Η κεντρική προεκλογική ομιλία του ΣΥΡΙΖΑ Aρκαδίας (photos+video)

Η κεντρική προεκλογική ομιλία του ΣΥΡΙΖΑ Aρκαδίας (photos+video)

Ιανουάριος 19, 2015 - 21:08
31 σχόλια

Η κεντρική προεκλογική ομιλία του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 19 Ιανουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ρούντι Ρινάλντι, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μίλησε για τις εκλογές που έρχονται, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί στην Τρίπολη, αλλά με την ιδιότητα του πρωθυπουργού.

Τα ψέματα τελειώνουν

Ο κ. Ρινάλντι τόνισε ότι πολιτικά το μνημονιακό στρατόπεδο χάνει τη διακυβέρνηση της χώρας την Κυριακή που έρχεται. «Το μνημονιακό πολιτικό στρατόπεδο έχει σμπαραλιαστεί και τιμωρείται από τον λαό, γιατί βλέπει πως τα κόμματα, ειδικά η Νέα Δημοκρατία και το ΠαΣοΚ, παρέδωσαν τη χώρα τα τελευταία 5 χρόνια στη μνημονιακή καταστροφή».

Ακόμη, αναφέρθηκε στα ονόματα των τελευταίων πρωθυπουργών, αποτιμώντας το έργο τους: «Καρμανλής: διαπιστώνει αδιέξοδο και παραδίδει. Παπανδρέου: νομίζει ότι υπάρχουν χρήματα και αναλαμβάνει και μας βάζει στο ΔΝΤ και απολύεται κακήν κακώς για να πάρει τη θέση του ο Παπαδήμας, ενώ μετά επιστρατεύεται κι ο Σαμαράς συνεταιρικά με τον Βενιζέλο να ‘προχωρήσουν τη δουλειά’».

Τόνισε ότι μέσα σε 4 χρόνια άλλαξαν 4 πρωθυπουργοί και διάφορα κυβερνητικά σχήματα που πότε υποστηρίζονταν από δύο κόμματα και πότε από τρία, αλλά που δεν μπορούσαν να αντέξουν.

«Αλλάζουμε το τοπίο και το πολιτικό σκηνικό από την πρώτη κιόλας ημέρα, αυτό μας κάνει να είμαστε κυρίαρχοι από το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου», κατέληξε.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Κεντρική προεκλογική ομιλία ΣΥΡΙΖΑ


31 Σχόλια

Εμείς οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ κάνουμε μία συλλογική προσπάθεια. Όσα σήμερα ζητά ένας ψηφοφόρος για τον πολιτικό που θέλει να ψηφίσει είναι: α) να είναι άφθαρτος, β) να μην είναι επαγγελματίας πολιτικός και προφανώς εξαρτώμενος, γ) να είναι εργαζόμενος και να γνωρίζει την αγορά, να ξέρει τι σημαίνει να σύρεται κάποιος στα Δικαστήρια για χρέη προς το δημόσιο, τις τράπεζες, τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, κτλ., δ) να μην κάνει μία πολυδάπανη προεκλογική εκστρατεία, αφού αυτονόητα τίθεται θέμα αφενός για τις εξαρτήσεις των χρηματοδοτών και αφετέρου για να δαπανά κάποιος μεγάλα ποσά για την εκλογή του πρόδηλα κάπου αποσκοπεί, ε) να μην είναι διαπλεκόμενος, στ) να ξέρει να λέει όχι σε άπταιστα αρκαδιανά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται για να ενώσει τους Έλληνες. Όλοι μαζί μπορούμε, το εγχείρημα είναι μεγάλο και απαιτεί λεπτούς χειρισμούς για να πετύχουμε την επίλυση του χρέους και συνακόλουθα την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν χωρίς την ευθύνη του ελληνικού λαού.

Αδικείς τον μέσο ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπρόσθετα εγώ παρότι υποψήφιος δεν ήμουν εκεί καθόσον το επαγγελματικό μου χρέος με εκάλεσε στο εξωτερικό (κλείσιμο των Κυπριακών αερογραμμών). Ας εκτιμηθεί το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε έναν άνθρωπο της αγοράς και όχι έναν 'επαγγελματία' πολιτικό. Άλλωστε οι επαγγελματίες πολιτικοί μας οδήγησαν εδώ. Ελπίζω να αλλάξουμε τις συνήθειές μας στις κάλπες, για το καλό όλων μας ας αλλάξουμε το πολιτικό προσωπικό αυτής της χώρας , στο οποίο διέλαθε ο όρκος των Αθηναίων εφήβων "τὴν πατρίδα οὐκ ἐλάττω παραδώσω".

