Η «Κρυπτεία» πίσω από το τηλεφώνημα για βόμβα στο Δημαρχείο Τρίπολης

Η «Κρυπτεία» πίσω από το τηλεφώνημα για βόμβα στο Δημαρχείο Τρίπολης

Φεβρουάριος 20, 2018 - 16:33
3 σχόλια

Το απειλητικό τηλεφώνημα που αναστάτωσε την Τρίπολη την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, ημέρα υπογραφής του συμφώνου μεταξύ της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και στον Δήμο Τρίπολης για τη φιλοξενία 300 ανθρώπων σε 50 διαμερίσματα ιδιωτών στην πόλη, έγινε, σύμφωνα με τα όσα είπε ο άνθρωπος στην άλλη άκρη της γραμμής στο γραφείο του δημάρχου, από μέλος της οργάνωσης «Κρυπτεία», η οποία περιγράφεται ως παρακλάδι της Χρυσής Αυγής από τον Τύπο.

Η οργάνωση, η οποία έχει λάβει το όνομά της από την Κρυπτεία της αρχαίας Σπάρτης, της μυστικής αστυνομίας που κρυφά σκότωνε εν ψυχρώ τους είλωτες που θα μπορούσαν να ξεσηκώσουν επανάσταση, δραστηριοποιείται ως «εθνική αντιστασιακή οργάνωση» όπως διατείνονται τα μέλη της, ήρθε στο φως της δημοσιότητας με την πρώτη της ενέργεια κατά του 11χρονου πρόσφυγα, Αμίρ, που είχε κληρωθεί σημαιοφόρος στο σχολείο του, στις αρχές του Νοεμβρίου 2017.

Στις 28 Νοεμβρίου του 2017, η αυτοαποκαλούμενη «εθνική αντιστασιακή οργάνωση» ανέλαβε με τηλέφωνημά της την ευθύνη για τον ξυλοδαρμό δύο μεταναστών, ενός ιμάμη και ενός εμπόρου ναρκωτικών, όπως υποστήριζε. 

Η ρατσιστική ομάδα που δέρνει ξένους απασχολεί το Τμήμα Αντιμετώπισης ρατσιστικής Βίας, ενώ προσφάτως δημοσίευμα των βρετανικών «Times» ανέφερε ότι υπάρχουν υποψίες η ομάδα να αποτελεί βίαιο παρακλάδι της Χρυσής Αυγής από την οποία και να αποσχίστηκε, όπως αναφέρει το thetoc.gr.

 

Η σπαρτιατική «κρυπτεία»

«Οργανωμένη από την άρχουσα τάξη του σπαρτιατικού κράτους, (η Κρυπτεία) σκοπό είχε την τρομοκράτηση της κατώτερης τάξης των ειλώτων και την πρόληψη και καταστολή εξεγέρσεων. Ο Αριστοτέλης, στον οποίο παραπέμπει ο Πλούταρχος, αναφέρει ότι οι έφοροι, κάθε φθινόπωρο, κήρυτταν πόλεμο κατά των ειλώτων, ώστε ο φόνος είλωτα από Σπαρτιάτη να είναι απολύτως νόμιμος, χωρίς φόβο τιμωρίας και τη νύχτα έστελναν εκπαιδευμένους νεαρούς, τους "κρύπτες", οπλισμένους με εγχειρίδια, δηλαδή κοφτερά μαχαίρια, για να σκοτώνουν σε ενέδρα τους πιο επιφανείς, ρωμαλέους και τους πιο απείθαρχους είλωτες στα υπόδουλα στη Σπάρτη χωριά της Λακωνίας και της Μεσσηνίας, ώστε να περιοριστεί η δύναμη των ειλώτων και να καμφθεί οποιαδήποτε βούληση επανάστασης» αναφέρει η Wikipedia. 

Στο θέμα της κρυπτείας στην αρχαία Σπάρτη είχε αναφερθεί σε ομιλία του στις Θερμοπύλες το 2008 και το στέλεχος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ για το συγκεκριμένο θέμα έχει γράψει όχι ένα αλλά... δύο βιβλία ο Τάκης Μπαλτάκος, πρώην ΓΓ της κυβέρνησης Σαμαρά Τάκης Μπαλτάκος. Πρόκειται για τα βιβλία με τίτλο «Το τέλος του Εφιάλτη» και «Ερμοκοπίδες». Το πρώτο εκδόθηκε το 2004 και το δεύτερο το 2006.

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Ο παυλης ειναι μεγαλη πολιτικη προσωπικότητα και εχει γινει στοχος απο τα ξενα φανς. Ο Δήμαρχος χτυπα το σύστημα με το λεγιν του. Αλλαξε τους τα πετρέλαια δημαρχε. Αλλα το νου σου. Ο κλοιος εχει σφίξει απο τοτε με την γεώτρηση στο παρκιν. Κοιτα να δεις οτι κατι βρηκε και τον εβαλε στο ματι ο αλ σαουντ.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.