού με το Λεωνίδιο στο Άστρος την Κυριακή (30/10, 15:00) να συγκεντρώνει τα βλέμματα της 4ης αγωνιστικής της Α' Αρκαδίας.

Τα παιχνίδια του Πανθυρεατικού με το Λεωνίδιο είναι πάντα ιδιαίτερα και έχουν την δική τους ξεχωριστή και πολλές φορές άγρια ομορφιά όντας μία από τις πιο παραδοσιακές ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις του νομού Αρκαδίας που κουβαλά τις δικές της ιστορίες από τα παιχνίδια του παρελθόντος.

Το ντέρμπι της Βόρειας με την Νότια Κυνουρία μεταξύ των δύο δημοφιλέστερων ποδοσφαιρικών εκπροσώπων των δύο αυτών περιοχών αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αγώνες για το Αρκαδικό ποδόσφαιρο και ασφαλώς διεγείρει το ενδιαφέρον του κόσμου και τα φίλαθλα πνεύματα.

Πανθυρεατικός και Λεωνίδιο έχουν ήδη διαστρώσει τα ξίφη τους φέτος για τον θεσμό του κυπέλλου Αρκαδίας στο παιχνίδι που έγινε στο Λεωνίδιο στις αρχές του μήνα και πιο συγκεκριμένα στις 2 Οκτωβρίου με τους ερυθρόλευκους να επικρατούν με 3-1 και να παίρνουν την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το παιχνίδι που έρχεται στο Άστρος για την 4η αγωνιστική της Α' Αρκαδίας είναι εντελώς διαφορετικό και για τις δύο ομάδες σε σχέση με αυτό που έγινε στο Λεωνίδιο στις αρχές του μήνα με τις απαιτήσεις τέτοιων αγώνων με τον χαρακτήρα των ντέρμπι να διαμορφώνονται πολύ γρήγορα.

Πανθυρεατικός και Λεωνίδιο τα τελευταία χρόνια εκτός του πρωταθλήματος έχουν συγκρουστεί και στον τελικό του κυπέλλου Αρκαδίας τον Φεβρουάριο του 2015 με τους κιτρινόμαυρους να επικρατούν στην διαδικασία των πέναλτι έπειτα από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι και να κατακτούν το κύπελλο.

Στα παιχνίδια πρωταθλήματος είναι η αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία ισορροπία στους μεταξύ τους αγώνες με τις έδρες να έχουν τον πρώτο λόγω και τις δύο ομάδες να εκμεταλλεύονται τον παράγοντα αυτό είτε με εντός έδρας νίκες είτε με ισοπαλίες.

Μέχρι στιγμής το Λεωνίδιο είναι αυτό που έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά έχοντας το 3 στα 3 με την έναρξη του πρωταθλήματος, βρίσκεται μόνο πρώτο στην κορυφή και φαίνεται να έχει ένα μικρό ψυχολογικό πλεονέκτημα από την νίκη στο κύπελλο κόντρα στον Πανθυρεατικό.

Από την άλλη ο Πανθυρεατικός επιθυμεί να πάρει το αίμα του πίσω από την ήττα στις αρχές του μήνα και ασφαλώς να ρίξει από την κορυφή της βαθμολογίας το Λεωνίδιο στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα πως είναι ακόμα εδώ και βέβαια θυμίζοντας σε όλους το ρητό πως '' Για να γίνεις βασιλιάς της ζούγκλας θα πρέπει πρώτα να σκοτώσεις το λιοντάρι''.

Ο Πανθυρεατικός από την έναρξη του πρωταθλήματος μετρά δύο νίκες (Τεγέα-Απόλλων Τυρού) και μία ισοπαλία (Ορχομενός) έχοντας πέντε γκολ ενεργητικό και τρία παθητικό με το Λεωνίδιο να από την άλλη να έχει το απόλυτο με τρεις νίκες (Μαντινειακός-Τεγέα-Απόλλων Τυρού) έχοντας 9 γκολ υπέρ και ένα κατά αναλύοντας τις δύο ομάδες με την γλώσσα των αριθμών.

Ο Πανθυρεατικός με τον εγωισμό και την καρδιά του πρωταθλητή, της ομάδας που ξέρει από τέτοιες καταστάσεις και από πρωταθλητισμό με το διψασμένο Λεωνίδιο που θέλει μετά από χρόνια να ανέβει και πάλι στην κορυφή και να επιβραβευση την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει.

Δείτε βίντεο από αγώνες του Πανθυρεατικού με το Λεωνίδιο από το astrosnews.gr και από το leonidion.gr αλλά και τα highlights από τον τελικό κυπέλλου Αρκαδίας ανάμεσα στις δύο ομάδες και θυμηθείτε τι σημαίνει το απόλυτο ντέρμπι της Βόρειας με την Νότια Κυνουρία.

Ειδήσεις: 
Video: 

astrosnews ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΙΟ 15 11 15

youtube://v/SLqsNmsJMTU

Arcadia Portal.gr Τελικός κυπέλλου Αρκαδίας Λεωνίδιο-Πανθυρεατικός 2-2 (2-3 πέναλτι)


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.