Όταν με κάλεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρητά δήλωσε και δεσμεύτηκε δημόσια ότι «…δεν θα συγκροτήσουμε μονοκομματική κυβέρνηση Συριζαίων, αλλά κυβέρνηση από ένα ευρύτερο φάσμα με έντιμους και ικανούς ανθρώπους διατεθειμένους να δουλέψουν για την υλοποίηση του προγράμματος που θα έχει εγκρίνει ο ελληνικός λαός…». Πλέον στο χέρι των ψηφοφόρων είναι να φέρουν το 'φρέσκο' στη Βουλή. Θέλω να πιστεύω ότι η κοινή λογική θα επικρατήσει: δεν μπορείς να ψηφίζεις αυτόν που σου δημιούργησε το πρόβλημα για να στο λύσει. Τα τελευταία 5 χρόνια οι ίδιοι άνθρωποι που δημιούργησαν το πρόβλημα επιχειρούν να το λύσουν και απέτυχαν. Εύλογο το ερώτημα: αν κατά τους ισχυρισμούς τους μπορούν να το λύσουν γιατί το δημιούργησαν ή κατ' ελάχιστον γιατί επέτρεψαν να δημιουργηθεί;;; Πρωτίστως πρέπει να τους ζητήσουμε να παρέχουν εξηγήσεις. Αλήθεια γιατί ποτέ δεν μας εξήγησαν όλοι αυτοί με τις καταπληκτικές ικανότητες που προβάλουν, γιατί φτάσαμε με δικές τους ενέργειες σ' αυτό το σημείο;;; Αρκέστηκαν σε μία φράση 'μαζί τα φάγαμε'. Ε, δεν τα φάγαμε μαζί και αυτοί που τα έφαγαν, άμεσα να τα επιστρέψουν.

Bλέποντας τη κεντρική φαντάζομαι ότι περιφερειακές λέτε τα ραντεβουδάκια

Την κυριακή το βράδυ η Ελλάδα θα απαλλαγεί από τα γαλαζοπράσινα κυβερνητικά βοθρολύματα.Ο Άδωνις Γεωργιάδης άλλωστε έχει πει: Όποιος ψηφίζει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψηφίζει- ψεύτες και κλέφτες-.Δείτε το https://www.youtube.com/watch?v=8laSLyp3V1c

Ποιοί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν κομματικά επαγγελματικά στελέχη (δηλ. αφισσοκλλητές) τη τελευταία δεκαετία; ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ. Ποιοί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν τις παγκόσμιες αγορές; ΚΑΝΕΙΣ. Ποιοί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει ισολογισμό ΑΕ η έχουν διοικήσει πολυπρόσωπο οργανισμό; ΚΑΝΕΙΣ. Συμπέρασμα: Οι υποψήφοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι η άσχετοι (το πιθανότερο) η μας δουλεύουν (δηλ. είναι λαμόγια).

Εάν θεωρείς ότι ο λαός είναι ανεύθυνος για τη σημερινή κατάσταση, τότε είσαι ανίκανος να μοιράσεις δυό γαϊδουριών άχερο, όπως λέμε στη Μαντινεία.

Απ' το Μίτσιγκαν στη Μαντινεία; Πώς το παίζεις, ρε φίλε;

Έλειψες μέρες και έλεγα ότι είχατε τσακωθεί με το αφεντικό σου. Τελικά σε πλήρωσε και ξαναγύρισες να μας τα σπας;

Observer, ξέρεις τι πάει να πει "Vincerò!"; Σου αφιερώνω το σποτάκι https://www.youtube.com/watch?x-yt-cl=84359240&v=9rji8S3e4N4&x-yt-ts=1421782839 και σε προσκαλώ ακόμα μια φορά να πας στο γιατρό, πριν σε πάνε με το ζόρι οι γύρω σου. Τέτοιο μίσος για τον κόσμο καταντάει σιχαμάρα.

