Η Κοίμηση της Θεοτόκου στο χωριό Σέρβου Γορτυνίας (pics)

Η Κοίμηση της Θεοτόκου στο χωριό Σέρβου Γορτυνίας (pics)

Αύγουστος 15, 2017 - 20:02
0 σχόλια

Κάθε πόλη και χωριό στην Ελλάδα τιμά την εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου. Η Μαρίνα Διαμαντοπούλου, πρόεδρος της ΔΗΚΕ Γορτυνίας, ανέβασε φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook από το χωριό Σέρβου:

«Το βράδυ της Δευτέρας 14 Αυγούστου 2017, τελέστηκε Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και Λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας στο κεντρικό δρόμο του χωριού, λειτουργούντος του εφημέριου π. Γρηγορίου συνοδεία των ιεροψαλτών και αρκετού κόσμου. Σήμερα, ανήμερα του εορτασμού, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων του Πρωτοσύγκελου της Ι.Μ.Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως π. Ιάκωβου Κανάκη και του εφημέριου π. Γρηγορίου Ρεμούνδου, την οποία παρακολούθησε με ευλάβεια πολύς κόσμος. Μαζί μας ήταν και ο καταγόμενος από Σέρβου π. Ηλίας Κωνσταντόπουλος, εφημέριος του Πρ. Ηλία Αχαρνών, ο οποίος βοήθησε στο ψαλτήρι. Αυτή τη περίοδο το χωριό σφύζει από ζωή, αφού πολλοί Σερβαίοι επισκέπτονται τη γενέτειρα τους, συνδυάζοντας την μεγάλη γιορτή της Παναγίας με καλοκαιρινές διακοπές και ξεκούραση. 

»Στον περίβολο του ναού αντάμωσαν πατριώτες και συγγενείς και αντάλλαξαν γιορτινές ευχές. Και πιο πολύ οι εορτάζοντες και εορτάζουσες. Χρόνια Πολλά! Και του χρόνου!».

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.