Η κοινωνία και οι ανάγκες της στο επίκεντρο της Περιφέρειας Πελοποννήσου (vid)

Η κοινωνία και οι ανάγκες της στο επίκεντρο της Περιφέρειας Πελοποννήσου (vid)

Δεκέμβριος 28, 2016 - 18:08
0 σχόλια

Εξαιρετικά ικανοποιητική ήταν η προσέλευση του κοινού κατά την παρουσίαση του προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα έτη 2014-2020 την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου. Καθώς οι ανάγκες της κοινωνίας αυξάνονται, εξαιτίας και της οξείας οικονομικής κρίσης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου δημιουργεί και στηρίζει δομές με γνώμονα την ανακούφιση του πολίτη, ενώ αναπτύσσει συνέργειες και συνεργασίες, προκειμένου να απαντήσει στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας, όπως είναι η διά βίου μάθηση και η εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού.

Η διαχείριση των πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου περνούν στις Περιφέρειες της χώρας, και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία έχει ήδη αναπτύξει τον σχεδιασμό της ώστε τα χρήματα να φθάνουν στους δικαιούχους και όχι απλώς να συντηρούνται οι δομές, όπως επανειλημμένως έχει τονίσει η κυρία Ντίνα Νικολάκου.

Ο κοινωνικός σχεδιασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναπτύσσεται επάνω στους άξονες:

  • Τροφή και στέγαση
  • Προσβασιμότητα σε υπηρεσίες Υγείας
  • Υπηρεσίες Κοινωνικής Φροντίδας/ Συμβουλευτικής
  • Απασχόληση και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα
  • Εξάλειψη Στερεοτύπων και Κοινωνικού Αποκλεισμού
  • Επιμόρφωση και Διά Βίου Μάθηση

Η θεματική αντιπεριφερειάρχης κυρία Ντίνα Νικολάκου δήλωσε ότι ανάλογες εκδηλώσεις με τη σημερινή θα γίνουν σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, ώστε να γίνουν γνωστές οι δράσεις του προγράμματος. «Το 2017 είναι μια κομβική χρονιά, καθώς θα ανοίξουν σχεδόν όλες οι προσκλήσεις σε όλους τους άξονες, όχι μόνο για τα έργα υποδομής, αλλά θα ανοίξουν κυρίως προσκλήσεις που έχουν να κάνουν με το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, το οποίο διαχειρίζονται για πρώτη φορά οι Περιφέρειες της χώρας».

«Το μεγάλο στοίχημα είναι η διαχείριση των πόρων αυτών να φθάνουν απευθείας στους δικαιούχους και να μην καταναλώνονται χρήματα μόνο για τη λειτουργία των δομών», υπογράμμισε.

Σε αυτές τις δύσκολες εποχές πρέπει να βοηθηθούν αυτοί που έχουν ανάγκη.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Παρουσίαση προγράμματος 2014-2020 από την περιφέρεια Πελοποννήσου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.