Ωραια η συλλογιστικη σου περι ευθυνων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και η μη ευθυνη ολων των υπολοιπων. Απαντησε μου ομως σε τρια βασικα ερωτηματα. Πρωτον, γιατι αρκετα απο τα παλαια στελεχη του ΠΑΣΟΚ και κυριως ολοι οι αρχισυνδικαλιστες αλλα και πρωην βουλευτες εχουν συμπεριληφθει στις λιστες του ΣΥΡΙΖΑ ωσαν να ειναι αι μωραι παρθεναι? Δευτερον, ποσοι απο τους ψηφοφορους του ΣΥΡΙΖΑ μπορουν να ορκιστουν στην ψυχη της μανας τους (τροπος του λεγειν) οτι σε ολη τους τη ζωη ακολουθησαν πιστα τους νομους, δεν προσληφθηκαν ποτε αναξιοκρατικα, δηλωσαν ολα τους τα εισοδηματα στην εφορια, κλπκλπ? Το τελευταιο βεβαια εχει να κανει με το επιχειρημα οτι δεν τα φαγαμε ολοι μαζι. Δυστυχως τα λαμογια του ΠΑΣΟΚ που κατεκλεψαν την Ελλαδα ειναι αυτοι που τωρα σας χαριζουν την πρωτη θεση. Γι αυτο, αλλου τα μεγαλα λογια. Και τριτον, ποιος αλλος απο τους αριστερους, τους δηθεν προοδευτικους, αντισταθηκε τοσα χρονια σε καθε μεταρρυθμιση που προσπαθησαν καποιοι λιγοι να προωθησουν, προστατευοντας με νυχια και δοντια τα "κεκτημενα" ριχνοντας τη χωρα στα βραχια? Ακομα και αν τα κομματα αυτα δεν κυβερνησαν, διαμορφωσαν την επικρατουσα αριστερη ιδεολογια των τεμπεληδων, ανεπαγγελτων και λαμογιων. Μεγαλο μερος της ευθυνης εχουν και αυτοι.

Mέσος όρος ηλικίας 54, επειδή τον ρίχνουν οι νεοσυνταξιούχοι!!!!!! Το δε νέο αίμα, μιλάει ατομικά "με κάλεσε ο Τσίπρας, με κάλεσε το χρέος....", προφανώς επειδή λόγω αυξημένων προσόντων δεν κολλάει με τις "συλλογικότητες". Και μια ερώτηση: πόσοι απ'το ακροατήριο εναντιώθηκαν στην αλλοτρίωση ψηφίζοντας οτιδήποτε εκτός ΠΑΣΟΚ στα χρόνια της παντοδυναμίας του;

Μας δουλεύεις και καλά μας κάνεις. "Διατέλεσε επίσης Σύμβουλος Διοικήσεως της ΕΤΒΑ για τα έργα αναδιοργάνωσης, εκσυγχρονισμού, και εισαγωγής στο ΧΑ, ΑΜΚ. (1990-2002). Επίσης χρημάτισε μέλος επιτροπών των Υπουργείων Εσωτερικών και Εξωτερικών (1990-93)". Είχες έμμισθες θέσεις την εποχή του πανίσχυρου κομματικού κράτους και κατά τα άλλα καυχιέσαι για το ότι είσαι "στέλεχος της αγοράς". Και οι επαγγελματικές σου υποχρεώσεις είναι πιο σημαντικές από το να συμβάλλεις στην απαλλαγή της χώρας από την τρόϊκα, τα μνημόνια και τις μνημονιακές πολιτικές. Τέλος θα ήθελα και την άποψη σου για τις θέσεις του Τρεμόπουλου που σε πρότεινε, για το θέμα των Σκοπίων.

Γράψτε όσο προλαβαίνετε, την Κυριακή γελάμε. Σας πληρώνουν με το κομμάτι; Πάρτε τα μπροστά, από Κυριακή πρωί κινδυνεύετε με φέσωμα.

