Η ΚΟΒ Τρίπολης γιορτάζει τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση

Η ΚΟΒ Τρίπολης γιορτάζει τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση

Ιούλιος 24, 2017 - 09:52
1 σχόλια

Εκατό χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο!

100 χρόνια από τότε που η εργατιά και η αγροτιά δούλευε από ήλιο σε ήλιο, από την παιδική ηλικία  και μέχρι το θάνατο για ένα πιάτο φαΐ, αμόρφωτη, αναλφάβητη, χωρίς κανένα δικαίωμα στην παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό τον αθλητισμό, τις διακοπές, την σύνταξη.

100 χρόνια από την έφοδο της εργατικής τάξης στον ουρανό! Από τότε που έγιναν πράξη για το λαό τα δικαιώματα για εργασία, (7ωρο-πενθήμερο) παιδεία, υγεία, αθλητισμό, πολιτισμό, στέγη, αξιοπρεπή και ήρεμα γηρατειά, δικαιώματα που ποτέ δεν είχε στην τρισχιλιετή ιστορία της ανθρωπότητας.

Σήμερα, όλα όσα κατέκτησε η εργατική τάξη με σκληρούς αγώνες πριν από 100 χρόνια είναι πάλι ζητούμενα για τις πλατιές λαϊκές μάζες. Η κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη είναι απαραίτητη προϋπόθεση. 

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ-ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ-ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ!

ΤΡΙΠΟΛΗ 27 ΙΟΥΛΗ – 9:00 μμ – ΣΚΑΚΙΕΡΑ στα ΚΛΩΝΑΤΖΙΔΙΚΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
«Η πορεία των μπολσεβίκων προς την νίκη» ΚΟΒ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ειδήσεις: 
Tags: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Παρατηρώ ότι από την πτώση του ανατολικού μπλοκ εδώ σε μας στην "δυση" ο καπιταλισμός αγρίεψε. Κόπηκε η (θαυμάσια για μένα) σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη (Γκονζάλεθ,Αντρέας,Κράξι,Πάλμε κλπ) που ο κοσμάκης έτρωγε ψωμάκι και ήταν "λάσκα". Όλοι ονειρεύονταν να ζήσουν στην Δυτική Ευρώπη το 70-80.Από το 89 μας πήρε η κατηφόρα. Ιδιωτικοποιήσεις,ξεπουλήματα,μνημόνια,λαθρομετανάστευση,διάλυση εργασιακών σχέσεων & λαικής πρόνοιας ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΑ. Φοβάμαι ότι χωρίς αντίπαλον δέος μας πάνε σε Παγκόσμια Φάρμα Εξαθλίωσης&Εργασιακό Μεσαίωνα. Εχω πλήρη συνείδηση τι καταστροφή προκάλεσε ΣΕ ΕΜΑΣ ο Γκορμπατσόφ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.