Η ΚΕΔΕ απειλεί με αύξηση των δημοτικών τελών

Η ΚΕΔΕ απειλεί με αύξηση των δημοτικών τελών

Οκτώβριος 31, 2016 - 17:03
1 σχόλια

Την κάλυψη της μισθοδοσίας των εργαζομένων στην καθαριότητα, των οποίων οι συμβάσεις παρατείνονται μέχρι τις 31.12.2017, με πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό ζητά με επιστολή του, προς τους αρμόδιους υπουργούς, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Στης επιστολή που απέστειλε προς τον υπουργό Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο και προς τον Αν. υπουργό Εσωτερικών Χ. Βερναρδάκη, αναφέρει ότι «αρκετοί Δήμοι στην προσπάθεια τους να καλύψουν αυτές τις ανελαστικές δαπάνες θα αναγκασθούν να προχωρήσουν σε αύξηση των δημοτικών τελών. Δεν θα επιτρέψουμε την περαιτέρω επιβάρυνση των πολιτών. Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της» και σημειώνει:

«Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση αποφασίζει για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ερήμην της. Σε αυτή την κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία η απόφαση του Αν. υπουργού Εσωτερικών Χ. Βερναρδάκη να παρατείνει όλες τις συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα ανεξαιρέτως, χωρίς προηγουμένως να έχει προηγηθεί ουσιαστική διαβούλευση με την Αυτοδιοίκηση α’ βαθμού, είναι αδιανόητη. Ως εκ τούτου με δεδομένο ότι οι ανελαστικές δαπάνες των Δήμων είναι σε οριακό σημείο, ωθούν αρκετούς από αυτούς να αυξήσουν τα δημοτικά τέλη και να επιβαρύνουν τους δημότες, κάτι που είναι ανεπίτρεπτο αυτή την εποχή.

Δηλαδή ζητούν από τους πολίτες να χρηματοδοτήσουν τους εργαζομένους, τους οποίους τιμούμε κ σεβόμαστε. Όμως η κυβέρνηση αφενός εισπράττει πολλά για την Αυτοδιοίκηση που δεν αποδίδει (παρακρατηθέντες πόροι κλπ) και αφετέρου αρνείται να επωμισθεί το βάρος των αποφάσεων της.

Εμείς ως ΚΕΔΕ πιστεύουμε πως δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο αύξησης των δημοτικών τελών στους Δήμους. Όμως αν επιμείνει η κυβέρνηση στην απόφαση της, τότε η αύξηση των δημοτικών τελών θα έχει την υπογραφή Βερναρδάκη.

Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε; Έτσι εννοούν στην κυβέρνηση τη συνεργασία και τη σύνθεση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας;

Καλούμε τον κ. Τσακαλώτο να καλύψει τα ποσά τα οποία ο κ. Βερναρδάκης ζητάει από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η νομοθετική εξουσία θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να αγνοεί την αυτοδιοίκηση κ κυρίως ότι δεν μπορεί να υποτιμά τους ανθρώπους που κράτησαν την Ελλάδα όρθια».

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Πάλι μας βρήκανε μαλ...ς! μας περνάνε έμμεσα ότι θα κάνουν αύξηση δημοτικών τελών έστω και με υποτιθέμενες αρνητικές δηλώσεις κ.κ.Δημάρχων .

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.