Μέγα λάθος, δεν 'δουλεύω' κανέναν και άριστα γνωρίζω ότι είναι μάταιος κόπος να επιχειρήσεις να 'δουλέψεις' έναν Αρκάδα, άλλωστε αυτό θα το δούμε στις κάλπες την Κυριακή. Αντιθέτως 'κατηγορούμαι' γιατί σέβομαι υπέρμετρα όποιον έχω απέναντί μου ή δίπλα μου. Το βιογραφικό μου είναι απόλυτα διαφανές και κάθε εργασιακή μου σχέση συνοδεύεται από την ανάλογη σύμβαση. Είμαι υπερήφανος διότι όσα πέτυχα δεν έχουν καμία σχέση με διαπλοκή ή πολιτικές, στην Εθνική Τράπεζα συμμετείχα σε δημόσιο διαγωνισμό όπου ανάμεσα σε 142.000 υποψηφίους για 70 θέσεις (δες πόσοι προσλήφθηκαν στη συνέχεια). Η αναδιοργάνωση της ΕΤΒΑ και η εισαγωγή της στο ΧΑ απαιτούσε εξειδικευμένες γνώσεις και γι' αυτές με εκάλεσαν, ο λόγος ήταν η εργασία μου με τη μεγαλύτερη εταιρεία συμβούλων σε τέτοια θέματα (Booz Allen and hamilton). Ήδη από τις Ευρωεκλογές του 2014 και ως ανεξάρτητος υποψήφιος είχα διαχωρίσει πλήρως τις θέσεις μου από αυτές του Τρεμόπουλου με τις οποίες είμαι κάθετα αντίθετος. Δεν έχω εξαρτήσεις από κανέναν όσο και αν αυτό είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς στην Ελλάδα του σήμερα. Είμαι εδώ γιατί όπως όλοι μας θέλω τη χαμένη αξιοπρέπειά μας, το ίδιο προφανώς θέλεις και εσύ. Δεν μας χωρίζει κάτι αντιθέτως ο κοινός στόχος μας ενώνει.

Σε γενικές γραμμές και δυστυχώς για τον τόπο έχεις δίκιο. Όσον αφορά εμένα πρέπει να είμαι από τις λίγες υποψηφιότητες όπου αποδεδειγμένα δεν έχω διατελέσει κομματικό στέλεχος κανενός κόμματος. Πρόδηλα η αλλαγή και η ελπίδα μπορεί να έρθει από τέτοιες υποψηφιότητες και στο δικό σας χέρι είναι να τις αναδείξετε. Προσωπικά εγγυώμαι και υπάρχουν οι ανάλογες δημόσιες δεσμεύσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρό του ότι «…δεν θα συγκροτήσουμε μονοκομματική κυβέρνηση Συριζαίων, αλλά κυβέρνηση από ένα ευρύτερο φάσμα με έντιμους και ικανούς ανθρώπους διατεθειμένους να δουλέψουν για την υλοποίηση του προγράμματος που θα έχει εγκρίνει ο ελληνικός λαός…». Αυτός είναι και ο λόγος συνεργασίας μου. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε, αν μη τι άλλο να ανακτήσουμε την αξιοπρέπειά μας, ως χώρα, ως λαός. Θα εργαστώ για το αυτονόητο ήτοι την καθιέρωση μίας στοιχειώδους τουλάχιστον αξιοκρατίας.

Χαιρομαι και τιμω την απαντηση σου. Αναγωριζοντας οτι σε γενικες γραμμες αυτα που εγραψα αντικατροπτιζουν την εικονα και τα αιτια της κρισης, αναγωριζεις εμμεσως και τις ευθυνες ολων μας, ακομα και της αριστερας και βεβαια του ΣΥΡΙΖΑ. Πολυ φοβαμαι οτι το επιπεδο σου δεν κανει για τον ΣΥΡΙΖΑ (πιο σωστα, το αντιστροφο ισχυει) και πολυ γρηγορα θ απογοητευτεις. Μακαρι το μελλον να με διαψευσει αλλα εχω την εντυπωση οτι και συ μεσα σου το ξερεις. ,

Σε κάθε περίπτωση (κίνδυνος, φόβος, ακόμη και επιθυμία) ΔΕΝ θα έχουμε Δραχμές... Ίδετε και σχετική μου συνέντευξη λόγω της επαγγελματικής μου ανάμειξης στο πρόσφατο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Για εσένα@ Τετ, 21/01/2015 - 19:56....... Ζήτω ο γιακουμάτος,ο βορίδης,ο ντινόπουλος,ηηηη βουλτεψη...η σπυράκη ,ο δένδιας, Ο ΑΔΩΝΙΣ(μπουμπύκος)--- ολη η φασιστοσαβούρα---<<όποιος ψηφίζει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψηφίζει ψεύτες και κλέφτες>>Τάδε έφη Άδωνις Γεωργιάδης....δικόσας φασιστοσίχαμα. https://www.youtube.com/watch?v=8laSLyp3V1c

Β Αθηνων εκλεγονται κατα σειρα : MΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΑΔΩΝΗΣ-ΔΕΝΔΙΑΣ-ΒΟΡΙΔΗΣ ΒΟΥΛΤΕΨΗ..... Δεν εκλεγονται ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΑΝΝΑ-ΜΙΣΕΛ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, χαροπαλευει η ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ (μαλλον μπαινει)

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.