Η κρίση θέλει.. κρίση!

Η κρίση θέλει.. κρίση!

Μάρτιος 14, 2011 - 18:16

Μια καινοτόμα και φιλόδοξη καμπάνια του επιμελητηρίου , των εμπόρων και βιοτεχνών της Αρκαδίας 

Της Χριστίνας Τσιορωτά 

Θέλοντας να στηρίξει την τοπική επιχειρηματικότητα παράλληλα όμως να αφυπνίσει και να ενεργοποιήσει εμπόρους και καταναλωτές, το Επιμελητήριο Αρκαδίας προχωρά σε μια φιλόδοξη και καινοτόμα καμπάνια κατά της κρίσης με το σύνθημα :  «Η κρίση θέλει κρίση!»  «Η καμπάνια έχει σαν στόχο στα πλαίσια της πρωτοφανούς κρίσης στην χώρα μας να βοηθήσει στο μέτρο του δυνατού τις επιχειρήσεις στο να ανταπεξέλθουν σε αυτήν. Οι οικονομικές συνθήκες είναι τόσο πολύ άσχημες που δεν είναι εύκολο ν ανταπεξέλθουν όλες οι επιχειρήσεις τις οποίες και αφορά περισσότερο απ όλους. 

Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά, είναι η έλλειψη ζήτησης, της μη παροχής ρευστότητας από τις τράπεζες, τα χρέη του δημοσίου τομέα και ευρύτερα προς αυτές, οι καθυστερήσεις στις πληρωμές επενδύσεων και την επιστροφή ΦΠΑ είναι το παραεμπόριο και η μη νόμιμη επιχειρηματικότητα….

Εμείς στα πλαίσια που θεωρούμε ότι ο επιχειρηματίας δεν γίνεται να παραδίδει τα όπλα, αποφασίσαμε ν α τρέξουμε την καμπάνια αυτή. Είναι ενταγμένη σε μια στρατηγική που αναπτύσσει το επιμελητήριο μέσω διαφόρων πρωτοβουλιών και έχει να κάνει με την προσπάθεια να ενημερώσουμε και τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές ότι είναι για το συμφέρον όλων να επιλέγουμε ανταγωνιστικά  προϊόντα από την περιοχή μας. Η καμπάνια έχει διπλή όψη και απευθύνεται προς τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις. Οι καταναλωτές να καταλάβουν πως όταν ψωνίζουν από επιχειρήσεις της περιοχής μας , αυτά τα χρήματα που δίνουν με κάποιο τρόπο σ ένα ποσοστό, επιστρέφουν και σ αυτούς. Οι επιχειρήσεις που είναι σε πολλές περιπτώσεις καταναλωτές θα πρέπει ν αντιληφτούν ότι για να επιβιώσουν στην κρίση θα πρέπει να είναι ανταγωνιστικοί. Να έχουν πολύ καλά προϊόντα και πολύ καλές υπηρεσίες. Είμαστε σε απόλυτη συνεργασία για όλα αυτά με τους επαγγελματικούς φορείς της Αρκαδίας, διότι μόνοι μας δεν μπορούμε να τρέξουμε την καμπάνια, συνεργαζόμαστε λοιπόν και με την ομοσπονδία εμπόρων – βιοτεχνών και με τους εμπορικούς συλλόγους της Αρκαδίας, αλλά και με το Σύνδεσμο της ΒΙΠΕ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Μπουντρούκας.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κ. Θεοδωρόπουλος  σκληρότερος στις δηλώσεις του είπε τα πράγματα με το όνομά τους:  «Σε αυτήν την πρωτοβουλία του επιμελητηρίου είναι ευτυχής συγκυρία που όλοι οι επαγγελματικοί φορείς είναι σύσσωμοι για την επίτευξη του δύσκολου στόχου. Αν και ταπεινή μου άποψη είναι ότι η έξοδος δεν θα γίνει μέσα από αυτές τις κινήσεις τονίζω ότι η έξοδος πρέπει να γίνει από βαθιά συνειδητοποίηση της κοινωνίας για ένα νέο επίκαιρο πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας , κάτι που δεν έχουμε δει ακόμα! Δεν θα βγούμε από την κρίση αν δεν λύσουμε το ζήτημα της παραγωγής. Τα χρέη με χρέη δεν ξεπληρώνονται, μεγαλώνουν! Παραγωγικά θα βγούμε από την κρίση!
Η Ελλάδα είναι πολύ πίσω, ο καθένας έχει σύνθημα περί πάρτης και όχι περί πάτρις.
Τι απαιτείται; Εμείς καλούμε τον κόσμο να μας προτιμήσει, να προτιμήσει εμπόρους και παραγωγούς της  Αρκαδίας για να κινείται το χρήμα εδώ. Αλλά μπαίνει ένα ερωτηματικό εδώ για εμάς. Πρέπει όλοι εμείς πρωτίστως να είμαστε αυστηροί. Κυρίως πρέπει να παρέχουμε πράγματα ποιοτικά δηλαδή δεν θα πουλάμε κινέζικα για ιταλικά, δεν θα ταΐζουμε κατεψυγμένα και θα χρεώνουμε φρέσκα, αλλά θα φροντίσουμε να είμαστε κύριοι! πρέπει να γίνουμε ανταγωνιστικοί! Εάν δεν καταλάβουμε όλοι μας ότι τα πράγματα αλλάξανε και ότι πρέπει να προσαρμόσουμε τις ανάγκες και τις παροχές μας με τιμιότητα και ηθική τότε το χάσαμε το παιχνίδι. Αύριο ίσως να μην υπάρχει ο μισός επαγγελματικός  κόσμος , οφείλουμε αν θέλουμε ν αλλάξουν τα πράγματα να δούμε με άλλο μάτι την σχέση επαγγελματία καταναλωτή στην περιοχή μας. Αποτέλεσμα θα φέρουν οι συνέργειες. Δηλαδή; Οι παραγωγοί να προμηθεύουν σε λογικές τιμές και οι επαγγελματίες να έχουν με αυτά τα προϊόντα ικανοποιημένους τους καταναλωτές. Ο αγώνας μας θα πρέπει να είναι ο επισκέπτης που θα έρθει να μείνει και να ξανάρθει . θα πρέπει καις την πορεία να το δούμε πιο οργανωμένα πως μπορεί να επιτευχτεί η συνεργασία παραγωγών και επαγγελματιών. Τα προϊόντα μας να καταναλώνονται εδώ προς όφελος και ικανοποίηση όλων μας» κατέληξε ο κ. Θεοδωρόπουλος

Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφερθεί και η γραμμή Αρκάδων καταναλωτών στην οποίαν μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για όποιο πρόβλημα , ζήτημα ακόμα και καταγγελία. το Τηλέφωνο είναι 271 500 5000

 

Η καμπάνια θα παρουσιαστεί σε επίσημη εκδήλωση και συνέντευξη τύπου του Επιμελητηρίου η οποία είχε μεν  προγραμματιστεί για σήμερα ένεκα  όμως της μακράς διάρκειας της συνέντευξης τύπου του περιφερειάρχη Πελοποννήσου δεν ήταν δυνατόν να υλοποιηθεί.
 

Video: 

youtube://v/tPlIowV_qg8